Friday, 20 February 2015

BATU LAYAR



HARIRAYA Cina kelmarin saya mula-mula bercadang hendak ke Port Dickson, tapi bila masuk lebuhraya Plus di Tol Kempas dan Skudai pun sudah sesak (baca: bumper to bumper) dengan kenderaan. Jadi saya keluar terus ke Kulaijaya dan terus ke Desaru dan beriadah di pantai Batu Layar pun ramai juga orangramai.

Selepas beriadah, hendak membilas diri pun semua tandas dan bilik mandi pun tiada air. Tetapi, saya tidak menyangka juga di Masjid Bandar Penawar memang ada bilik air untuk bermandi. Alhamdulillah.













17 comments:

  1. chantek pantainyer...gmbr pon chantek... hihhii

    ReplyDelete
    Replies
    1. HIHI2 timekasehla suke gmbr yg biase2 aje nih., ;)

      Delete
    2. Wak ni pakar dalam photography Deanna

      Delete
  2. Nice rock,dah tak ada layarnya lagi?

    ReplyDelete
    Replies
    1. rasanya batu layarnya masih ada kt ujung situ tp kawasannya sudah tidak chantek, spt dulu. ;p

      Delete
    2. oh! masih ada,nanti saya pergi tenguk.

      Delete
  3. Salam kenal...cantik gambor...just wondering apa yg 3 lalat tu...?;-)

    ReplyDelete
  4. kawan saya ada bagitaw kalau datang batu layar jalan-jalan di pantai je jgn mandi sebab lautnya dipenuhi batu...hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. bukan setakat batu, lumpur pon banyak juga ;p

      Delete
  5. kakCT pun dah lama tak santai2 tepi pantai. rasanya waktu2 terdekat bila laut dah mula friendly...nak jugak pergi Tioman. Rasenya itu ajelah yg paling dekat dan paling cantik kalau dari Johor ni.

    ReplyDelete
  6. sy pulak time raya cina main air sungai. hikhik.

    oh semalam guna highway plus dr perak ke kl yang ambik masa 5 jam pun dekat 8 jam baru sampai. huhu. takleh imagine kalau hari ahad jammed nya mcm mana. huhu

    ReplyDelete
  7. gambar Mem dari belakang nampak SLIM sgt!

    ReplyDelete
  8. sakitnya lutut kalau terjatuh di batu tajam tu... adusss
    tq singgah blog saya :)

    ReplyDelete
  9. Eh pepandai je kata tiga lalat org bujang.dh kawen not..ni gambar famili.hehe...

    Sy pernah sekali je Mandi kt Batu layar ni.airnya tak berapa best.lgpun sini setiap tahun mesti ada ambik nyawa.time air Pasang jgnlah Mandi.tu pesan aruah atok.atok en suami tinggal dekat kmpg punggai,dekat je ngan Batu layar ni. For ur info..sy dulu pernah kerja n tinggal dekat tg pengelih selama 5tahun.jadi mmg kenal benar dengan desaru,Batu layar semua ni.hehe..

    ReplyDelete
  10. banyak juga tempat beriadah.. time raya CNY memang sesak

    ReplyDelete
  11. byk juga tempat beriadah ya... best jalan2 dengan keluarga

    ReplyDelete

wak kaca wak cermin,
Lepas baca harap komen. OTLalat