Friday, 6 March 2015

KEBOSANAN MENCIPTA KELAINAN: MIB PORT DICKSON



KELMARIN dengan rasa bosan yang agak tinggi tahapnya saya pun melarikan diri seketika ke pantai Port Dickson. Mencari Medan Ikan Bakar (MIB) D'terapung di Majlis Perbandaran Port Dickson yang agak mencabar juga. Servis layanan yang agak kelambatan, tapi rasa hidangan makanan lautan seperti ketam goreng cili api dan sotong goreng yang terbaik. Dan meratah ketam dengan kenikmatan tiupan angin yang sepoi-sepoi bahasa di tepian pantai dimalam hari memeylah mengasyikkan. Krupp Krapp Krupp Krapp.

Peta lokasi lalat. Atas permintaan ramai rakan-rakan blogger maka disini saya paparkan peta map google sebagai rujukan semata-mata. Kalau nanti sudah bepergian, ingat ikan bakar ingat tiga lalat ya! ;D








19 comments:

  1. Replies
    1. tular cik JM yg jeliter tuu., pelanggan tidaklah ramai, tukang masak pun taklah ramai juga ;-p

      Delete
  2. Replies
    1. sedap mata memandang, sedap lagi mulut yang meratah ketam itu., nyum nyumm ;)

      Delete
  3. servis lambat ramai org kot.tak heran la sbb katanya sedap kan

    ReplyDelete
    Replies
    1. orang ramai pelanggan kenelah tukang masak pun ramai juga mak kann., lenkali kene pk 2 3 kali nk dtg sini.. huhu2

      Delete
  4. Perrrgghh gambar.. cantik giler.. makanan tak sedap pun jadi sedapp.. hehe.. tapi makanan tu memang betul2 sedap kan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. makanan memey sedap gilerr., servis je yg lmbt gituu ., huhuu2

      Delete
  5. alamak ni yg rasa mcm nak g PD lah semata utk lunch. haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. pegi je lar, tak kira lunch ke dinner ke , tapi rasanya breakfas tak bukak kot., harhar2

      Delete
  6. belah mana lak medan ikan bakar ni ... next pi PD blh la cari .

    ReplyDelete
    Replies
    1. oke mak, saya dah letak peta map google kat atas , tp kalo nnti tak berjumpa juga sila guna gps taip 'MPPD' saje, semoga selamat berjalan dan berjamu selera ;D

      Delete
  7. Servis lambat tapi hasil memuaskan. oklah. Tapi kalau servis lambat. Hasil pun tak seberapa. Memang out of service lah jawabnya. Ha Ha. *Eh..Incek Tiga Lalat ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. itulah cik faarihin kalo rasa tak sedap memey saya letak negatif komen review ini ;-p

      Delete
  8. salam tiga lalat... makan kt d'terapung ye... mcm mne harga... ok x... blh try kalo ok :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. harga tu rm60 je makan ala2 santai je., oke kott

      Delete
  9. Amboi! jauh tu jalan-jalan cari makan.
    Mrs. A yang duk Seremban pun dah bertahun tak gi PD.

    ReplyDelete
  10. bestnya, cam dah lama tak ke PD... last pergi tahun lepas..oktober 2014..

    ReplyDelete

wak kaca wak cermin,
Lepas baca harap komen. OTLalat