Tuesday, 3 March 2015

THIS IS WHY I AM FAT



KELMARIN dengan kadar bosan yang sederhana saya pun bepergian ke IOI City Mall yang baharu baru dibuka di Putrajaya itu. Tiada yang menariklah sangat. Dan sempat juga bersolat Maghrib berjemaah berimamkan pak arab yang berseluar kontot.

Harga aiskrim pisang terbelah (baca: banana split) diatas ialah RM12.90.

Nota lalat. Ayat 'kebosanan mencipta kelainan' adalah dari internet. Jangan saman saya.



36 comments:

  1. okeh.. banana split tu sgt menggoda... hahahaha

    ReplyDelete
  2. Alah apa nak kira fat fat....janji tekak dapat makan hihi.... Sesekali tak pe jangan selalu tau, manis tu....Eh! pandai betul nasihatkan org, dia pun lebih kurang je
    TL lengan nampaknya IOI Mall tu yek semalam....

    ReplyDelete
    Replies
    1. FAT itula kene jaga mak, FAT tu juge leh mendtgkan pelbagai penyakit kann., ;p
      IOI City Mall putrajaya itu memey lengang sbb mall baru tunggula setahun dua lagi mesti penuh sesak mcm alamanda jugak,

      Delete
  3. harganya pun mengoda,,, poket sudah di noda hahaha,,
    salam kenal 3 lalat :-))..

    ReplyDelete
    Replies
    1. tapi banana split baskin robbins lg mahal harga dua kali gandar tau takper ;p
      salam bekenalan juga, jgn serik serik singgah disini ., tq

      Delete
  4. ngeh..ngeh..ngeh... "tiada yang menariklah sangat".
    Yang selalu Mrs. A dengar citer yang menarik jer...

    ReplyDelete
    Replies
    1. saper yang citer menarik sangat tuu., huhuu2
      kalo x pecaye, nnti weekend ke bila2 gi la ajak Mr A deting IOI city mall putrajaya ini., nnti citerla yg menarik dlm blog Mrs A ya ;p

      Delete
    2. Baca citer kat blog orang lain dan kawan-kawan ofis belum ada citer yang menolak.
      hiks..hiks..hiks... percaya.
      hurmm...bilalah nak ajak MR. A dating nih! In Sha Allah idea boleh diguna pakai.

      Delete
  5. pejam mata scroll down sebab tak nak tengok gambar first. haha!

    tak pernah lagi sampai IOI Putrajaya tu.. sebab mcm jauh compare dgn mall lain. :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe fobia tengok gambar eskrem ya, sy sungguh memahami utk org yang selalu diet miet gituu.,
      jauh mall itu tak mengapa, banyak lg mall lain yg dekat dekat dgn umah saja kann.

      Delete
  6. Hah...bahaya ni. Mintak simpang daripada bertemu dgn pisang terbelah 2 ni. Kalo tidak, mesti saya pun akan order dan makan dan gemuk lagi. IOI City Mall belum pernah pergi. Ntah bila nak buat site visit ni.

    ReplyDelete
    Replies
    1. memeyla pantang nampak banana split yang sedap itu mak kann ;D

      Delete
  7. akak sanggup menderhaka pada diet kalau dapat banana split mcm tu..:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. makan aiskrim yang sedap sungguh menyelerakan untuk hidup ya mak kamsiah ;D kihkih2

      Delete
  8. sedapnya..sekali-sekala takpe...tambahkan manis dlm senyuman..

    ReplyDelete
    Replies
    1. itular, kalo selalu makan eskrem manis manis lagi sedap leh potong kaki., harhar2

      Delete
  9. sedappppp nyaaa...mencari plak tekak

    ReplyDelete
    Replies
    1. mencari ape mak? harhar2 ., mencair tekak rupanyer., sedapp kann ;)

      Delete
  10. alahai....terliurrrr tgk!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. mak gi je baskin robbins leh order banana split banyak banyakk., harhar2 nyum nyum

      Delete
  11. 12 ringgit lebih mesti sedap bana split tu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. baskin robbins punye dua poh empat hinggit pon lagi sedap rasanya., hehe2

      Delete
  12. Anak2 suka makan banana split ni..

    ReplyDelete
    Replies
    1. eskrem dgn pisang yang sedap mak kann., hehe

      Delete
  13. Replies
    1. memeyla sedap cikgu! smpi menjilat sudu., harhar2

      Delete
  14. em em sedap tu.. nsb bek selsema ni..huhuh

    ReplyDelete
    Replies
    1. moga cepat semboh ye cik nuyui ,nnti leh mamam eskrem sedap sedap ;D

      Delete
  15. Kata orang , masa blh makan nilah , makan saja apa yg ada depan mata . bila dah x blh mkn nant , cuma blh tgk dan hidu bau je ...

    ReplyDelete
  16. x nk mkn yg ni..tatut demuk!!! skrg dh demok nih huuhhu

    ReplyDelete
  17. adoi terliuq gila tgok banana split tu..that's why i'm fat too!

    ReplyDelete
  18. Melting nye tengok banana split tu.. tapi saya tak suka pergi ioi city mall, tak best sangat tpt tu kecuali ice skating yg mebarik perhatian..

    ReplyDelete
  19. banana split satu... hehee

    ReplyDelete

wak kaca wak cermin,
Lepas baca harap komen. OTLalat