Wednesday, 8 April 2015

LORONG AMPANG 2



Gambiran rumah lama di tengah-tengah ibukota ini saya ambil semalam nampaknya seperti tiada berpenghuni. Pagi tadi saya lihat ada sepasang suami dan isteri berbangsa tionghua yang sudah berumur sedang bersembang-sembang diluar rumah.

Nota lalat. Ini adalah entri saya yang ke 99 dalam blog saya yang ini. Dan kita sekarang sudah berada di hari yang ke 99 di tahun 2015. Sungguh cepat masa berlalu.

Blog bukanlah hakmilik kekal.

35 comments:

  1. Ada hantu Kak Limah tak kat situ Wakkk? He He He...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kak Limah manede hantu? hantu Kak Nam adelar., ;p

      oops silap silap, Kak Nam pun manede hantu , Kak Nam ada blog berhantu jakk., ahhaks

      Delete
    2. hantu kak limah kat rumah dia la..heee

      Delete
    3. bukan kat umah kak Nam keew., ;p

      Delete
    4. Abis tu Wakk skodeng sape kat situ? Ketumbit kang mata tu Wakkk....

      Delete
  2. rumah ni old skul sgt ;p buat filem hantu kt sini menarik gak

    ReplyDelete
    Replies
    1. kat kampung baru pun banyak rumah hantu uools.,hiuhuuu2

      Delete
  3. rumah lama tak berpenghuni, tiba2 ada penghuni.. jaga2 nanti ada yang tumpang.. hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalo kita tak kaco dia pon tak kaco kita kot., wallahualam

      Delete
    2. Tumpang jadi umah tumpangan... He He He...

      Delete
  4. Ish seram pulak tengok rumah tu...lain macam..

    ReplyDelete
    Replies
    1. jangan tengok je mak, kena pegi jenguk baru reallls ., hehee2

      Delete
    2. Yang seram lain macam tu bukannya rumah.. Tapi si Wakkk ni haa... Banyak lagi umah berpenghuni... Umah berantu jugak dia nak amik... Ha Ha Ha...

      Delete
  5. kdg kdg apa yang kita sangka itu, tiada benarnya kan...rietta pown igtkan itu rumah tinggalaln...

    ReplyDelete
    Replies
    1. leh panggil uncle sickers tenok umah nih., hihii2

      Delete
  6. Sepasang suami isteri berbangsa tionghua itu tinggal disitukah?
    Mungkin dia dah tua tak larat dan dah tawar hati nak 'make up' rumah harta dunia aje pun.

    ReplyDelete
    Replies
    1. sy tak taula kalo chinese couple tu tinggal disitu atau rumah itu milik mereka., ;p

      Delete
  7. Xmustahil thn dpn bgnn tu da tiada lg..

    ReplyDelete
    Replies
    1. kita tenok je samada bgnn tu dulu atau couple tu dulu yang tiada ., huhu2

      Delete
  8. betul ke sepasang suami isteri tu ORANG! ntah2..orang bunian

    ReplyDelete
    Replies
    1. btolla orang, takkan la sy nk menipu cik JM yang manis lg jelita pulokk., hohoo2

      Delete
  9. hari ke 99/ kiranya hari2 Wak update blog? Fuhh..lap peluh!

    ReplyDelete
    Replies
    1. kata kenal dh lama dari blog sy yg lama., tak tau takper ;p

      Delete
    2. Wak yg dulu dh tak sama dengan Wak yg sekarang

      Delete
    3. barang yg lama jgn dikenang cik JM yg jeliter tu yee ;p

      Delete
  10. klasik..embassy row...high demand..

    ReplyDelete
  11. MASA BERLALU DGN PANTAS.. WUWUWUUW

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalola masa boleh diputar kembali., huhu ;D

      Delete
  12. kalau hias cantik2.. berseri kot rumah tu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. cik kak fifi nak tolong kemaskan keeew ;p

      Delete
  13. visual tu nmpk sgt klasik..selamat hari yg ke 99 tahun ini :) teruskan menulis entri sehingga yg ke 999 & seterusnya *thumbs up*

    ReplyDelete
  14. umah tk berpenghuni kot, ntah2 yg nampak tu jelmaan
    .hahaaa

    ReplyDelete

wak kaca wak cermin,
Lepas baca harap komen. OTLalat

House Fly