Sunday, 24 May 2015

THE UPSIDE DOWN HOUSE



KELMARIN sempat lagi penulis berlarian ke negeri bersejarah tanpa sultan itu. Mula-mula penulis pergi melawat dan mengambil gambiran dalam rumah terbalik. Tidak seperti di Sabah bah, disini kita boleh mengambil gambiran dalam rumah. Dan lagi menyenangkan apabila ramai pembantu yang boleh sentiasa bekerjasama untuk mengambil gambiran kita. Mereka juga dilatih cara cara mengambil gambiran posing yang baik.


Harga tiket adalah lima belas hinggit seorang untuk rakyat biasa.

Updated. 9 September 2015. Penulis baru tahu juga rumah terbalik pertama di Negeri Sembilan sudah dibuka baru-baru ini. Pengunjung dibenarkan mengambil gambar juga.

Blog bukanlah hakmilik kekal.











Gambiran dibawah menunjukkan sebelum dan selepas dipusingkan gambiran ini. Sila goyang2kan inul tetikus anda untuk melihat perbezaannya. Selamat mencuba dan beramal.

14 comments:

  1. amazingggg lgi best yg ni dari kt Sabah tu kan...

    ReplyDelete
    Replies
    1. cik kak kopio masih rindu rinduan sabah ke bah ? hihi2

      Delete
  2. pening tengok tungang terbalik :-))

    ReplyDelete
    Replies
    1. janganlah fening2 muntah2 fulak makk., hakhak2

      Delete
  3. Replies
    1. suke suki je amek gmbr lalat ye mak cinta ;p

      Delete
  4. Kat Melaka??? tapi... di mana ya???
    Kesianya Mrs. A pun tak tahu walaupun kg di sempadan Melaka.

    ReplyDelete
    Replies
    1. selepas muzium samudera, kat jalan PM 7, sebelah hadapan dataran pahlwan mall .,

      Delete
  5. lagi berbaloi rasanya rumah terbalik ni compare yg d isabah...paling penting teknik gambaran gambar tu..ehh..pesal JM komen skema nih

    ReplyDelete
  6. wah... best nih.. boleh pergi ni.. tapi jalan kat melaka selalu jammedlah.. cari parkingpun susah...

    ReplyDelete
    Replies
    1. in sya Allah ada je parking kt Melaka kalo rajin cari pusing2, tp jgn lupa byr parking pula., hehe2

      tp kat Upside Down House ni parking memey bersepah kosong sbb kawasan umah kedai nih rasanya baru dibina., gi lah makk ;p

      Delete
  7. Wahh dh pi yerr... Mummy pi waktu tu ramai org. Sempit ja nak memposing.. Hehehehe

    ReplyDelete

wak kaca wak cermin,
Lepas baca harap komen. OTLalat

House Fly