Saturday, 6 June 2015

AMAT BAJIK ANAK DARA NUAN



MALAM kelmarin penulis telah berlarian ke Putrajaya untuk mengambil gambiran bunga-bungaan di Pesta Floria 2015. Mula-mulanya penulis menyangka pesta berada di Presint 2, tetapi telah ditukar ke penempatan baru di Presint 4 berdekatan Jambatan Tak Siap. Tempat meletak kereta pula amatlah daif dengan kebecakan tanah merah selepas hujan.

Tapi penulis berasalah sedikit kekecewaan kerana tiada aktiviti bungapi dilakukan pada malam tersebut.




Nota lalat. Pasal tajuk ialah dari lirik lagu Iban 'Anak Dara Ibu' nyanyian Ricky El. Dan 'amat bajik' bermaksud 'sangat cantik (gadis)' atau 'very pretty/beautiful (for women)'.

Blog bukanlah hakmilik kekal.





















15 comments:

  1. macam pelik je gambar no dua tu ;-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. bunga rose pink tu kah? apa yg peliknya mak?

      Delete
  2. gambar 4 last tu apa dia wak

    ReplyDelete
    Replies
    1. hiasan bebola je cik suida yee ;p gi la floria sana tenok

      Delete
  3. Bunga Tulip takde kerrr..?

    ReplyDelete
    Replies
    1. bunga tulip bukan tumbuhan tempatan ye makk, kat singapore je ade tulip dlm bilik sejuk., ;p

      Delete
    2. Baru nak tanya soalan yang sama.. ai suka bunga tulip.. cantik sangat dkt mata ai.. ;)

      Delete
  4. Assalam, Sudah berkurun tidak bertemu
    Waduh Tuan Penulis sudah fasih berbahasa Iban
    Dan apakah Gelas itu telah dijatuhkan oleh lalat-lalat?

    ReplyDelete
  5. Kalau utk bunga-bungaan tak boleh guna amat bajik la wak,..

    ReplyDelete
    Replies
    1. samalah mcm 'jelita' takleh guna utk bnga-bungaan jugak, sbb tu wak tulis tajuk 'amat bajik anak dara nuan' yee walopon entry citer psl bunga., tapi nmpk tak ada gmbr anak dara iban disitu disitu., huhu

      Delete
  6. Sehingga kini tak pernah berpeluang nak ke Floria tu.. huhuhu..

    ReplyDelete
  7. tah bila nye la ada rezeki nk ke sanaaaaa cantikkk tgk bunga2 di taman ^___^

    ReplyDelete
  8. di Floria tu ada rumah salji katanya..masuk x?

    ReplyDelete

wak kaca wak cermin,
Lepas baca harap komen. OTLalat