Tuesday, 30 June 2015

DE MARCHERER TIL DANMARK



'Mereka berkawad dalam perbarisan ke Denmark,' itulah tajuk entri penulis pada hari ini.

KELMARIN kan penulis sudah dijemput untuk merakamkan sesi latihan perbarisan marching band dari sekolah Victoria Institution itu. Tadi malam, rakan penulis juga telah memanggil penulis untuk merakamkan momen sebelum mereka berangkat ke Denmark.

Entri terdahulu ada di sini. Link.

Semoga mereka berjaya mengharumkan nama negara di sana dan selamat menjalani ibadah puasa selama 21 jam bagi yang beragama Islam. Amin.

English translation:
"They are marching in the parade to Denmark , ' That is the title of today's writer post.

The author was invited last week to record training sessions marching band parade from Victoria Institution 's school . Last night , the friend had also called for the writer to record the moments before they left for Denmark.

Previous posts here. Link.

We wish them well in the name of the country there and underwent 21 hours of fasting for Muslims. Amin .

Nota lalat 1. Alat permainan LEGO yang popular itu berasal dari negara Denmark. Di Malaysia set permainan Lego yang asli dikenali sebagai alat permainan DiRaja kerana kos harganya yang amat mahal, dimana set yang paling murah berharga tidak kurang daripada Rm12 - wikipedia Bahasa Melayu.

Nota lalat 2. Ini adalah entri penulis yang terakhir untuk bulan Jun ini. Jumpa kawan-kawan dibulan hadapan ya. Insha Allah.

Blog bukanlah hakmilik kekal.





























18 comments:

  1. seronoknyer mereka2 tuh muda2 udah sampai ke denmark....
    berapa lama kah diaorg kt sana ye?
    all the best utk mereka semua...

    ReplyDelete
    Replies
    1. sonok le makk,
      dorg kat sana 2 minggu kot., semoga dipermudahkan urusan mereka juga .,

      Delete
  2. all the best tuk adik2 tu.. ehh wak tak ikut? hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. memeyla nak ikot, tp kalo wak ikot tak berasapla dapur umah wakk tuu., huhu2

      Delete
  3. Assalamualaikum,
    bestnya mereka...kecik2 dah pi luar negara

    ReplyDelete
  4. all the best utk semua...

    stylo la t shirt dorang...i like....

    ReplyDelete
    Replies
    1. tshirt menunjukkan semangat dorg , moga2 berjaya dan dpt mengharumkan nama negara di sana disana ;D

      Delete
  5. nampak sgt happy anak2 yg nak ke denmark tu semoga mrk selamat di sana n dipermudahkan Allah semua urusan mrk.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hepila dorg sbb ade org yg amek gmbr dorg tuu walopon x masuk paper yee., hihi2

      Delete
  6. Tumpang gembira dan bangga buat anak-anak tu. Muka memasing polos jer.. hiks!
    Good luck!

    ReplyDelete
    Replies
    1. iye doakan mereka berjaya mengharumkan nama negara juga ., aminn

      Delete
  7. Replies
    1. rasanya tu uniform marching band., naper? tak pecaye?

      Delete
  8. Insya'Allah..
    Panjang umur kita jumpa next month..
    - esok jer kan Wak.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hihi2, esok masih ada insha Allah ., ;p

      Delete
  9. suka tengok muka ceria mereka.. ;)
    Moga mereka berjaya di sana hendakNYA.. ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. iye makk, sumer eksaited sakan nak gi obersi kanns ;D

      Delete

wak kaca wak cermin,
Lepas baca harap komen. OTLalat

House Fly