Tuesday, 16 June 2015

DIMANAKAH TERLETAKNYA KEKUATAN DATUK LAKSAMANA HANG TUAH



SORE kelmarin penulis sudah berlarian menaiki LRT dari Ampang Park ke Masjid Jamek, menukar tren Star terus ke Stesen LRT Hang Tuah, menaiki tren monorel Hang Tuah dan turun di Imbi berjalan kaki ke Plaza Low Yat. Tujuan penulis untuk memperbaiki alat pandu arah (baca: GPS) penulis itu yang sudah lari kalibrasinya. Ini adalah kali kedua penulis memperbaiki alat pandu arah ini dikedai yang sama. 'Wak! ni kena setting sistemnya,' ahmoi kedai itu memberitahu. 'Setengah jam, lima poh hinggit sudah,' katanya lagi.

Gambiran semuanya penulis rakam ketika berada didalam stesen LRT Hang Tuah, kecuali gambiran paling bawah.



Nota lalat. Untuk jawapan tajuk entri penulis hari ini. Sila klik disini. [+ catitan santai]

Blog bukanlah hakmilik kekal.









12 comments:

  1. Asalamualaikum wak

    Salam ramadhan wak.,:-))

    ReplyDelete
    Replies
    1. waalaikumsalam mak yanti tuu, selamat berpuasa ., ;p

      Delete
  2. Replies
    1. hehe patung poon nmpk real cik kak eny kann ;p sibbaek xleh nk kedip-kedipkan mata .,

      Delete
  3. Replies
    1. keris biasa biasa aje mak., hakhak2

      Delete
  4. Salam singgah kembali!

    Ahah, saya dah konpius ni! Saya baca tajuk, saya tengok gambar 'saya' kat sini, terus terjah. Tetiba cerita repair GPS. Ohsem ni, wak ~_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam mak dearie tuu, ape yg konpius? ape yg gambar 'saya' tuu? cerr citer cerr citerr >=<

      Delete
  5. eh gambau patung tu macam sarimah ibrahim sikit2..
    hahah tetiba kan..nampak nau mata teruk..

    repair GPS rupanyaaa...

    ReplyDelete
  6. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
  7. Jauh perjalanan wak! Paling x suka nak naik train. Even x jem....

    Salam Ramadan wak!

    ReplyDelete

wak kaca wak cermin,
Lepas baca harap komen. OTLalat

House Fly