Saturday, 13 June 2015

MTB XCO CHALLENGE 2015 SERIES 2



HARI AHAD kelmarin sebelum penulis pergi menemankan anak dara ke pameran Cosplay, penulis sempat lagi singgah ke Taman Bukit itu kerana ada pertandingan lumba basikal gunung (baca: mountain bikes). Pertandingan berlangsung dari pukul 9 pagi yang sepatutnya tamat pada 4 petang, tapi bila penulis kembali di sebelah petang, pertandingan masih belum berakhir sehingga hendak masuk maghrib pula.

Cuma penulis perhatikan (jelingan dari jarak jauh sambil pegang dslr) bahawa penganjur tidak mengutamakan keselamatan pelumba-pelumba basikal kerana jalan utama yang digunakan tidak ditutup dan menyebabkan ada pelumba-pelumba yang nyaris dilanggar kereta kereta yang lalu lalang. Abang-abang urusetia pun terpekik terlolong menjerit pada kereta-kereta saja. Polis trafik juga langsung tidak kelihatan. Penulis tidaklah tahu sekiranya ada berlaku kemalangan sepanjang pertandingan itu dijalankan.

Blog bukanlah hakmilik kekal.



































13 comments:

  1. uihh.. patutnya lgkh kslamatan kena amik dlu.. kalau trlggr naya je nnti...

    ReplyDelete
    Replies
    1. tular cik nuyuii, memey bahaya berlumba dgn kereta lalu lalang, katanya 'safety first' la sangat kanns., ;p

      Delete
  2. Apalah safety kurang, risau dilanggar kereta plak nanti.. medical teams ada tak Wak.. mana tahu ada yg cedera, xdak plak org nak bantu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. kete ambulan ade yee., tp xkan nak tungu terhantuk baru terngadah kanns., huhu2

      Delete
  3. eh bahayanya ..moga-moga tak ada berlaku kemalangan..

    ReplyDelete
  4. alahai kalu dh minat tuh.... tak sangup lah kalu akak mengayuh sampai comot2 gitu...
    mengayuh basikal baru 5 ke 10minit pun dh mengah kui3

    ReplyDelete
    Replies
    1. aktiviti senaman yang sehat walafiat nih makk., ahhhks

      Delete
  5. pengangjur perlu lebih perihatin lah utk keselamatan rider nih..JM yg tgk ni pun dah gigil kaki belum kayuh lagi

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam cik JM yg jelita teww, wak baru pasan JM memey suka mengkromen blog wak hari jumaat yg penoh barakah je kann., hehe2

      Delete
    2. ehh...ye ke...x perasan lak..kebetulan je tu :-)

      Delete
  6. Moga tiada kejadian yang tak diingini berlaku tapi aktiviti macam tu memang best.. lasak is ohsem pada ai..

    ReplyDelete
  7. kdang2 bahaya jgk sukan xtreme nihh.. ambik langkah kesalamatan lebih teliti

    ReplyDelete

wak kaca wak cermin,
Lepas baca harap komen. OTLalat