Saturday, 15 August 2015

CARINA | JAY



SUDAH lebih 3 bulan penulis bertugas memotong rumput dan duduk disebelah gadis jelita dari Filipina ini. Dan hari ini, sempena jamuan hariraya, beliau memakai baju kebaya yang dibelinya di Masjid India untuk pertama kalinya. Manakala disebelah beliau, Jay juga rakan dari Filipina yang suka berjenaka.

Translation. It's been 3 months after working in this office seating next to this beautiful and nice lady from the Philippines. Today, she is wearing for the first time a Kebaya which she bought it at Masjid India. Jay, who is a humor guy and seating next to her is also a Filipino.


Nota lalat. Dulu Jay pernah bercerita tentang kes rusuhan di Plaza Low Yat adalah biasa-biasa saja keadaannya berbanding di Filipina. Disana, kes rusuhan sebegitu biasanya akan berakhir dengan pembunuhan, tikam menikam dengan senjata berbahaya, bukan setakat maki memaki tikam-tikam lidah sahaja. (Direct google translation: Unang sinabi mo Jay tungkol sa mga kaso ng mga riot sa Plaza Low Yat ay pangkaraniwan kumpara sa mga sitwasyon sa Pilipinas. Doon, tulad ng isang kaso riot ay karaniwang end up sa pagpatay, stabbed stabbing na may isang nakamamatay na armas , hindi lamang pandiwang pang-aabuso , ulos butas ang dila lamang.)

Blog bukanlah hakmilik kekal.



Dibawah ini ialah foto semalam petang (yesterday's photo):

21 comments:

  1. Nak kirim salam boleh tak wakkk? Ha Ha Ha..

    ReplyDelete
    Replies
    1. harhar2 mana leh langkah bendul., kena salam wak dulu erk ., ;p

      Delete
  2. wah dh pandai bertagalog ni...hebat wak ni.

    ReplyDelete
    Replies
    1. kihkih2, sumernyer di ujong jari je makk kakPah ;D

      Delete
  3. Replies
    1. eksaited nak beraya dalam opis je makk PC yee , huhu2

      Delete
  4. dulu ofis saya pun ada mamat filipino.. kelakar gila budaknya.
    Org lelaki filipina ni mmg semuanya kelakar ke wak?

    ReplyDelete
    Replies
    1. taklah jugak, ada gak yg siyes maki hamun pon ado ye mak sudip tuu ;p

      Delete
  5. cantik gadis filipina berbaju kebaya nampak manis je....
    segan lak ngn gadis malaysia yg seksi menjolok mata

    ReplyDelete
    Replies
    1. chantek makk kann., ;p
      gadis melayu kita ramai dh x cukup kain tu makk

      Delete
    2. Tumpang laluuuuuu.. nak menyampuk skali..
      - dah betul sgt la tu. Anak dara kita (tak semua) mcm megah dok menayang 'apa yg boleh ditayang'.. sedangkan bila 'yang sopan' tu market value lagi UP sebenarnya.

      ** kut ada yang terasa.. mintak maaf ya.. ikhlas menegur ni..

      Delete
  6. Comelnya dia berbaju kebaya macam pompuan melayu terakhir pun ya..

    ReplyDelete
    Replies
    1. pompuan melayu terakhir kena mandi berkemban tepi kali mak mrsA yee ;D

      Delete
  7. pandai wak ngomong tagalog ya.....

    ReplyDelete
    Replies
    1. sekang dh senang mak, sumernye ade dihujung jari jee ., kihkih2

      Delete
    2. wak guna google translate....JM pandai hangul :P

      Delete
  8. Replies
    1. harhar2, cik kak bila nak photoshoot ., ;p

      Delete
  9. org filiphine no wonder santik!!! perghh..Wak pandai bahasa Tagalog...yg JM tahu 'mahal kita' je

    ReplyDelete
  10. wah.. byak betul bhasa ye wak.. mesti pembaca semua international dtg kat blog ni..
    cantik berbaju kebaya awek filopino ni ye wak "P

    ReplyDelete
  11. Mesti carina n jay jadi cikgu tagalog wak kan?h heheh

    ReplyDelete

wak kaca wak cermin,
Lepas baca harap komen. OTLalat