Wednesday, 19 August 2015

PIANO EXAM | KECATUAN AIR



HARI INI (Selasa) penulis tidak bertugas memotong rumput. Setiap tahun, penulis dikerah untuk menghantar anak wedok (baca: anak perempuan) mengambil peperiksaan piano di bandar. Tahun ini, anak wedok sudah sampai tahap 5.

Slepas kembali dari mutiara hotel tempat anak wedok mengambil periksa tadi, sempat lagi penulis merempit ke seberang tambak semata-mata nak membeli suratkhabar ya.


“The pianokeys are black and white
but they sound like a million colors in your mind”

― Maria Cristina Mena

Nota lain lalat. Hari Ahad kelmarin, bermulalah episod kecatuan air di negeri darultakzim. Penulis sudah membeli beberapa bekas air untuk tadahan air. Semoga semuanya bertabah dan dipermudahkan. Search: air xde untuk sebulan di johor

Blog bukanlah hakmilik kekal.





29 comments:

  1. Wak,
    Khabarnya jadual catuan bekalan air tu sebulan jugak lama nyer ya.
    - semoga 'anak perempuan' Wak lulus cemerlang dalam ujiannya.

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam cik kak Sham, yep sebulan tu lama kannn ;(
      timekaseh atas doa., aminn

      Delete
  2. seriusnya muka dik...
    senyum sikit....

    ReplyDelete
  3. johor pun dah kena catuan air?

    adoiii....

    #malaysiaMasihSelamat

    ReplyDelete
    Replies
    1. berat mata memandang,
      berat lagik bahu memikul baldi air yee ., huhu2

      Delete
  4. sebelah kl ni setiap hari hujan tiada masalah catuan air lagi...tabahlah dgn ujian-Nya.
    moga nakwedok wak sukses cemerlang dlm ujiannya...minat musik bijak orgnya.

    ReplyDelete
    Replies
    1. untungla orang key eLL makPah tuuu., huhu2
      timekaseh mak atas doa ye ;p

      Delete
    2. Selamat bercatu, dicatu dan mencatu air ye wak.

      Delete
  5. Wakk dah print jadual catuan air?

    ReplyDelete
    Replies
    1. ok dh print, dh tampal, dh letak dlm entri blog nih yee., buat kenang2an jeeer

      Delete
  6. waa..bstnyer main piano...sy hnya diberi peluang main melodian jer hik hik hik

    ReplyDelete
    Replies
    1. main piano ni nak kene minat jugak mak yee ;p
      melodian pon oke perghh ;p

      Delete
  7. Sedihnya bila air di negeri permai itu dicatu..
    Bertabahlah...

    About the piano...masa kecik saya cuma dapat main recorder je.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. tgh bertabahla ni mak, tq

      haha, wak pon dulu2 men recorder je, mmg xde skill ., huhu2

      Delete
  8. tumpang tanya dah mandi ker belum? hehehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. naper mak? nak mandi sama sama kah? harhar2

      Delete
  9. Kerana terpaksa.... barulah syarikat air mencatu air huhuuuhuu...
    Bukan senang dan sesuka hati jugak syarikat air mencatu air tau..
    Kena dapatkan approval dari SPAN dulu kalau approved barulah boleh catu.
    Jimat dan hargailah air pesanan khidmat masyarakat dari pekerja syarikat air tapi bukan SAJ ngeh!ngeh!ngeh!

    ReplyDelete
    Replies
    1. untunglar mak keje syarikat air leh bwk air balik harihari., hihi2

      Delete
  10. umah anak yan yang kat taman molek pun kena catu..katanya sampai tengah bulan 9

    ReplyDelete
    Replies
    1. btolla mak, kena catu sebulan semuanya., sodehh mak kann ;p

      Delete
  11. Sebulan jugak dengar krisis air di johor bahru ni.. So far, segamat masih ok lagi.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. untungla segamat tak terkena catuan jugak., hoho2

      Delete
    2. Harap2 begitu lah...hehehe...susa air xde ni..semua bnda xleh buat nnt..:)

      Delete
  12. saya kecik2 dulu mak pernah hantar saya kelas piano...tapi saya x minat la...
    saya selalu bagi alasan sakit jari2 bila balik dari kelas...
    terus mak kata tak yah dah gi kelas lagi...yeayyyy, penipuan berjaya...hahaha...

    ReplyDelete
    Replies
    1. wahh, x minat piano pon leh berjaya dlm kehidupan jugak kan cik kak ;p

      Delete
  13. Wah, bestnya anak wak dah gred 5! Lepas ni dah boleh ajar budak2 beginner main piano :)

    ReplyDelete
  14. wooooow ini terbaiklah.. dulu CT nak p sngt kelas piano.. tapi mak x nk hantar

    ReplyDelete

wak kaca wak cermin,
Lepas baca harap komen. OTLalat

House Fly