Wednesday, 2 September 2015

ANGRY BIRD ACTIVITY PARK



KELMARIN isteri penulis (yang itu) telah mengajak penulis berjalan-jalan ke JBCC iaitu bangunan KOMTAR yang lama yang baharu sahaja dinaiktarafkan. Bila tiba didalam pusat membeli-belah itu, tiadalah aktiviti yang menarik selain membeli-belah tingkap (baca: window shopping) sahaja. Jadi, bila anak lanang bocah cilik penulis memohon untuk bermain-main di taman aktiviti burung marah, maka penulis pun melayannya. Tapi hanya penulis, anak lanang bocah cilik dan abang ngahnya sahaja yang berminat masuk.

Nota lalat. Tiket masuk ialah RM60 seorang, tidak termasuk 2 pasang stokin (RM4 sepasang). Jumlah ialah RM188. Bila habis aktiviti, penulis juga di'pau' sebijik bantal angry bird oleh anak lanang bocah cilik itu yang berharga RM64. Aduhai, siapalah tidak sayang anak, tapi ada kan mak? Kanns.


Blog bukanlah hakmilik kekal.















Updated: Ramai kawan-kawan penulis hendak melihat bantal angry bird yang berharga RM64 itu.

27 comments:

  1. Hehehe...anak lanang bocah cilik..bapak eaa seng boncrot..

    ReplyDelete
    Replies
    1. bojo ne seng kaie panganane enak2 tu yg boncrot., harhar2

      Delete
  2. ada Angry Birds, hello kitty town, lego land..banyak attraction kt Johor ni...kompleks Kotaraya ada lg ke? kenangan lama, makan mee rebus hj wahid & rojak asma kt situ..

    ReplyDelete
    Replies
    1. kompleks kotaraya dh upgred dh ada UTC., tp kureng meriah x mcm dulu2 la makk ., huhu2

      Delete
  3. Bantal sebijik dah cecah RM64.. mak aiii..

    ReplyDelete
  4. di malaysia ni banyak tempat menarik boleh pergi.. tapi semuanya perlukan tiket masuk yang harganya berpuluh-puluh. selalu terbayang family yang anak ramai, terpaksa lupakan niat nak bawak anak-anak berjalan, sebab tak mampu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalo dlm negeri pon x mampu nk pegi jalan2, apatah lg nk gi obersi mak kann., huhu2

      Delete
  5. Boleh tahan juga harga tiket masuk tu. Anak-anak pasti suka masuk kat sini

    ReplyDelete
    Replies
    1. ofcozla utk anak2 bersukaria., hehe2 bapak anak2 tumpang jeer ;p

      Delete
  6. MENGGEMBIRAKAN HATI ANAK KESAYANGAN APASALAHNYA....

    ReplyDelete
    Replies
    1. saperlar tak sayang anak kan mak ., kanns ;p

      Delete
  7. ada angry bird kt KOMTAR? Penang? berapa bayarannye...

    ReplyDelete
    Replies
    1. oops, KOMTAR jay bee ye mak., kan dh tulis tu bayarannya

      Delete
  8. JB pun ada komtar gak ea.. ingat Penang ja ada.. Anw nampak menarik gak " Angry Bird" ni...

    ReplyDelete
    Replies
    1. komtar (jb) = kompleks tun abdul razak
      komtar (penang) = kompleks tunku abdul rahman ., gituuu ;p

      Delete
  9. bestnyer lah.... org johor nih pun belum penah smmpai sana lg... huhuhu owalah2

    ReplyDelete
    Replies
    1. tungu orang johor nnti jadi PM kot., harhar2

      Delete
  10. best nyer... kalu dkt sure sy terjah ;-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. dalam negeri je cik kak yee, bukan obersi., kihkih2

      Delete
  11. mana bantal yg mahal tu? hehe.. habis botak lah bapak di'pau' anak..HAHAHA..
    sapa tak syg anak oooiiii..hehe

    ReplyDelete
  12. KOMTAR JB pun ada.. ngat kat Penang ja..hehehe

    ReplyDelete
  13. wes jeneng'e anak . yo ka' e wa'e lah ... hahahaaa

    ReplyDelete
  14. Best juga park ni. Sape nakal kita letak kat hujung lastik :)

    ReplyDelete
  15. huuurm harga boleh tahan.. berbaloi dak dengan harga tu ? huntong boleh paw dedi..
    CT kalo mintak bantal angry bird.. kena bantai agaknya hahaha..

    ReplyDelete
  16. angry bird tu nape biru x merah tak pun ping

    ReplyDelete
    Replies
    1. dah tu je kaler yg budak kecik tu nak ., huhu2

      Delete

wak kaca wak cermin,
Lepas baca harap komen. OTLalat

House Fly