Sunday, 6 September 2015

KEBOSANAN MENCIPTA KELAINAN: MEI MEI



SABTU. 5 September 2015.
TENGAHARI penulis telah berlarian ke seberang tambak. Hanya untuk membeli suratkhabar, The Straits Times (SGD1) dan minuman berkarbonat dalam tin, Coca Cola (SGD1.50) sahaja. Tidak seperti yang penulis jangkakan, perjalanan kaki dan menaiki bas kuning melalui pusat imigresen dan kastam yang tidak sesak di Woodlands. Pergi dan balik ke tempat letak kereta di bumbung CIQ JB hanyalah mengambil masa 2 jam setengah. Alone matcham biasa.

Nota lalat. SGD1 = RM3.03

Blog bukanlah hakmilik kekal.



20 comments:

  1. bila baca suratkhabar, lebih suka baca hardcopy, baru ada ummphh..

    kdg2 baca jg Straits Times & Berita Harian SG versi online, suka baca news tentang M'sia..

    ReplyDelete
    Replies
    1. suratkabar online pon kekadang je wak baca., xbest ah asek citer politik rm2.6 billion jakk., huhu2

      Delete
  2. SEMPAT BERLARIAN KESEBERANG TAMBAK NAK BELI SKHABAR JE YA..HEBAT WAK NI...

    ReplyDelete
    Replies
    1. dan air coke sajeww ., naper mak x pecaye? hehe2

      Delete
  3. share a coke with Mei Mei? Siapakah Mei Mei? hehe

    ReplyDelete
  4. Dah lama tak baca surat khabar.. cerita itu jugak..bosan! huhu

    ReplyDelete
  5. Tak tau apa nak komen.. kita tumpang lalu jer la..
    Boleh kan Wak..

    ReplyDelete
    Replies
    1. ni pon tingal komen wak dh appreciate, timekaseh ye cik k sham yg jauh dimata tuuu sudi singah2 jenguk2 blog mrapu wak nihh ;p

      Delete
  6. Exchange rate dah 3 hengget lebih....
    Mahal tuh

    ReplyDelete
    Replies
    1. harap2 lmbtla sikit nak cecah ribu ribu mcm mcm duit indon kann ., ;(

      Delete
  7. Dah langsung ke Spore, tak singgah makan makan mertabak atau sup tulang merah ker?

    ReplyDelete
    Replies
    1. kureng minat lar bang bab makanan nih ., hehe2 ;p

      Delete
  8. mei mei tu maksud dia adik perempuan yang cantik kan?

    ReplyDelete
    Replies
    1. 'adik pompuan' je mak., nnti saket ati lak adek pompuan yang tak cantik kannns., huhu2

      Delete
  9. siapa mei mei.....

    tiga lalat rupanya minat photography seperti mata lalat yang unik

    ReplyDelete
  10. untung betul rakyat sgpore dtg malaysia..heaven shopping...harap xbawak anjing

    ReplyDelete

wak kaca wak cermin,
Lepas baca harap komen. OTLalat

House Fly