Monday, 14 September 2015

KEBOSANAN MENCIPTA KELAINAN: SUNGAI WANG

"River full of money", Sungei Wang Walk.

SABTU. 12 September 2015.
SELEPAS isyak, penulis pun merempit ke sungai duit (baca: Sungai Wang) untuk mengambil beberapa gambiran malam.

Nota lalat. Pertemuan dan perbincangan penulis semalam (Sabtu) dengan bakal besan berjalan lancar. Walaupun ada beberapa agenda yang masih tidak dapat diperbincangkan buat masa ini. Tapi secara asasnya, kami berpuas hati dengan pertemuan itu dan tahu bagaimana hendak membuat majlis pada bulan hadapan. Semoga semuanya dipermudahkan. Amin ya robbal alamin.

Nota lalat. Updated. Catuan di Masai dipanjangkan sebulan lagi.

Blog bukanlah hakmilik kekal.

Dialogues Subtitles by truly yours. Lol.


Selling grilled corns on the cob.

Bukit Bintang LRT station.

H&M

Candid photography.

The Crane, reminds me of the latest tragedy in Mekah.

Pancuran.

Jalan Bukit Bintang.

Green Tea Kit Kat promotion.

"Jokers of the night." This silver men just scolded a few Banglas after not paying them the money for taking the photo.

Hotel Royal, I was here a few hours before, discussing with my future daughter in law's parents (bakal besan).

35 comments:

  1. Wah berjalan sakan wak... :-))

    Take care wak

    ReplyDelete
    Replies
    1. jalan2 melayan kebosanan je mak yan ;p

      Delete
  2. suka tgk gambar yg byk cahaya lampu berselirat di atas jalanraya ...

    ReplyDelete
    Replies
    1. suke kann., gi la jalan2 makk., hehe2

      Delete
  3. Replies
    1. nyum nyum, jagung bakar panas memeyla sedap., hehe2

      Delete
  4. kren tu.. sedih plak bila ingat tragedi kat Mekah.. Yg masih hilang semoga cepat jumpa..
    amboi gambar tu siap letak dialog..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. sodey kanns psl tragedi mekah ., innalillah

      dialog suke suki je ye, jgn amek ati naa ;p

      Delete
  5. Sambil berbincang cuci mata ye wak..

    ReplyDelete
    Replies
    1. berbincang tu dh buat petang, malamnya wak dtg lg bukit bintang saja amek2 foto., bole mak PC kann ;p

      Delete
  6. Lawa pic panning wak buat kat LRT tu.. Menarik! kena asah skill photography ngan wak nampak gayanya...

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu bukan panning ye cik kak, tu 'long shot' teknik, kena pakai tripod je., hehe2jom asah skill bersama2

      Delete
  7. gi sungai duit mesti dh tadah sungai yg banyak mengalirkan duit kan wak...

    ReplyDelete
    Replies
    1. dan banyak mengaut duit jugak mak kakPah yee ;p

      Delete
  8. dialog tu x boleh blah hahhahahaa

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahar2, dialog orang takdok keje., ;D

      Delete
  9. cuci mata masuk blog ni pagi2. gambar cantik2

    ReplyDelete
    Replies
    1. silakan silakan singgah, tenkiu komen2 blog biasa2 wak nih ;p

      Delete
  10. waaa...xlama lg wak akan tukar status jd pak mertua...hik hik hik...


    chantek gbr lampu tuhhh....hihih

    ReplyDelete
    Replies
    1. insyaAllah ., doakan yg baik baik saja., aminn

      Delete
  11. Assalamualaikum wak..pertama kali singgah sini. Semoga urusan walimah nanti berjalan lancar ya wak. Aamiin..

    ReplyDelete
    Replies
    1. waalaikumsalam cik kak chemid tuu., timekaseh amin

      Delete
  12. tak pernah lagi kesana time malam ... ada juga jokers cam gitu yer, ala-ala kat eropah ler gini :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. rasanya mcm pengamen kat indon je tepi2 jalan, soh amek gmbr pastu tak byr marah2 orang pulak., huhu2

      Delete
  13. dah nak terima menantu...semoga semuanya berjalan lancar...

    sungai wang..memang mengalir wang masuk, ramai betul shoppers kt sini...

    ReplyDelete
    Replies
    1. ramai pelancong asing nih mak., rasa suasana mcm kat obersi je., meriah walopon tgh mlm ., hehe2

      Delete
  14. Green tea Kitkat sedap. Eh.
    Hehehe

    ReplyDelete
  15. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
  16. merasa tgk bandar sungai duit malam2.. hahahaha

    ReplyDelete
  17. Di tahun 90an dulu saya selalu tengok wayang di Sungai Wang. Paling tidak pun sekadar lepak makan KFC di UG tu. SW antara shopping yang berjaya kerana masih happening sehingga kini. Management yang bagus.

    Btw, gambar2 di blog ni sungguh cantik. Saya masih belum berkesempatan nak shoot malam di KL. Kalau nak buat slow shutter pun main letak kat tembok/tong sampah je hehe...

    ReplyDelete

wak kaca wak cermin,
Lepas baca harap komen. OTLalat