Thursday, 1 October 2015

OR INSERT BOOT MEDIA

Dusty LCD monitor screen.

TIBA-TIBA komputer riba (baca: laptop) penulis ini padam di pagi kelmarin. Bila penulis memulakan kuasa (baca: power on) laptop masih tidak dapat masuk ke Windows. Penulis yakin bahawa laptop penulis ini sudah dijangkiti virus yang sangatlah jahat.

Sekarang penulis sedang berusaha sedaya upaya untuk memformat dengan cd prasimpan yang penulis telah sediakan dahulu. Dan dengan ini penulis ada sebab musabab untuk tidak mengemaskini blog merapu penulis ini untuk beberapa hari atau beberapa bulan.

Blog bukanlah hakmilik kekal.

17 comments:

  1. Adoi beberapa hari boleh terima..makan bulan tu janganlah wak...ada yg merindu nanti.eceh..hehehe

    ReplyDelete
  2. reboot?haiya..cik lappy merajok kot..hahaha

    ReplyDelete
  3. Kalau lappy risak..handphone canggih wak kan ado

    ReplyDelete
  4. Kita punya laptop lagilah terus tak boleh on huhu....sudahnya duklah situ sampai jadi tukun haha....

    ReplyDelete
  5. lappy ai merajuk sebab kipasnya takmo berfungsi.. belum nak hantar service lagi.. :(

    ReplyDelete
  6. a penulis memulakan kuasa (baca: power on) laptop masih tidak dapat masuk ke Windows (baca: TINGKAP BANYAK)

    ReplyDelete
    Replies
    1. baru nak tulis tukar window jadi tingkap :)

      Delete
  7. Format wak.. Format.. Tp kalo rajin carilah virus yg lagi power makan virus yg sedia ada... Selamat mencuba.. :D

    ReplyDelete
  8. Laptop saya selalunya keluar blank skrin kaler putih. Restart banyak kali baru berjaya masuk Windows. Rasanya terjangkit virus jahat jugak. T_T

    ReplyDelete
  9. Alasannnn...
    Pakai henpon canggih manggih Wak pun boleh hapdet entri.. :D

    ReplyDelete
  10. Cian laptop wak meragam sejak iPhone 6S launched.. Laptop pun ada perasan tau.. hehehe

    ReplyDelete
  11. aduhai.. part lappy kalo rosak or hang or shut tetiba mmg perit..

    ReplyDelete
  12. syukur...x lama kan dia 'merajuk'

    ReplyDelete

wak kaca wak cermin,
Lepas baca harap komen. OTLalat