Sunday, 25 October 2015

I WAS FRAMED AT VISTA

Vista Eye Specialist, Taman Mount Austin.

KALI terakhir kami menjalani operasi pembedahan lasik mata ialah 6 tahun yang lampau. Dan 6 tahun juga penulis tidak memakai cermin mata lagi. Kelmarin kami datang lagi ke pusat pakar mata yang baru berpindah di Taman Mount Austin untuk pemeriksaan biasa.

[Link: lasik my eye (2009) ]

Blog bukanlah hakmilik kekal.

2843


23 comments:

  1. Alhamdulillah pemeriksaan rutin ye wak..

    ReplyDelete
  2. Asalamualaikum wak..selamat liburan esok wak.. :-))

    ReplyDelete
  3. Adoiiii.... sakit x wak?
    Cam takut lak nk buat....

    Cer wak citer abes2 pengalaman buat lasik ni.
    Ada side effect ke?
    Nak buat ... tapi takut...

    Kos dia?

    ReplyDelete
  4. Wak... mount austin tu bukan kt JB ke Wak?

    ReplyDelete
  5. bagusnya ada teknologi canggih...berapa bayarannyanya wak?

    ReplyDelete
  6. perawatan mata yg berkesan guna teknologi canggih ya wak...xperlu lagi nk susah2 pakai cermin mata...

    ReplyDelete
  7. bestnya wak tkyh pakai cermin mata lagi
    tapi lasik tu mahal kan...

    ReplyDelete
    Replies
    1. klu bnyak permintaan mesti lama2 jadi murah.. bolehlah kita cuba nanti..:)

      Delete
    2. kalo byk permintaan nnti bangla potong rumput pon leh buat jugak., harhar2

      Delete
  8. ingat 'framed' as in kena fitnah...hahah, baru je nak baca gosip sensasi tadi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kahkahkah komen Sal ni kelakar! Muka nak baca gosip je ni!

      Delete
  9. tak bahaya ke buat lasik ni lbh dr sekali wak ... ngeri je bila bab mata ni ...

    ReplyDelete
  10. wahhh pegi klinik mata dpt frame gambar? ;-)

    ReplyDelete
  11. cam best je dengo bila tak perlu bercermin mata cam wak ni....tapi tu la seram melampau la wak bila mengenangkan bab mata ni...kikiki

    ReplyDelete
  12. lasik kena buat banyak2 kali ea?

    ingat sekali seumur hidup..

    baru plan nak buat..

    ReplyDelete
    Replies
    1. jgnla salah paham ye cik kak siti, mmg lasik buat sekali, pastu kalo xde masalah dgn mata, xyah nak buat lagik., cuma pergi regular checkup mata je., yee

      Delete
  13. check up memang kena selalu pergi ke wak selepas wat lasik?

    ReplyDelete
    Replies
    1. mula2 pas operation je, kalo doc kata puas hati xde masalah xyahla dtg checkup ., tp kalo pastu setahun ke 5 tahun mata ada masalh bolehla dtg jumpa doc lagik., mcm wak bgtau, pas operation wak cuma jumpa sekali je check up dgn doc, ni pon dh 6 tahun baru saja nak check mata sbb ada kekaburan kat mata.,

      Delete
  14. Wak nampak kacak tanpa kaca mata...

    ReplyDelete
  15. Saya masih tak nak mengaku mata kanan saya telah mula mengalami masalah.. hehehe..

    ReplyDelete

wak kaca wak cermin,
Lepas baca harap komen. OTLalat

House Fly