Tuesday, 27 October 2015

CRACKED IPHONE SCREEN BECOMES ACCIDENTAL ABSTRACT ART

Mengambil gambar iphone5C

DULU pernah rakan penulis bertanya dimana untuk memperbaiki skrin telefon pintar yang retak seribu. Berdekatan dengan tempat penulis memotong rumput ini, kedai membaiki kerosakan ada di Low Yat Plaza atau di Kompleks Pertama atau di Ampang Park, atau di Wisma Sentral.

Tapi kelmarin penulis telah merempit ke Festival City Mall Jalan Setapak. "Kena tukar barang ori lah Wak, ada waranti 3 bulan, 30 minit siap," kata mamat tukang baiki itu. Bila penulis tanya harganya, beliau jawap, "RM498 sudah!" "Aduhai, lagi dua hinggit cukup lima hatus? baik beli henpon baru," getus hati penulis. "Ahaa Wak, leh beli henpon baru jenama lainlah tapii," perli simamat tukang baiki aiPon cap aiYam itu.

Blog bukanlah hakmilik kekal.

You Break  it We Fix It.  - i2Fix.com

37 comments:

  1. Mak aih mahalnya...waranti ada patutnya free je..ni kena byr plak..huhuhu..biarkan je la retak seribu..abstrak..cntik!seni itu indah..hehhe

    ReplyDelete
    Replies
    1. mahal giler makk.,
      seni retak seribu - ayat nak sedapkan hati jee makk

      Delete
  2. Wooowwww mahalnya !!!

    Kat sini kalau saya tukar screen dalam $80 jer ... ori ker tak, according to the guy/shop, we are Apple Endorsed ...

    ReplyDelete
  3. pergghh ni mmg retak seribu nii. mau tak nagis kalau kena mcm nii

    ReplyDelete
    Replies
    1. silap sendirik, nanges tak berlaku yee., huhu2

      Delete
  4. Replies
    1. dalam hati sakit saper yg tahuuu., huhu2

      Delete
  5. Tukar ke tak akhirnya wak?

    Errr kata ada waranty?

    ReplyDelete
    Replies
    1. tukar skrin baru yee., koyak rabak poket makk., huhu2

      Delete
  6. alahaii..memang mahal gila upah nak baiki tu wak... baik lah beli yg baru... hehhe

    ReplyDelete
    Replies
    1. beli baru pon dh dekat rm2k jugak tuuu., huhu2

      Delete
  7. Replies
    1. indahlah sangat., ayat penyedap rasa jeer mummy juliter tuu., huhu2

      Delete
  8. MESTI WAK BARU DPT REZEKI MOTONG RUMPUT TU N SP PUN MINTA SIKIT..HEHEH..HEH..SABAR JE LAH WAK...

    ReplyDelete
    Replies
    1. alhamdulillah, adalah hikmah semuanye nih mak Pah kann., ;p

      Delete
  9. Replies
    1. nak beli yg baru pun kene tungu, ni henpon dh rosak kenelah beli segera ye makk., huhu2

      Delete
  10. harga repair skrin tu lagi mahal dari harga hp saya pakai sekarang ni wak..

    ReplyDelete
    Replies
    1. maneder smartphone harga rm500 keew?

      Delete
    2. Ada la wak. Sy pnah pkai. Tp jap je rosak. Elok je dia rosak sblm gst itu hari.

      Delete
    3. oops adeker? harhar2 wak beli dua la bolee?

      Delete
    4. hahaaha..3 tahun dulu harga dia seribu, sekarang dah jatuh 300 kot kalau trade in..hihi

      Delete
  11. memang seni, tapi tengok lama-lama boleh sakit mata, sakit hati, sakit jiwa..hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. sakit hati matcham nak mati ciksal kannns., huhu2

      Delete
    2. Mati tu berat sgt wak... Macam nak pitam udahh lerr.. :p

      Delete
  12. Retak seribu hatiku andai hp ku begitu rupa..line tak ada je jiwa kacau..nikan pulak retak

    ReplyDelete
    Replies
    1. sakit hati pon jugak kak yan kannn ;p

      Delete
  13. Tak payah dibaikilah, Wak. Katanya seni tu. Biarlah ia retak seribu. Wak simpan buat kenangan ajelah Ipong tu yerk!

    ReplyDelete
    Replies
    1. henpon skrg dh mcm keperluan mak yee., kalo xde henpon mcm mandi x basah makan pon kenyang gituuu., huhu2

      Delete
    2. Wak belilah semakphone yang lain. Yang itu buat kenang-kenangan. Wak simpanlah yang rosak ni jadi hasil kerastangan :D

      Delete
    3. mummy MD kalolah wak ade duit kepok2 bole je beli smartphone hari2 gituuu ;p

      Delete
  14. jadi tukar ke tak Wak ni..Rm498? adusss....itulah kan...waktu nk beli iphong satu hal dh mahal harga bila nak tukar skrin retak seribu pun mahal gak...kalau mcm ni boleh verangan nk guna iphong 6 huhuhuh

    ReplyDelete
  15. Baiklah tukar, wak. Silap2 serpihan retak seribu tu masuk telinga,..dah jadi citer lain plak...

    ReplyDelete
  16. Nak tukar baru pun duit gak.. kena carik yang lebih murah dan berbaloi..

    ReplyDelete

wak kaca wak cermin,
Lepas baca harap komen. OTLalat