Thursday, 29 October 2015

SEPTEMBER 2015 TOP COMMENTATORS INTERVIEWS BY 3LALAT - THE CLOSE OUT REPORT

SEPTEMBER 2015 TOP COMMENTATORS INTERVIEWS BY 3LALAT

Sessi entri wawancara temubual (baca: interview) penulis dengan rakan-rakan blogger sudah berakhir Isnin lepas. Tamat. Khalas.

Terimakasih pada rakan blogger-blogger yang sudi bersukan (baca: sporting) melayan wawancara biasa-biasa dari penulis yang biasa-biasa ini. Mereka terpilih kerana telah menjadi Top Commentator blog penulis Tiga Lalat yang ini untuk bulan September 2015 yang lepas.

1. Jari Manis (45)
2. paridah (25)
3. Qaseh Abadi (21)
4. iryanty ahamad (21)
5. Farrah MF (16)
6. Fidah Shah (15)
7. SalbiahM (15)
8. Shamsiah Abdul Rahman (14)
9. PeRdU cINta (13)
10. nhhas (13)

Namun hanya 8 dari 10 blogger sahaja yang penulis sempat wawancara. Penulis memohon maaf pada cik Farrah MF dan cik kak Perdu Cinta kerana penulis tidak berkesempatan untuk mewawancara mereka kerana kesuntukan masa dan kesibukan memotong rumput (untuk membeli beras dan sebongkah berlian).

Dari pengalaman penulis mengendalikan segmen wawancara ini agaklah mencabar, tapi alhamdulillah penulis telah berjaya membuat entri setiap hari Isnin dan Khamis selama sebulan penuh. Sambil itu juga, kadar trafik SEO ke blog penulis yang ini juga bertambah secara mendadak dengan 3 kali ganda pengunjungnya berbanding bulan-bulan sebelum ini. Tapi blog orang lain sudah berjuta-juta (baca: 1,272,981 dan 1,616,161 visits) lemon hitsnya kan. Diharapkan juga selepas ini, kawan-kawan akan tetap berkunjung ke sini.

Pantun budi dari penulis:

Biarlah orang bertanam buluh;
Mari kita bertanam padi;
Biarlah orang bertanam musuh;
Marilah kita bertanam budi.

Pisang emas dibawa belayar;
masak sebiji di atas peti;
lalu diambil untuk dimakan;
Hutang emas boleh dibayar;
hutang budi dibawa mati;
budi cik cik puan tuhan balaskan.

Akhir kata, penulis mengucapkan sekali lagi ribuan terimakasih daun keladi, lain hari bolehlah kawan-kawan datang-datang jenguk-jenguk komen-komen penulis yang biasa-biasa ini lagi ya. Disudahi dengan wabillahitaufik walhidayah. Wasalamualaikum warahmatullahi wabarakatuh.

Blog bukanlah hakmilik kekal.

71 comments:

  1. Buah cempedak di luar pagar
    Ambil galah tolong jolokkan
    Interview macam Karam Singh Walia
    Dapat juga ramai kawan...

    ReplyDelete
    Replies
    1. timekaseh ye cik kak fidah tuu layan soklan mrapu wak je aritu., ;D
      wak nk mintak maaf kalo ada terkasar bahasa salah silap

      Delete
    2. Tak ada salah silapnya Wak..
      Saya pun dapat kenal kawan2 baru.
      Terima kasih jugak ya :)

      Delete
    3. sama-sama cik kak fidah tuuuu ;p

      Delete
  2. terima kasih wak tu interview kita2 ni..

    ReplyDelete
    Replies
    1. sama2 kaseh cik qaseh syida tuuu jugakk ;p

      Delete
  3. Penyu menyorok dibalik pasir
    sarat bertelur dijadikan burger
    interview seronok sudah berakhir
    sempat menegur lapan blogger

    idea yg tip-top sebenarnya ni wak!

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe2 suke suki je nak appreciate kengkawan yg rajin dtg blog umah kita yg biasa2 aje nih., hihi2 tenkiu mbakyu zakiepurvit tuuuu ;p

      Delete
  4. Ada dua tiga orang yang sempat SS baca...

    ReplyDelete
    Replies
    1. baca je? mana wak tau kalo ko x letak komen., huhu2

      Delete
    2. Saya pun banyak missed ni....laporan wartawan hebat tiga lalat mana boleh tak baca!

      Delete
  5. Terima kasih daun keladi,
    Lain kali interview lagi ....

    Pucuk pauh delima batu
    Anak sembilang ditapak tangan
    Sungguh pun jauh beribu batu
    Tak nampak dimata dihati jangan
    :-))

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe timekaseh ye kak yan sudi melayan soklan merapu wak tuari., muger2 kite terus jd rakan siber yg baik2 jeer., ;p mintak maap gak kalo ada terlanjur kata tersilap bicara

      Delete
    2. Insyallah wak...:-)) yan pun sama wak...0-0...

      huhuhu..macam raya pulak

      Delete
  6. DAH SELESAI KER? XPERNAH JEMU MEMBACA N3 WAK YG OSEM NI..TERIMA KASIH BANYAK INTERVIEW MAK...BUKAN SENANG NAK INTRFREM DLM BLOG YG DH JUTA2 VIEWERS NI.

    HARI NI BERTANAM JAGUNG
    HARI ESOK BERTANAM SERAI
    HARI NI GEMBIRA BERKAMPUNG
    MOGA ESOK TIDAK BERCERAI....

    ReplyDelete
    Replies
    1. maneder juta2 mak, malu je lar., huhu2

      timekaseh jugaklah melayan soklan2 merapu wak tuari ye mak, tanpa kawan2 best mcm mak Pah nih saperlar wak yg ini jugakk., ;D

      Delete
    2. Kan kak paridah kan kan kan...

      Dapat duduk...krusi pink silang kaki cam menteri

      Delete
    3. lenkali jgn serik2 lagi uools., hehe2

      Delete
    4. lenkali jgn serik2 lagi uools., hehe2

      Delete
  7. Mana ada biasa-biasa wak.
    Mrs. A rasa wak dah kategori rare
    ;-))

    ReplyDelete
    Replies
    1. rare lar sangat mak mrs A nih., harhar2 nak tergelak wakk., ;p

      Delete
  8. amboi wak, bila masa plak saya kerja ampang point? Ampang point tu tempat lepak zaman rumaja saja..teman member dating.

    ReplyDelete
    Replies
    1. harhar2, jgnle mare ciksal tuuu., wak tembak2 je, tuari kata keje dekat2 piza hut ampg point situ kannn., takkan wak nk letak tulis keje kat NST pulak., ;D

      Delete
    2. Gua compius... cik sal yg kerja nstp ke wak?
      Hahaha... cayalah wak

      Delete
    3. cikhuda jgn tak caya., haha2

      Delete
    4. hihi..saya kata saya selalu lalu saja kat situ...

      Delete
  9. Selendang sutera sangkut di bahu..
    Bunga kemboja selit di telinga..
    Sungguh hati rasa terharu..
    Rasa macam dah jadi retis daaaa..

    Wak.. mekasih ya sudi intebiew K.Sham.
    Tima kasih jugak sebab dari intebiew tu.. K.Sham dapat tambah kawan lagi..

    ReplyDelete
    Replies
    1. timekaseh juga sudi layan soklan apa2 ntah dari wak tempohari ye cik kak sham yg jauh dimata tuuuu., muger2 kita terus jd rakan siber yg baik sajeeer., ;p aminn

      Delete
  10. tahniah yg diinterview. beratur tunggu turn nii

    ReplyDelete
    Replies
    1. segmen interview dh ditutup ye cik kak, lenkali dtg lagikk., hikhik2

      Delete
  11. Wah seronoknya...bila nak masuk list ni...:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. tungu laen tahun kott., hehe2 timekaseh sudi dtg singgah2 jenguk2 komen kemari juga ye cik kak wa tuuu ;p

      Delete
  12. Assalaamu'alaikum wr.wb..... usaha yang baik untuk memeriahkan silaturahmi. Sekurangnya kita tahu ada blogger yang minat jadi wartawan ni. Salam takzim dari Sarikei, Sarawak.

    ReplyDelete
    Replies
    1. waalaikumsalam wr.wb juga., timekaseh singah komen2 sinih., ;p

      Delete
    2. Alhamdulillah, ada masa senggang boleg melawat Wak Gelas di sana. :)

      Delete
    3. silakan mak, tak cukup tgn nyiru wak tadahkan., kanns

      Delete
  13. Assalaamu'alaikum wr.wb..... usaha yang baik untuk memeriahkan silaturahmi. Sekurangnya kita tahu ada blogger yang minat jadi wartawan ni. Salam takzim dari Sarikei, Sarawak.

    ReplyDelete
    Replies
    1. waalaikumsalam sekali lagi.,
      taklah minat jd wartawan pencen suke suki je nih., hihi2
      sarikei tu tingal kat bandar keeew ?

      Delete
    2. selalu orang kata kalau ada sesi temu bual itu, itu kerja wartawan. tanpa kita sedar setiap hari kita jadi wartawan. Iya, cuma bandar kecil sahaja namun aman damai dan tidak ada kesesakan. Alhamdulillah. Apa Wak pernah datang ke Sarikei, ke ?

      Delete
    3. ofcoz la kampung org umah, dulu balik umah panjang kene naik speed boat dr kucing ke sarikei, pastu tukar bot ke selalang, tukar sampan ikut sungai dr selalang ke umah panjang., ahaa, skrg leh drive kete je dari sibu ke sarikei smpi rumah panjang.. ;p

      Delete
  14. alaaa udah abis ke wak sesi wawancara nih?

    syok lah layan...
    serem lak nengok mata lalat kt atas tu wak oi

    ReplyDelete
    Replies
    1. dh abes ye mak dana tuu, sebulan lama kann., hehe2

      serem ke geli mak., ;p

      Delete
  15. baguih juga idea wak ni kan
    saya nak buat review tu senak otak
    ni kalau buat gini...migraine agaknya...hehe

    apapun terima kasih untuk wak ye sebab selalu singgah blog saya =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. sama2 kasih ye cik kak yana yani tuuu., jgn gado2 uools., harhar2

      Delete
  16. Alah..dah xde ke wak?suka baca sesi intrview tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalo suke bgtau kawan2, kalo x suke bgtau wak jee., hehe2
      timekaseh2 ye cik kak ct tuuu ;p

      Delete
  17. seronok lah mereka kena interview.. glamer you wak.. ala2 wartawan daa.... :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. xde maknanye nak glamour, wartawan pon tak kenal wak jugak., huhu2

      Delete
  18. baiklah... nnhas...
    Wak pasti ke...

    Hihihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. ape yg pasti? pasti mcm pusat asuhan kanak2 tunas islam pas keeew ;p

      Delete
    2. nhhas lah wak... hihi...;-)

      Delete
  19. Itupun masih ada yang saya terlepas nak membacanya..

    ReplyDelete
    Replies
    1. xper, skrg pon leh baca jugak kalo ade masa ;p

      Delete
  20. rajinnya dia nk interview... best juga dpt kenalan baru.

    ReplyDelete
    Replies
    1. kenalan lama jgn pula dilupa ye makk ;p

      Delete
  21. Kira dah berjayalah ni ye.....kalau kat TV dah mcm Akademi Fantasialah ni ek hihi....Tahniah wak!

    ReplyDelete
    Replies
    1. berjayalah sangat mak okje., esok lusa nnti lupa letteww ;p

      Delete
  22. pergh template blog Wak semakin cantik

    ReplyDelete
  23. dah tamat ye Wak? sodaqollah hul azim ;p

    ReplyDelete
  24. siapa NNHAS tu Wak...JM cuma kenal NHHAS or Nhhas hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. harhar2., oo iyeke, oops sorila cik huda tuuu., konpius pulak wak jadinyer., ;p

      Delete
    2. Jangan cari nahas dengan NHHHAS...

      Delete
  25. Wak!!! x sesuai tau JM is Solo Traveller....baru sekali je travel Solo tau hiksss

    ReplyDelete
  26. mana datangnya SalbiahM is Ampang Point kih kih kih...memandai je

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha saya pun terfikir benda yg sama. Ampang point? :)

      Delete
    2. Errr,..dua nombor lemon hits tu macam familiar :)
      Alahhh, apa ada pada nombor, wak,..janji hati tenang, hidup bahagia,..

      Delete
    3. Wak,..header baru wak ni mata lalat ke?

      Delete
    4. Luka tersiat segera dibebat,
      Ubat disapu khuatir infeksi,
      Wartawan Tiga Lalat memang hebat,
      Semua interview mencuit hati.

      Delete
  27. tersenyum sendiri baca entry ni. jgn lupa interview saya wak, hihi

    ReplyDelete
  28. Bila harga minyak naik... Maka... Ramai orang naik angin! Kah Kah Kah...

    ReplyDelete

wak kaca wak cermin,
Lepas baca harap komen. OTLalat

House Fly