Friday, 16 October 2015

SOMETIMES I EAT NASI CAMPUR

RnR Seremban, heading south during heavy downpour.

Penulis kadang-kadang saja makan nasi campur.

Nasi campur ialah sejenis hidangan nasi dengan pelbagai lauk-pauk seperti daging, sayur-sayuran, kacang, telur dan keropok udang. Bergantung kepada tempat, lauk nasi campur boleh mencecah sehingga 100 jenis.

Blog bukanlah hakmilik kekal.

28 comments:

  1. 100 jenis lauk..nasi padang ka? nasi kandaq ka? kat hotel kot..

    ReplyDelete
  2. fuiyooo Wak.. ni sometimes.. yang all the time apa ?

    ReplyDelete
  3. Nasi campur memang sedap..lebih2 lagi ada hati ayam masak kicap..sedapnya

    ReplyDelete
  4. Terliur tengok nasi campur !!!

    Kita kalau makan nasi campur suka campur campur kuah ... kuah favorite of all times ialah Pajeri dan Kurma ...

    Hehehehe

    ReplyDelete
  5. Sometimes, i eat nasi ambeng :)

    ReplyDelete
  6. Nasi campur meriah camtu kena dgn kopi.
    Mmg sah otai.

    ReplyDelete
  7. Kita tak suka.....sbb tak suka rasa MSG nya.....mudah migrain ooooo

    ReplyDelete
  8. kalau lea nasi sayur dengan ikan masin tu dah cukup dah.

    ReplyDelete
  9. amboi...smapi 100 jenis tuhhh.....byk nyeeeee....sy pun suka nasik campur...terutama kalau yg free....hahahhahahahha

    ReplyDelete
  10. sedapppnya lauk nasi campur tu wak... sy sllu klu ke kedai makan akan makan jenis yg order goreng2... jarang jg mkn nasi campur ni...

    ReplyDelete
  11. nasi campur yg sedap tu n akan bercampur dlm perut juga...kak pernah terbaca orang kita ada yang msk semuanya sekali senang citer.

    ReplyDelete
  12. wah wak, completed dah tu nasi campur wak, ikan masin tu paling win :)

    ReplyDelete
  13. Nasi campur kat kampung saya dulu rega ikut pinggan, sepinggan RM3.50...semua sama.
    Bila keluar dari kampung, ada kejutan sikit, sebab harga nasi campur dikira mengikut lauk yang diambil..
    lain padang lain belalang betullah.

    ReplyDelete
  14. abis selalu2 wak mkn apa? makan pasta yek

    ReplyDelete
  15. Apsal semua orang update gambar makanan hari ni... huhuhu

    ReplyDelete
  16. Nasi campur bertambah sedap bila perut lapar tahap tak boleh tahan.. Apa kata survey Wak..

    ReplyDelete
  17. sometimes je Wak! hurrmmm Wak makan western...JM hari2 mkn Nasi campur, Nasi Tolak Tambah Bahagi je belum makan

    ReplyDelete
  18. Perghhh!... kadang2 tu.. habis selalu wak makan apa...? hehehhe :P

    ReplyDelete
  19. Wak wak...sedap lauk sometimes tu..

    Yg x sometimes...mkn ape eh...??hehehe

    ReplyDelete
  20. wak makan nasi satu lauk je..tak pon pizza..ye x? :3

    ReplyDelete
  21. sometimes ye...
    tapi saya setiap hari lah wak =)

    ReplyDelete

wak kaca wak cermin,
Lepas baca harap komen. OTLalat