Tuesday, 6 October 2015

THINGS I DID LAST WEEKEND

Mini Iron Man figure and mini cikPuan Jnulekasnova in the background.

HUJUNG minggu lepas tiadalah menarik yang dilakukan oleh penulis. Selain menghantar 2 kereta untuk diservis, penulis pergi ke sekolah anak lanang yang bakal menduduki peperiksaan SPM itu. Juga mendaftarkan anak lanang bocah cilik di sekolah agama. Juga bertemu dengan penyewa flat rumah murah penulis di KFC lapangan terbang membincangkan proses pembelian rumah tersebut. JUga menonton filem The Martian (pilihan anak lanang), yang sejujurnya penulis hendak sangat menonton filem Everest juga.

Juga, tidak lupa penulis belikan kek harijadi untuk isteri (yang itu).

Semasa di kelas anak lanang itu, ada pakcik yang datang bersama isteri duduk disebelah penulis. Sekadar sembang-sembang sambil menunggu nombor giliran dipanggil, pakcik ini yang agak peramah kata:

"pemimpin sekarang dah takleh dipercayai," katanya merujuk kepada tragedi pemecatan mantan Perdana Menteri baru-baru ini.
"rejim zionis skrg dah balik mengganas," katanya. Penulis jawab, "kita takleh nak buat apa selagi Amerika beri bantuan." "Sekarang ni pon kita sama kita sendiri bergaduh camane nak tolong palestin?" kata penulis lagi.
"anak sy ada 3 semua lelaki, yg tua dah keje kat singapore, naik motor hari2 balik rumah, keje kilang buat karipap je tapi byk cawangan kat singapura, taukeh untung juta-juta,"
"masai sekarang jerebu makin teruk, bila nak tutup sekolah," katanya lagi.
"sy skrg keje kilang perabut jugak (mcm anak lanang penulis yg tua), tapi sy tengok tempat kilang anak Wak keje tu susah sangat nak parking bersepah-sepah jer," katanya sambil penulis lihat isteri pakcik tu kadang-kadang menyampuk dan senyum-senyum saja.

Blog bukanlah hakmilik kekal.

A newly erected monument at Bulatan Senai Airport. I assume there would be more delightful light show at night on this roundabout.

Audi A3 (RM179,630 plus GST) on the display, Senai Airport.

SPM Trial Result.

Movies posters on display, TGV Tebrau.

Ooops, nakal sungguh lens kamera waklu nih. ;p

24 comments:

  1. Manalah tahu ada rezeki wak tambah kouta kan wak.

    ReplyDelete
    Replies
    1. tambah kuota kete bole la mak kanns., ;p

      Delete
  2. Replies
    1. kalola duit kepok kepok dalam poket mak kanns., ;D

      Delete
  3. Kira busy jugak lah tu aktiviti last week... erm no komen ttg politik negara skrg ini...
    macam tak betul..ntahlah..moga Malaysia akan di lindungi dr segala musuh jahat di luar sana...

    ReplyDelete
  4. Nakal ye dia... hehehe..last eeekend eyda g Johor... jap lg update entry...

    ReplyDelete
    Replies
    1. jgn tunggu lama lama nak updet entry makk., hehe2

      Delete
  5. Hmm.. Maksudnya Kalau Kat public...pompuan kene maintain sopan OK. Kalau pelik sikit kene tangkap ngn paparazzi 3lalat.. Malunye...

    ReplyDelete
    Replies
    1. ehhh, paparazzi katanyer., wak tangkap sopan2 jeeer., kehh

      Delete
  6. hmm xreti nk komen apa wak...

    ReplyDelete
    Replies
    1. xper mak, nih pon dh kira komen gak., hakhak2

      Delete
  7. tahniah untuk anak wak.

    anak makcik biasa2 jek bila tengok result trial SPM baru ni :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. timekaseh, kita doakan semoga mereka semuanya mencapai yg terbaik dlm SPM nnti., aminn

      Delete
  8. hebat pakcik tu wak, macam isu dia kupas hihi :)

    ReplyDelete
  9. Byk nak komen sebenar nya.. sekali gambar last tu.. hahahaa.. nakal sungguh... kalau kantoi mau kene libas dgn handbag hahahah..

    ReplyDelete
  10. Comel mini iron man tu, tapi Mrs. A suka Iron Man yang Robert Downey Jr. hiks!
    Romantik wak tu belikan kek untuk isteri tercinta. I likes.

    ReplyDelete
  11. Macam2 aktiviti last week..tahniah anak penulis cemerlang result trialnya..

    Memang pemimpin sekarang tak boleh dipercayai wak lalat kan.hahaha

    ReplyDelete
  12. Wak mmg nakal ehh..lens wak tu

    ReplyDelete
  13. tahniah kepada anak Wak...masuk list 10 terbaik tu...semoga beliau succes dalam SPM nanti aminnnn

    ReplyDelete

wak kaca wak cermin,
Lepas baca harap komen. OTLalat

House Fly