Friday, 20 November 2015

CENTRAL MARKET | DAYABUMI



Daily Photo Challenge: 4 Photos 4 Posts for 1 Month
Day: 20/30
Post of the Day: 3/4

PETANG kelmarin penulis sempat lagi ke Central Market. Tiadalah yang menarik, selepas makan malam nasi ayam penyet, penulis cuci mata melihat cenderahati sahaja. Bila mahu pulang, tiba tiba hujan turunlah dengan lebat anjing dan kucing. Habis basah tembakau atas dan bawah.

Blog bukanlah hakmilik kekal.









29 comments:

  1. sgt la rindu dgn cm.
    tempat jumpa mr.asben 1st time ni :) ha ha ha...

    ReplyDelete
  2. Singgah bw cne..maafla wak kita ingt ari tu wak ni ppuan hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. tular yg wak x phm., tp xper,
      x kenal maka x chenta kanns ., hihi2

      Delete
  3. Replies
    1. gi jengukla mak, nnti rindu jd dendam saper yg shushahhh ;p

      Delete
  4. ade byk berubah x wak?lme da x singgah

    ReplyDelete
    Replies
    1. bykla jugak, dh xde pelukis kat dlm bangunan, lukisan art semua kat luar., foodcourt pon bersih dan nyaman ;p

      Delete
  5. lamanya tak masuk CM ni...last masuk tahun 2002 kot kalau tak silap...

    ReplyDelete
  6. Last visit.. rasanya masa Arif masih berbedung.
    ~ tempat dating ngan Cik Asben dulu ni.

    ReplyDelete
    Replies
    1. untunglar cik kak sham ade asben nak dating., hehe2

      Delete
  7. TERINGIN NK TENGOK TEMPAT RAMAI ARTIS MELUKIS NI TAPI APAKANDAYA..

    ReplyDelete
    Replies
    1. bole je mak nak gi tgk dorg melukis.,

      Delete
  8. Lama sudah tak ke central market...dedulu cik boss rajin jugak bawak saya kesana...dia penah keje dalam bangunan daya bumi dulu...selalu skodeng orang dating malam2 kat celahan pokok bunga...hahaha

    ReplyDelete
  9. tak penah sampai tp selalu lalu tepi

    ReplyDelete
    Replies
    1. xde ape pon yg menarik, byk souvenirs tuk pelancong jeer .,

      Delete
  10. nostalgia..dulu naik bas kt bus stand klang, selalu lalu CM ni..
    ada kedai pinjam buku secondhand, taktau ada lg ke tak..

    ReplyDelete
    Replies
    1. dulu2 zaman bus mini ramai org berendut kat sinih., hihi2

      Delete
  11. selalu gk lepak CM, suka makan kat rooftop...

    ReplyDelete
    Replies
    1. ciksal makan dgn saper letteww ., ;p

      Delete
  12. Tempat lepaking time Mrs.A muda remaja dulu.
    Hahaha... Bas Mini 20

    ReplyDelete
  13. dah lama x pegi pasar seni tu...harga barang leh tahan mahal nya

    ReplyDelete
    Replies
    1. Last pergi tahun 2008...

      Mak aihhhh mahal betul barang2 dia...

      Flea market kt oberC barang murah jer..

      Delete
  14. apa kaitan hujan lebat dengan anjing dan kucing tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tu la JM...
      Sy pun nk ty ..

      Apa kaitan hujan lebat dgn anjing dan kucen...


      Err wak... tlg jap bg fenjelasan...

      Delete
  15. Hujan lebat anjing kucing... Hahahahaha Google translate sungguh wak nie...

    ReplyDelete
  16. Ada macam sentral market melaka tak wak

    ReplyDelete

wak kaca wak cermin,
Lepas baca harap komen. OTLalat