Tuesday, 17 November 2015

HAKMILIK STRATA



Daily Photo Challenge: 4 Photos 4 Posts for 1 Month
Day: 17/30
Post of the Day: 1/4

PAGI Sabtu kelmarin penulis telah berlarian ke pejabat peguam di Menara Pelangi pula. Sekarang tinggal tunggu peguam menukar nama di geran strata flat rumah murah itu kepada nama penulis sebelum menghantar permohonan pindah milik di pejabat perumahan di SUK. "Wak kena tunggu 2 3 bulan lagi," kata akak yang menguruskan fail penulis itu.

Nota lalat. Updated. 27 Jan 2016, Rabu. Penulis ke pejabat tanah Nusajaya merayu pada pegawai untuk mempercepatkan urusan mendapatkan geran strata.

Blog bukanlah hakmilik kekal.

11 comments:

  1. assalamualaikum wbt.
    memang tedious task bab2 jual beli hartanah. tak kiralah jual rumah or jual tanah. But kita tetap kena ikut procedure. harap org2 di pejabat tak peleceh kita...Alhamdulillah

    ReplyDelete
    Replies
    1. layan je la cik ctpayong yee., setia menanti ., ;p

      Delete
  2. Selamat menunggu wak ~

    Good morning, assalamualaikum..

    ReplyDelete
  3. Assalam wak..

    boleh share sedikit proses2 untuk menukar nama bg pemilikan strata nih.. ?

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam cik kak juls tuu, wak pon baru nak involve tukar pindahmilik strata nih sbb flat rumah murah nih, sebaik2nya kene tanya lawyer yang mula2 involve masa pembelihan hartanah tersebut., nampak mcm complicated sikit sbb involve legal., sory erk wak x dpt nk tolong.,

      Delete
  4. Wak ...

    Tentu berguni guni wang masyyuukk ... TAHNIAH !!!

    ReplyDelete
  5. sy tahu psl ni melalui tv... tp lama jg ya wak 2-3 bln...tp kalau kita sggh berdoa pasti cpt prosesnya tu insya allah

    ReplyDelete
  6. 2 3 bulan,,, sabo je la,, mmg camtu selalunya kan, asyik procedure, procedur,,haha

    ReplyDelete

wak kaca wak cermin,
Lepas baca harap komen. OTLalat

House Fly