Tuesday, 24 November 2015

HOW TO SPOT A FAKE NIKON CAMERA LENS

"Damn! This lens is fake," said Hulk.

Daily Photo Challenge: 4 Photos 4 Posts for 1 Month
Days left: 6/30
Post of the Day: 3/4

DUA minggu lepas, penulis telah menghantar Sigma lens yang sedang sakit ke pusat servis di PJ itu. Bila penulis sampai di pejabat Sigma Malaysia, ahmoi kaunter beritahu bahawa juruteknik (baca: technician) sedang bercuti selama 3 minggu. Peliknya, takkanlah cuma ada seorang saja juruteknik berkelayakan yang bekerja di syarikat lens Sigma Malaysia itu? Walaupun begitu, mereka menerima juga Sigma lens yang penulis hantar untuk dibaiki.

Nota lalat. Sila abaikan tajuk dan gambiran poyo diatas sekadar hiasan semata-mata.

Blog bukanlah hakmilik kekal.

20 comments:

  1. in sha Allah tiga minggu lagi ye wak..memang pelik..sorang saja technician yang ada..ermmm..penjimatan kot wak..

    ReplyDelete
    Replies
    1. dorg dh bgtau, technician balik keje esok, jumaat nih leh amek lens tuu., huhu2

      Delete
    2. dengar Wak nak repair, terus hire technician baru kot

      Delete
  2. aaaik.. seketoi je technician ? hehehe..
    pandai Hulk.. dapat detect ke'fake'kan lense =P

    ReplyDelete
    Replies
    1. tular, bukan company kecik ., kalo technician tu kene langgar lori ke leh tutup kedai., harhar2

      Delete
    2. kesian technician tu, mesti nak cuti pun susah

      Delete
  3. nice shot! cantik gambar ni!

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe2 tenkiu mak wahida tuu., wak tembak2 suke suki jeer., ;p

      Delete
  4. syarikat besar pun kena jimat kos operasi wak heh..heh..

    ReplyDelete
    Replies
    1. untunglar kalo leh jimat., takut kalo customer lain tahu service lambat tentu leh buat kat kedai mamak jeer., huhu2

      Delete
    2. biasa tu wak...unit saya ni adalah 50 staf..designer sorang je.ops, termengata plak

      Delete
  5. Tumpang laluuuuu..
    - fake pun ambe tak mampu bangg

    ReplyDelete
    Replies
    1. biar betikk makk., org kata biar papa asal bergaya dgn lens hebattz., harhar2

      Delete
  6. Sekarang ni kan zaman kemunduran Wak .....harus jugaklah cuma sorang technician je dlm satu company.
    Emmm.....pelik jugak ye mana pergi tu, cuti lama beno. Gi umrah kot ...

    ReplyDelete
  7. Patutlah gambar chantiik....chantik..hihihi

    ReplyDelete
  8. harap canon xde yg tiruan hahahaha

    ReplyDelete
  9. Sampai tiga minggu juruteknik tu bercuti :)

    ReplyDelete
  10. Marah betul hulk.. sabar aje la kan..

    ReplyDelete

wak kaca wak cermin,
Lepas baca harap komen. OTLalat

House Fly