Monday, 16 November 2015

THE WATER CRISIS IN THIRD WORLD COUNTRY



Daily Photo Challenge: 4 Photos 4 Posts for 1 Month
Day: 16/30
Post of the Day: 2/4

BEKALAN air berjadual masih diteruskan untuk bulan ketiga dirumah hinggap penulis yang itu. Biarkan. Biarkan.

Blog bukanlah hakmilik kekal.

22 comments:

  1. huhuhu pntnya kalu melalui krisis air nih... nsb lah masa krisis air kt kl dulu.... walaupun kt umah ptt kene jgk tp tak penah lg rasa air takde... sbb bekalan msh ada paling2 lama 2hari takde air pastu alhamdulillah smpai skrg msh lg selamat hehehe

    ReplyDelete
  2. penah gak lalui zaman catu..awal tahun dlu..pergh..seksa..2 hari ade air..2 hari xde air..sedih je ase

    ReplyDelete
    Replies
    1. seksa kann., bukan seksi tau xper ;p

      Delete
  3. Kakak pun tak faham kenapa di Masai teruk sangat bekalan air.
    Kerajaan negeri kenalah pandang sikit. Kat JB ok aje...

    ReplyDelete
    Replies
    1. area jb dapat bekalan air yg dh dibersihkan dr singapore., area masai pasir gudang dpt dr takungan air kolam blkg umah jeer., huhu

      Delete
  4. alahai.. air tu penting.. terbantut sungguh klu ayo xde

    ReplyDelete
    Replies
    1. air ade tapi kene pakai jimat cermat., huhu2

      Delete
  5. X sanggup rasanya klau x da air..

    ReplyDelete
  6. Replies
    1. dah bertabah masuk tiga bulan nih., huhu2

      Delete
  7. klu rumah sewa ni tak pernah kena lagi.. ada satu hari tu, tapi kami semua balik kampung...selamattttt...
    klu kat kampung masih pakai perigi.. alhamdulillah... isu air kat kampung lagi teruk, tapi mujurlah rumah kami pakai perigi..

    ReplyDelete
    Replies
    1. untunglar cik suida ada umah kat kampong., ;p

      Delete
  8. Wak sekarang kan dah musim hujan, alternatif tadah air hujan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. tular mak mrsA, tempayan semua dh penoh stock air paip, takkan tiap kali ujan nak buang air tempayan pastu tadah air ujan., huhu2

      Delete
  9. igtkan dh xde krisis air dah coz dah musim ujan....siannnyeee bila xde air...huhuhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. tular, kita nih rakyat marhein biasa2 aje mana nak paham kalo ujan mesti dah tak payah catu mencatu air bagai mak kannns., huhu2

      Delete
  10. Dah rasa dah Wak peritnya bila bekalan air dicatu.....2 hari ada, 2 takde....hasap jugak dahlah rumah hinggap tu paling atas.

    ReplyDelete
  11. gali perigi utk emergency case..

    ReplyDelete
  12. Wak ...

    Tak apa, design rumah kat Malaya semua ada pakai tank ...and dah diberitau nak catu, so boleh prepare ler hehehehhehehee

    ReplyDelete

wak kaca wak cermin,
Lepas baca harap komen. OTLalat

House Fly