Thursday, 31 December 2015

2015 | A YEAR OF GREAT BLOGGING

2015 random photos from my humble camera lenses.

Alhamdulillah. Sudah setahun penulis menulis dalam blog tiga lalat yang ini.

Ada 76,806 pageviews setakat ini. Oranglain punya blog sudah berjuta-juta lemon pengunjungnya kannns. Untuk mencapai pengunjung ke 1,000,000 (baca: sejuta), penulis kena tunggu selama 13 tahun. *Ketawa.

Berikut adalah entri penulis yang paling banyak dikunjungi.
  1. KISAH BENAR CIK SITI AMINAH JOHOR YANG JALANG (6152 26312) - sebab ada cerekarama TV3
  2. PANTUN MALAM JUMAAT (697 5995) - pencarian popular khamis malam jumaat
  3. LET'S STRIKE SOME FUN (533 847) - selepas menjadi fotografer sambilan tempat penulis memotong rumput
  4. PUNCA UTAMA Imam Masjid Negara DITAMPAR Pak Arab Kini TERJAWAB (301 402) - berita sensasi penulis updet selepas sejam kejadian yang berlaku
  5. TIKET MURAH DAN PANDUAN KE UNIVERSAL STUDIOS SINGAPORE (278 510) - cerita terkini
  6. Zyraroxx's Mini Giveaway: Buasir Otak the Komik (273 317) - kunjungan hebat dari rakan-rakan pelukis kartun
  7. CARINA | JAY (254 352) - kunjungan dari Filipina
  8. SEPTEMBER 2015 TOP COMMENTATORS INTERVIEWS BY 3LALAT - KAK YAN (253 373) - segmen pertama yang berkesan
  9. YUI HIRASAWA (244 263) - pencarian dari peminat anime
  10. KARANGAN AUTOBIOGRAFI AKU SEBUAH BLANGKON (244 632) - cerita yang unik lah sangat
  11. SEPTEMBER 2015 TOP COMMENTATORS INTERVIEWS BY 3LALAT - JARI MANIS (237 373) - segmen kreatif untuk blogger yang popular dan jelita
Berikut adalah perujuk paling popular.

Google (5493)
Sarfaeiz (716)

Berikut pula adalah kekata pencarian popular.

cik siti jalang pantun malam jumaat tigalalat kisah cik siti jalang cik siti aminah cik siti aminah jalang malam jumaat kisah cik siti aminah sejarah cik siti jalang siti jalang Cerita tentang cik siti yang kahwin 100 suami

Pengunjung ramai datang dari negara berikut.

Malaysia
52757
United States
17025
Russia
792
Ukraine
628
Singapore
623
Germany
530
France
293
Kuwait
293
Canada
289
India
276

Top commentator yang paling aktif berkomen dalam blog ini:

1. Jari Manis (449)
2. iryanty ahamad (276)
3. nhhas (201)
4. paridah (200)
5. SalbiahM (171)
6. Qaseh Abadi (145)
7. Mrs. A (143)
8. Farrah MF (140)
9. Scdha Sein (SS) (135)
10. Shamsiah Abdul Rahman (134)
11. Fidah Shah (113)
12. nasa mulia (109)

Berikut adalah statistik entri bulanan:

December (31)
November (122) - cabaran diri sendiri mengepos 4 entri dalam sehari! Terlebih 2 entri pulak ;p
October (33)
September (30)
August (31)
July (20)
June (28)
May (30)
April (30)
March (30)
February (29)
January (30)

Juga, sekarang ini penulis sedang bersemangat membuat projek poskad penpal seluruh dunia melalui postcrossing. Projek "A Poscard I Want" ada dikemaskini di SINI. Semoga dipermudahkan.

Akhir kata, penulis ingin mengucapkan ribuan terimakasih dan semoga berjumpa kawan-kawan lagi di tahun hadapan (2016) ya. InsyaAllah. Dan tidak lupa juga penulis memohon maaf sekiranya komen-komen penulis dalam blog kawan-kawan yang ada mengguris hati dan perasaan. Yang baik itu datangnya dari Allah dan yg buruk datangnya dari diri penulis sendiri. Selamat berblog dan beramal. Amin.

87 comments:

  1. Wah wah wak, baru stahun dah meletop PV nya, hehehe. Terharunya nama zyraroxx ada dlm antara entri yg fofular, hiks. Thanks again for supporting blogger picisan lagi marhaen seperti saya :'D
    Happy 2016!

    ReplyDelete
    Replies
    1. timekaseh jugak pada cik Zyra dan rakan2 semua2la., semoga kita jd rakan siber yg baik2 sahaja., hehe2

      Delete
  2. Replies
    1. ape yg gempaknyer., hehe2 blog biasa2 ajer., ;p

      Delete
  3. Hwaaaa... hebat2...

    Kita dh bertahun blogging page view x sampai 200k pun...

    Meh wak tlg petik blog kita hari2

    ReplyDelete
    Replies
    1. xper cik huda tuu., blog bukanlah hakmilik kekalls., kihkih2
      tapi kalo wak petik leh dpt hadiah keew., ;D

      Delete
  4. Wak poskad tu tahun dpn baru tiba gamaknya... ehh compom tahun dpn.
    Mat saleh cuti raya sampai 10 jan.
    Melampau tau.

    Tak tau bila abam posmen mat saleh tu nk pos.

    Harap2 selamat tiba

    ReplyDelete
    Replies
    1. xperla huda, kalo ade rejeki jodoh dptla wak merasa poskad new zealand tuh., kalo tak, nnti wak pos je dari Felda New Zealand ghituuu., huhu2

      Delete
  5. wak tetap hebat. even tak perlu 1m pageviews pun still ramai yg datang.. bagus sangat lah tu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe2, hebatlah sangat., timekaseh cik kak yan yg selalu dtg jenguk2 komen2 blog wak yg biasa2 aje nih., ;p

      Delete
  6. Waduhh wak...koknya pun...
    Hehe tahniah sebab banyak pageview.

    ReplyDelete
    Replies
    1. harhar2 banyakla sgt pageview., timekasehla jugak pd cik kak anis yg sudi kemari yee ;p

      Delete
  7. Tahniah Wak..moga makin suksess berblogging. Thn depan gambar2 mesti lebih meletops kan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. timekaseh mak Fidah tuu yg jugak selalu singgah n komen2 blog wak yg biasa2 aje nih.,hikhik2

      Delete
  8. Baru setahun dah byk mcm tu..tahniah wak

    ReplyDelete
    Replies
    1. timekaseh cik kak aryan azra tuuuh., orglen dh juta2 lemon ye ., huhu2

      Delete
  9. Replies
    1. biar betik mak idzwa tuuh., harhar2
      salam kenal jugak lar ;p

      Delete
  10. Assalamualaikum Wak....siap jadi penganalisis tu....penganalisis blog sendiri tue....

    Apapun tahniah Wak....hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. waalaikumsalam mak fida tuuh, takkanla nak analisa blog orglen fulakk., kowser makk., hakhak2

      Delete
  11. muda lagi ye usia blog wak..tp mantao penulisannya.hehe..gmbar semua cantik2..wak ni pri la bab photographer ni..tak oayah tunggu 13 tahun pun utk view sebanyak tu..huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. wak pon muda lagi perghhh., kehkeh2 matiklar
      timekasehla mak Kutu sukak gmbr2 wak amek yg biasa2 aje nih., ;p

      Delete
  12. Replies
    1. timekaseh cik kak raihanah tuuh, nyanyi lagu satuuu (hahar teringat Rihanna) ., ;p

      Delete
  13. tahnioh wakk... banyak pencapaian blog ni. seronok singgah sini

    ReplyDelete
    Replies
    1. timekasehla cik.na selalu sudi dtg blog wak yg biasa2 aje nih jugak., ;D

      Delete
  14. betapa wak sgt popular....
    jumpa lg di tahun baru yek 2016 wak

    ReplyDelete
    Replies
    1. harhar2 fofulerla sangatt mak dana kanns., ;p

      Delete
  15. Wah ada statistik.

    Rajinnya wak buat #2kerja.
    Ehehe.

    ReplyDelete
    Replies
    1. pasni kene carik #3kerja bolee., huhu2

      Delete
  16. kelas gitu.. gambar cantik mestilah orang berkenan...

    ReplyDelete
    Replies
    1. selamat tahun baru mak zila tuuu., ;p

      Delete
  17. Hebat wak ni, baru tahun pertama berblog dah banyak pageviews. Saya dulu lagi la kurang. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. harhar2 xper mak, orglen dh berjuta2 lemon pageviews dpt duit nuffnang lagikk., hikhik2

      Delete
  18. Kenangan 2015 meninggalkan kita.. Esok muncul pula 2016..
    Moga 2016 lebih menceriakan kita semua.

    ReplyDelete
    Replies
    1. aminn ye cik kak aizamia dan timekaseh selalu singah komen2 blog wak yg inih., ;p

      Delete
  19. Selamat tahun baru wak. Rajin sungguh wak nih berblogging. Hehe :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. rajinla sangat., tapi pastikan dapur masih berasap yee., ;p

      Delete
  20. Huiyoo.. semua orang tengah buat kompilsa untuk tahun 2015 ni..

    ada semangat baru kah ni ?? hek2

    ReplyDelete
    Replies
    1. cik siti tak buat review blog sendiri kahh., hehe2

      Delete
  21. Replies
    1. insyaAllah ciksiti jumpa disana disana., ade bbrape jam lagi nih., hikhik2

      Delete
    2. haaaa.. mai balik dah ni.. haha

      Delete
  22. meriah pengunjungnye.. tahniah~
    moga tahun 2016 akan lebih maju jaya~

    ReplyDelete
    Replies
    1. aminn dan timekaseh mak nafira tuu., ;p

      Delete
  23. Selamat tahun baru 2016 wak..
    Semoga terus suksess ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. sama2 selamat tahun baru 2016 jugak tuk mak yati tuuuuh., aminn

      Delete
  24. Happy new year Wak..
    Semoga target sejuta pageviews akan tercapai (tak yah tggu 13 tahun)..

    ReplyDelete
    Replies
    1. aminn ya robbal alaminn., kalo sejuta pageviews leh dapat sejuta hinggit takperla jugak kan cik kak lenny tuuuh., huhu2

      Delete
  25. Happy new year Wak.
    Rajinlah Wak buat analisis pastu hapdate pun rajin. Baru setahun dah 70 ribu lebih pv sikit lagi nak lawan pv Mrs. A yang dah 3 tahun nih!
    Semoga terus success berblog dan memblog di tahun 2016 pulak.
    Azam Mrs. A nak rajin hapdate mcm Wak di tahun 2016 ngeh! ngeh! ngeh!

    ReplyDelete
    Replies
    1. harhar2 buat je mak Mrs A tuuh, wak nih pon ikut mood gak, manetau esok lusa pon wak dh fenatt nnti wak berenti blog., huhu2

      Delete
  26. review blog..bagus buat camni kan, boleh ukur prestasi blog.

    ReplyDelete
    Replies
    1. setahun sekali bolela buat mbakyu ujie tuuh, angger wak ora lali., kehkeh2

      Delete
  27. Assalamualaikum wak...selamat tahun
    Baru wak...
    Moga tahun 2016 impian wak tercapai..amin...

    ReplyDelete
    Replies
    1. waalakikumsalam mak Yan tuu, aminn

      Delete
  28. Baru setahun ye wak..tapi pengikut wak dah beratus...syabas wak

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe2 beratus je mak Yan tuu, bukan beratus hibu yeee ;p

      Delete
  29. SALAM TAHUN BARU WAK...WALAU BARU SETAHUN BLOGGING PRESTASI BLOG MENGAGUMKAN...TAHNIAH.

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam tahun baru 2016 gak makPah tuuu., sama2la kita mengupdet blog yg mengkagumkan jugakk.,hakhak2

      Delete
  30. Congratulations,it sure is a good year for you and your blog.

    ReplyDelete
    Replies
    1. thank you uncle tom, blog biasa2 sahaja., hehe2

      Delete
  31. Fuiyooo dari mcm2 negara pun adaaa. Hikhik. All the best utk 2016 plk.

    ReplyDelete
    Replies
    1. tapi tak semua negara yang rajin komen yee, hehe tenkiu cik aisya tuuu., ;p

      Delete
  32. wah , lengkap laporannya tu wak . saya x rajin ... heheheee

    ReplyDelete
    Replies
    1. xrajin xper mak Vee janji happy kann., hehe2

      Delete
  33. happy new year, wak.
    nampak mcm wak ramai peminat pompuan :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. harhar2 takkan ramai peminat lelaki fulakkk., kowserr mak intan jeless lettewww ;p

      Delete
    2. bhaahahhaha ini lawak.. hahaha..

      Delete
    3. detail sungguh Wak singkap memori 2015.. CT x buat apa2 lagi.. xdak mood nak kenang 2015..

      Delete
  34. bilalah nama CT nak naik carta blog Wak ni.. hehehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. bole je kalo nak sehibu daya., ciksal tuuh selamba dog je dok komen blog wak dgn duduk sopan santun silangkaki sbb wak nih bukan doktor yg hensem., kuikui2

      Delete
    2. ahahaha apa kaitan doc Wak oooi ? muahaha..

      Delete
  35. selamat tahun baru Wak.. semoga hari2 mendatang lebih ceria dan dimurahkan rezeki =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. timekaseh cik siti yg menaip tuuh, sama2lah juga., aminn

      Delete
  36. terbaik Wak.
    makin bersemangat nak blogging :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. blogging je, jgn smpi dapur tak berasap., huhu2

      Delete
  37. rajinnya wak..selamat thn baru wak

    ReplyDelete
  38. Tukang Kebun sebenarnya tak perasan wak baru posting setahun.
    Dah rasa macam bertahun-tahun.
    Banyak tu visit per-posting, ramai peminat tu.

    Selamat Tahun Baru 2016.

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu namanyer 'setahun jagung' je mak TukangKebun yee., hehe2

      Delete
  39. baru setahun dah pageview banyak tu, ok lah kan wak.. kipidap dingibab.. hehe.. I ni 40K pun xcecah lagi.. happy new year wak

    ReplyDelete
    Replies
    1. happy new year gak utk cik syida tuuh., hehe2

      Delete
  40. wow... bgsnya wak... tahniah bangga dg wak bar je blogging dah berjaya dpt pv yg banyak...

    ReplyDelete
    Replies
    1. xde maknenye nk bangga., lainla kalo dpt juta2 hinggit ghituuu., huhu2

      Delete

wak kaca wak cermin,
Lepas baca harap komen. OTLalat

House Fly