Monday, 7 December 2015

HUNGRY?

Hungry? Grab a Snickers.

KADANG-kadang kalau terasa lapar dan tidak mahu makan nasi, penulis akan membeli coklat bar (baca: candy bar) untuk dimakan dalam perjalanan yang agak jauh. Tapi selalunya juga, penulis tidak menyentuh pun coklat bar itu.

Blog bukanlah hakmilik kekal.

34 comments:

  1. kalu takde masalah kencing manis takpe mkn bende alah nih... banyak pun tak hapa...
    heheheh

    ReplyDelete
    Replies
    1. alhamdulillah skrg nih xde masalah kencing manis., tp kene jaga gak kesehatan mak DM tu kann., huu2

      Delete
  2. saya pon suka makan coklat ini. kadang2 makan sampai tak ingat. hehehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. jgn makan peanuts byk dlm coklat nih mak., x baek utk kesehatan katanyaer., huhu2

      Delete
  3. MAKANLAH WAK ASAL PERUT XKOSONG N DISERANG GASTRIK PULA.

    ReplyDelete
    Replies
    1. tular mak Pah, makan utk hidup jeer., hehe2

      Delete
  4. dulu saya suka sneaker ni . tapi skrang saya suka oat bar.. lagi kenyang & berkhasiat

    ReplyDelete
    Replies
    1. yep, oat bar yg kurang manis tu baik utk kesehatan kan mak dorestt ., hehe2

      Delete
  5. Kak Sham pun selalu standby coklat ni. In case tetiba menggigil.. ada la benda manis nak dicapai.

    ReplyDelete
    Replies
    1. k sham selalu menggigil tak cukup gula rupanya, ingatkn x cukup kasih sayang., kihkih2

      Delete
    2. samalah kita kak sham..kalau dah menggigil memang kronik.pastu sakit kepala...

      Delete
    3. ciksal nih sbb hormon dh smpi paras hidung tu yg menggigil selalu., harhar2 wak gurau2 jeer

      Delete
    4. Wak,
      Dah sebulan setengah ni.. sorang sana.. sorang sini.. memang menggigil dah ni Wak.

      Delete
    5. harhar2 k sham, tak dapek wak nak menolongnyer., ;D

      Delete
    6. hahaha...apa hormon-hormon ni wak..nakal tau

      Delete
  6. saya pulak kalau lapo terus carik nasik je wak...kuikuikui...dasar perut kampong...tapi lepas2 makan nasik dapat coklat ni seketui dua layannnn gak...hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalo dlm perjalanan jauh naik bas ke atau daki gunung ke mana nak carik segumpal nasi mak., kenala bawak bekalan utk alas perut ke apa ., huhu2

      Delete
  7. dulu suka coklat ni tp lately rs kacangnya bsr n susah nk gigit ;-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. nak tungu org belanja lettewwe ., ;p

      Delete
  8. benda ni suka makan masa tak hungry hahaa

    ReplyDelete
    Replies
    1. biarlah nafsu nak makan tu masih ada., harhar2

      Delete
  9. Sy pun suka mkn if travel.leh tahan dari kelaparan sampai Kedah nun hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. tular, kalo travel jauh bukan senang2 bas nak berenti tempat yg senang ada makanan nasi ke ape., ;p

      Delete
  10. Sedapnya snickers saya pun suka ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. makanan ringkas yg mengenyangkan jugak., mak kanns ;p

      Delete
  11. saya kalau setakat makan snickers perut still lapar ... nampak sangat kuat makan kan :P

    ReplyDelete
  12. Snickers nilah mknn yg saya usung time travel. Cpt, mudah, sdp! Tapi manis dia tu yg kurang suka..manis sgt.

    ReplyDelete
  13. lastnya anak penulis yang habiskan coklat bar tu kan? hihihihi

    ReplyDelete
  14. Wak tak suka snickers ke? Saya pun tak suka. Manis sangat rasanya ^_^

    ReplyDelete
  15. ruginye tak sentuh..baik bg sayaaaa

    ReplyDelete
  16. Dulu2 klau gi site mmg standby bnda ni byk2 dlm beg. Kot seharian duk unmanned platform boleh lah alas perut.

    ReplyDelete
  17. Sama mcm laki saya wak, dia suka makan dan beli coklat

    ReplyDelete
  18. Sebungkus besar yang beli baru ni 2hari je kami laki bini kasi hbis...;-)

    ReplyDelete
  19. Wat cukup syarat je dlm perjalanan..kot2 la tersengguk hahah

    ReplyDelete

wak kaca wak cermin,
Lepas baca harap komen. OTLalat