Saturday, 12 December 2015

INFLATION

Nestle's kit kat green tea ice cream with wafer chocolate stick in the center.

Assalamualaikum dan salam pagi jumaat semua kawan-kawan penulis lah.

HAMPIR separuh dari harga sarapan di bilik makanan (baca: pantry) kak Uda (bukan nama sebenar) sudah naik lima posen. Dan penulis tidak baharu tahu nama buah kak Uda (dibawah) yang selalu ada di meja tempat letak makanan ini. Namanya buah delima (baca: Pomegranate).

Nota lalat. Updated. Gambiran aiskrim Nestle diatas penulis baru beli dari kedai tujuh sebelas (baca: 7 eleven) dan ingin cuba merasa perisa Kit kat green tea dan ada sebatang coklat wafer didalamnya. Mungkin ada orang lain yang minat, tapi penulis rasa inilah kali terakhir penulis membelinya.

Blog bukanlah hakmilik kekal

*Kena order thru telephone.

Buah I dont know the name. Buah delima (Pomegranate)

46 comments:

  1. best juga ye. siap leh order tu. dah tu banyak pilihan pulak tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalo malas nak kuar beli makanan bole je dtg pantry nih., hikhik2

      Delete
  2. kenaikan harga dgn alasannya yg jitu hmm...

    ReplyDelete
    Replies
    1. apakah alasan yg jitu lah sangat itu makPah., hihi2

      Delete
    2. Alasan menasabahlah kot wak...

      Delete
  3. delima .. pomegranate bahasa omputeh

    ReplyDelete
  4. sekali naik 50sen eh. banyak jugak tu..
    tu buah delima Wak atau dalam english pomegranate

    ReplyDelete
    Replies
    1. banyak naik mak ros kann.,
      tenkiu psl buah delima tu., hehe2

      Delete
  5. betul ke wak tak tau nama buah tu..macam tak caya je..haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. pantun buah delima tau lahh., harhar2

      Pucuk pauh delima batu,
      Anak sembilang di tapak tangan,
      Sungguh jauh di negeri satu,
      Hilang di mata di hati jangan., ammvoiii

      Delete
  6. glup! kalau sedap ok bayar je la kan ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalo sedap bagitau kawan-kawan,
      kalo tak sedap sila bagitau tuan kedai., hehe2

      Delete
  7. harga bahan mentah naik, erm automatik semua naik...huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. dan otomatik jugak tekanan darah pon akan naik ., huhu2

      Delete
  8. Mcm2 sekarang ni. Sbb satu benda naik semua lain kena tempias naik harga. Ciss

    ReplyDelete
  9. hahaha... mesti wak terpengaruh dengan etri SN hari tu kan pasal Kit kat green tea tu.. sep sikit ! taste kita sama lah wak.. tak kena dekat tekak...

    ReplyDelete
    Replies
    1. rasanya oke je, tapi yang letak sebatang wafer tengah2 eskrem tuh saper yg suruh buat potong stim jakk., huhu2

      Delete
  10. hadoi ! belum papa, harga makanan dah naik... kalau barang naik, lagi lah harga makanan naikkk....

    ReplyDelete
    Replies
    1. takper, nnti hantaran mak siti naik jugak lettewww., kehkeh2

      Delete
  11. Wak,
    Senang-senang meh la mai kedai K.Sham.
    Harga lama lagi..

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalo wak dtg beli dpt diskaun tak ? hehe2

      Delete
    2. Bukan setakat diskaun jer Wak.. siap bagi tapau lagi tuuu..

      Delete
  12. Dah lama tak makan askrim kon...selalu makan aiskrim dalam tupperware saja sekarang....

    ReplyDelete
    Replies
    1. aiskrim dlm tupperware lagi murah mak fida kann., hehe2

      Delete
  13. Tepi pantry tu ada bilik rahsia.
    Gosip2 kat pantry sy (ops) boleh dgr dgn jelas. Hehe.
    Dgr je tp xpaham sbb xnak amik port :p (boleh caya?)

    ReplyDelete
    Replies
    1. abes pecahlah rahsia kejantanan wak erk., huhu2

      Delete
  14. sakit jiwa bila tengok sana sini kenaikan harga....grrrr!!

    ReplyDelete
  15. Replies
    1. darah pon naik makin tinggi kan cik kak anies tuu., ;p

      Delete
    2. Naik darah tinggi tu kena tahan2, kalau tak pening memusing nanti :)

      Delete
  16. Rasa nak testinglah ice cream tu nanti.

    ReplyDelete
    Replies
    1. iyela testing je makk, hati2 kat dlm eskem tu ade batang kitkat., ;p

      Delete
  17. Urmmm..mkn kangkung la lepas nih.semua benda nak naik harga

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe2 kangkung jugak yg dpt nama., ;p

      Delete
  18. Aiskrim kitkat tu matcha flavournya kuat kot utk citarasa wak. Saya tak rasa lagi.

    ReplyDelete
    Replies
    1. rasanyer oke tapi leceh sbb tgh makan eskem tu tetibe kene makan batang kitkat kat tgh2 dia., mukin x biasa kot ;p

      Delete
  19. sedapnya buah delima merkah... samalah wak ana pun tak berkenan hat green tea tu huhu :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. sedap erk buah delima tuuh? hmmm mcm xleh nak telan jeerk ;(

      Delete
  20. sedapnya delima....susah nak cari delima isinya merah pekat macam ni

    ReplyDelete

wak kaca wak cermin,
Lepas baca harap komen. OTLalat

House Fly