Tuesday, 8 December 2015

JOHOR PRINCE TUNKU JALIL DIES AT 25 AFTER BATTLING LIVER CANCER



KELMARIN penulis sempat lagi berlarian ke makam Mahmoodiah dan masuk untuk pertama kalinya kedalam makam diraja.

Blog bukanlah hakmilik kekal.

33 comments:

  1. ohh.. betul lah wak kat sana ea?

    Ingat memain.. huk2

    ReplyDelete
  2. Means sejak dilahirkan memang dia sakit lah ek?

    ReplyDelete
    Replies
    1. yg tu wak x check la pulak, tapi rasanya beliau sakit dah lama ., wallahualam

      Delete
  3. walaupun saya bukan rakyat Johor tp pemergian dia sangat dirasai. selalu stalk ig dia.. tgk betapa dekatnya dia dengan rakyat biasa..bergurau senda.. tak nampak macam anak raja pun.. semoga rohnya di tempatkan di kalangan hamba2Nya yg beriman. Amin.

    ReplyDelete
  4. menitis air mata saat tgk brita.. walau xbrape mengenali..

    ReplyDelete
  5. BAGUS SUNGGUH WAK NI SANGGUP BERLARIAN KE MAKAM MAHMODIAH MNGIRINGKAN KESEDIHAN PUTERA KESAYANGAN RAKYAT INI BERANGKAT KE ALAM ABADI...TURUT BERDUKACITA...SEMOGA ALMARHUM DICUCURI RAHMAT ROHNYA N BERADA DI KALANGAN PARA SOLEHIN.

    ReplyDelete
    Replies
    1. sebenarnya bekejar2 jugak sbb byk urusan lain nak dilayan.,huhu2

      Delete
  6. sedih nya..... terasa kehilangan almarhum

    ReplyDelete
  7. Oh... wak masuk dlm tu ye.
    Kakak tak pernah lagi walau lalu jalan tepi tu adalah.

    ReplyDelete
    Replies
    1. yep, wak masuk dalam makam diraja tuari,
      dulu wak pon penah smpi tapi kat luar kawasan kuburan awam jeer., ;p

      Delete
  8. Innalillah.. Moga ditmpatkan dgn orang2 yang soleh.

    ReplyDelete
  9. sebak tiap kali tengok video yang tuanku sultan share. moga rohnya ditempatkan bersama para solehin amin amin

    ReplyDelete
  10. Arghhh...sedihlah Wak! Hari ni pun kita berkabung lagi tau maklumlah kita kat rakyat Johor sejati! Eh, tapi semalam kita pakai baju pink, hari ni kita pakai baju striking blue, apanya yang berkabung ni...

    Sempat Wak berlari ke sana yerk, Wak! Kita baca news aje!

    ReplyDelete
  11. bbagusnya ye berlarian ke sana..huhu

    Al-Fatihah..

    ReplyDelete
  12. Innalillah.. semoga roh almarhum ditempatkan dikalangan hamba-NYA yg soleh.. dah agak lama dia bertahan, akhirnya Allah menjemputnya..

    ReplyDelete
  13. mmg sedih...anak raja yang dekat di hati rakyat...
    semoga rohnya ditempatkan bersama orang yang beriman...amin...

    ReplyDelete
  14. Innalillah wa'innalillahi rajiun.
    - sebaik songkok ada kain putih.. kut tak K.Sham ingat Wak nak pi 'shake hand' lagi sekali jer tu.

    ReplyDelete
  15. Wak dapat masuk sana untunglah. Sedih juga untuk Almarhum.

    ReplyDelete
  16. al-fatihah untuk arwah Tunku Jalil...anak raja berjiwa rakyat.

    ReplyDelete
  17. walau bukan rakyat Johor, turut terasa kehilangan tuanku.Al-Fatihah.
    semoga rohnya dicucuri rahmat & ditempatkan di kalangan org beriman.. aminn

    ReplyDelete
  18. Lari lari anak ke wak..hahah..seorg yg berjiwa rakyat..sakit mcm mana pon,beliau xpernah tunjuk

    ReplyDelete
  19. Alhamdulillah penghormatan terakhir utk arwah. Rakyat berjiwa besar.

    ReplyDelete

wak kaca wak cermin,
Lepas baca harap komen. OTLalat

House Fly