Wednesday, 2 December 2015

KAK YAN TAK PUAS HATI



KELMARIN penulis telah senaraikan Top Commentator untuk bulan November 2015 yang penulis guna data dari automatik widget yang terletak dibawah blog ini. [+ ramas Link] Dan ramai kawan-kawan penulis tidak percaya bahawa kak Yan mendahului carta dengan 104 komen, termasuklah yang empunya diri. (Kak Yan janganlah marah dan ambil hati naa, penulis cuma ingin buat pencerahan sedikit.) Olehkerana itu, penulis mengira semula satu persatu komen-komen yang kak Yan telah catatkan dalam blog penulis yang biasa-biasa sahaja ini. Untuk perbandingan juga, penulis kira sekali pesaing terdekat beliau iaitu kak Pah (69).


         iryanty          paridah
31-Oct 1 1
1-Nov 5 2
2-Nov 0 3
3-Nov 4 2
4-Nov 3 3
5-Nov 0 3
6-Nov 2 2
7-Nov 0 1
8-Nov 0 2
9-Nov 12 2
10-Nov 0 2
11-Nov 0 3
12-Nov 6 2
13-Nov 5 3
14-Nov 0 1
15-Nov 10 0
16-Nov 0 2
17-Nov 0 2
18-Nov 6 3
19-Nov 0 2
20-Nov 10 3
21-Nov 2 2
22-Nov 3 3
23-Nov 5 2
24-Nov 11 3
25-Nov 5 1
26-Nov 6 2
27-Nov         2
28-Nov 2 5
29-Nov 3 4
Total 101 68
Widget 104 69



Walaupun tidak tepat, tapi kiraan penulis juga hampir sama dengan kiraan widget dibawah. Tidak seperti kakPah yang komen hampir setiap hari, kakYan akan datang berkomen selang beberapa hari tetapi meletakkan komen secara pukal. Diingatkan juga bahawa bulan lepas (November 2015) penulis telah menyahut cabaran diri sendiri dengan meletakkan 4 entri dalam satu hari. Jadi dalam sebulan, ada 120 entri sahaja. Maknanya, kak Yan tidak komen sekurang-kurangnya 12 lagi entri, dan ada entri yang kak Yan komen 2-3 komen sekali. Terimakasih sekali lagi kepada kak Yan dan kak Pah dan kawan-kawan yang lain yang juga tidak tersenarai. Majulah sukan untuk negara.

Penulis berharap semua pihak berpuas hati. Kata orang tua berpesan, "kalau makanan sedap bagitahu kawan-kawan, kalau tak sedap sila bagitahu tukang blog."

Blog bukanlah hakmilik kekal.

29 comments:

  1. hahahha....pencapai terbaik kak yan di blog wak ni kan...

    ReplyDelete
  2. Tu dia dah keluar statistik nak bagi Yan percaya ye wak:)

    ReplyDelete
  3. Hihihi...betul2 tak puas gati ni wak..

    ReplyDelete
  4. Tahniah! K. Yan dan juga K. Pah.
    Baru dua tiga hari tak singgah blog Wak tu, sudah lain pemandangannya.

    ReplyDelete
  5. Yan memang rajin BW mesti ada je jejak dia kat mana2...bagoa untuk mengeratkan persahabatan gitu...lepas ni saya pon kene rajin BW kat blig kekawan gak la...

    ReplyDelete
  6. apa-apa pun... tahniah pada tuann blog

    ReplyDelete
  7. wah wak siap dgn statistiknya...mesti yan amat percaya n hargainya...kakpah ni ok jer tersenarai r tak..yg penting singgah n komen n3 wak yg amat menarik...tksh Mrs.A ucapannya.

    ReplyDelete
  8. Replies
    1. yep, mula2 wak pakai je widget auto kat bawah tuuh, baru tadi wak kira manual satu persatu komen2 k yan dgn k pah., naper? syida pon x pecaye?? huhu2

      Delete
  9. wah..manual kiraannya wak..hebat-hebat

    ReplyDelete
  10. Hahaha....

    Wak wak...

    Kak yan pun sama...

    Comel betul rakan2 blogger saya ni :-)

    ReplyDelete
  11. tahniah semua pengomen tegar... kita tak layak masuk carta lagi huhu :)

    ReplyDelete
  12. komen secara pukal.. hehe.. pernah jgk cm gitu.. btw tahniah kak yan dan kak pah..:)

    ReplyDelete
  13. Wah hebat tu ada pengomen tegar....TAHNIAH...walaupun rasa tak puas hati yer...anyway nk jemput tuan blog & pengomen setia untuk memeriahkan suasana giveaway yang kini berlangsung....

    http://www.myideakini.com/2015/11/myideakinicom-random-rm200-bloglist.html

    ReplyDelete
  14. wah dasyat..siap double check.. bagus betul wak ;)

    ReplyDelete
  15. gigihnya wak, kira manual...saya kagum!kak yan kalau tak percaya jugak, wak nyanyi lagu dato' Ct-percayalah kat dia

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha gigih kan ? hehe kagum sungguh ni..

      Delete
  16. rajinnya wak kira satu-satu... tahniah buat kak yan dan kak pah :)

    ReplyDelete
  17. Wah.....tak sia sia kak Yan komen blog wak, dah glemer kak Yan hari ni hihi

    ReplyDelete
  18. Hahaha adoi wak..terima kasih banyak2..maaf susahkan wak ..bukan senang nak kira satu2....terharu sangat2..terima kasih wak

    ReplyDelete
  19. Tak marah n tak ambil hati pun wak..malah rasa terharu pada wak

    ReplyDelete
  20. Wak kira sendiri ? seriously Wak ? tabik spring hahaha..

    ReplyDelete

wak kaca wak cermin,
Lepas baca harap komen. OTLalat

House Fly