Monday, 7 December 2015

KALENDAR KUDA



SEKARANG ini cuti sekolah hujung tahun sudah bermula. Makanya penulis telah dikerah untuk membeli pakaian sekolah kaum kerabat di kedai pakaian di pekan koboi seperti biasa. Uncle taukeh kedai pun sudah kenal, dari anak lanang yang tua hinggalah yang paling kecil. "SEkalang sulah tingal dua olang anak sekolah lagi ah?" katanya. Seperti biasa juga, usai membayar harga pakaian, penulis tidak akan lupa meminta kalendar kuda.

Tapi tidak semua pakaian sekolah ada di kedai pakaian itu, maka penulis terus berlarian juga ke pasaraya Kipmart sambil membeli sayur-sayuran, ayam, ikan dan barang keperluan dapur lainnya.

Blog bukanlah hakmilik kekal.







11 comments:

  1. KALENDAR KUDA NI MMG PENTING ADA KAN WAK...MUDAH DILIHAT MUDAH FHM TENTG CUTI2 ACARANYA...

    ReplyDelete
  2. bulan yg plg byk berbelanja ;-)

    ReplyDelete
  3. kuda jugak yang femes ada kalendar..hahaha

    ReplyDelete
  4. comelnya hero wak tu..yang bongsu ke?

    ReplyDelete
  5. Kami kat rumah ni pun prefer calendar kuda mudah Untuk difahami.... Bulan utk kumpul kalendar kan skunk ni

    ReplyDelete
  6. dulu masuk kedai mana pun mesti dapat kalendar ni sekarang cukup susah!!!

    ReplyDelete
  7. Dah lama tak dapat kalendar kuda. Senang nak tengok bila ada race kuda ^_^ Comel hero Wak ni. Berapa umurnya Wak?

    ReplyDelete
  8. Tak mo tambah lagi ke wak? Hihi....

    ReplyDelete
  9. Penah x terpikir name kalendar kuda?knoe bukan kalender kucing ke,arnab ke hahaha

    ReplyDelete
  10. Yeehhhaa nanie pon panggil kalendat kuda sebab lengkap dan sesuai utk plan travel. Kehkeh

    ReplyDelete

wak kaca wak cermin,
Lepas baca harap komen. OTLalat