Sunday, 20 December 2015

THE FORCE AWAKENS

Han Solo: My son will kill me ...

MALAM kelmarin penulis telah berlarian menonton wayang tayangan perdana hari pertama Star Wars 7 The Force Awakens. Cerita yang menarik walaupun hampir sama saja kesudahannya dengan filem-filem yang terdahulu (episod 4, 5 & 6).

Kalau ada yang bertanya, penulis bagi 4 bintang sajalah. Tapi yang penulis bengang dengan abang sado (dengan anak kecil yang merengek) yang duduk dikerusi belakang penulis yang asyik menendang-nendang kerusi penulis dari bermulanya iklan sampailah akhir dihujung kredit. "Ko*te panjang agaknya," getus hati penulis sahaja.


Blog bukanlah hakmilik kekal.

Colorful deco, TGV, KLCC

Lego & Star Wars encyclopedia, updated and expanded.

Truly a fan!

Miniature figures in the scene from the movie.

Wefie...

23 comments:

  1. erk ! nasib baik bukan peminat star wars... honey star minat lah... ngeh2

    ReplyDelete
    Replies
    1. okay awak.. ni lawak =P hhahaha..

      Delete
    2. Kahkahkah nak join geng honey stars la :)

      Delete
  2. okey ! ayat last, tak dapat pikap.. nak beli pick up truck besau sikit lah... huhu

    ReplyDelete
  3. nasibla wak bersabar sampai abis wayang ye..:)

    ReplyDelete
  4. Ada bdk meragam dlm panggung wayang. Huh. Ini mengganggu ketenteraman awam namanya.

    ReplyDelete
  5. huurm 1 citer star wars pun tak pernah tengok =O

    ReplyDelete
  6. NAK MARAH JUGA KAN WAK MENGGANGGU KONSENTRASI...XDPT NK FEELING.

    ReplyDelete
  7. Xpenah tgk star wars tp sy amik tau jg laa cite nyer

    ReplyDelete
  8. koemn je..tak nak baca.takut spoiler..k bye, nanti datang lagi..hehe

    ReplyDelete
  9. WAK MLM TADI TV3 SIARKAN KISAH CIKSITI YG KEMATIAN 99 SUAMINYA TAPI SUAMINYA YG KE 1OO TERLEPAS DRPD SUMPAHAN TU...MCM CITER N3 YG WAK TULIS TU...AGAKNYA CITER KAT TV3 KISAH BENAR ATAU OLAHAN/TOKOK TAMBAH SAJA...

    ReplyDelete
    Replies
    1. wak x tenok tv3, tapi wak surprise gak tiva2 byk hits juta2 lemon masuk blog baca entry cik siti jalang wak mlm tadi ., ;D

      Delete
    2. hmm kakpun cari n3 wak tentang siti jalang tu tapi xjumpa pulak...

      Delete
    3. dah try google je makPah.. hrmmm

      atau kopipes link nih:
      http://tigalalat.blogspot.my/2015/09/siti-jalang.html

      Delete
  10. Pelik kan, orang tengok wayang camtu, saya pun terkena juga dulu, orang dok tolak-tolak kerusi dari belakang. Tapi skrang lebih suka ambil couple seat, row paling atas, baru aman damai. Wak dah tengok yek, malam premier lagi... anak saya pun ajak tengok juga, tapi saya kata, minggu depan la.. tunggu lama sikit, baru orang tak ramai.

    ReplyDelete
    Replies
    1. ammvoii couple seat gituu., hehe2 klise

      Delete
  11. wak, saya pening gak la cite tu.Ben tu bukan anak Luke ke?nape Han Solo kata tu anak dia?

    ReplyDelete
    Replies
    1. aiseh, Ben tu saper? bukan ke 'Kylo Ren' yg watak jahat tuuh? ciksal dah tenok star wars episod 4,5,6? Kylo Ren tu ialah anak Han Solo dgn General Leia (kakak Luke Skywalker) .. Kylo Ren dh jadi jahat le kann., masih tak paham? jomm tenok skali lg dgn wak.,

      Kylo Ren is the son of original Star Wars trilogy characters Han Solo and Leia Organa, who becomes a dark warrior strong with the Force after joining the Knights of Ren. In the film, he is a leading member of the First Order.

      Delete
  12. Belum lagi dapek tengok.
    Tunggu gaji nanti bawa anak-anak minggu depan dah kurang sikit orang berduyun nak pergi tengok.
    Huhuhu takut anak pun dok tendang-tendang lak seat depan, jenis kaki takleh duduk diam.
    Kylo Ren ini ada kembarkan? Rasanya kembar dia yang akan jatuhkan twin dia yang sudah masuk dalam dark force. Kalau tak silap cerita asal dalam comic, nephew luke ni yang bunuh bini luke.

    ReplyDelete
  13. Gigih wak bersabar layan kerenah abang sado & anak kecilnya sampai abis wayang :)

    ReplyDelete
  14. sampai sekarang yan tak faham jalan cerita dia..huhu

    ReplyDelete
  15. Sabar je la kan dengan kerenah budak kecil tu..

    ReplyDelete

wak kaca wak cermin,
Lepas baca harap komen. OTLalat