Thursday, 12 January 2017

AWIE SENANG2 NIKAH SIAM SENANG2 DAPAT GELARAN DATUK

Inside the yard, this morning.

Tengahari tadi, penulis sudah meminta pertolongan pelari (baca runner) untuk mengirimkan uang bibik pembantu rumah ke Indon melalui Western Union. Dengan rela hati, pelari itu pun berlarian mula-mula ke pejabat pos Permas Jaya tetapi tiada perkhidmatan Western Union. Kemudian beliau ke BSN Bukit Dahlia, namun sistem atas talian tersangat siput sedut. Beliau dinasihatkan ke kantor Western Union di Today's Market pula, tetapi pengirim (penulis lettew) haruslah hadir beserta kad pengenalan untuk urusan disitu. Apa barang? Sungguh kasihan pelari penulis yang itu.

Malam pula, penulis sendiri ke Today's Market. Berbanding siang hari, ketika penulis tiba, cuma ada 2 kaunter sahaja dibuka. Tetapi orangramai pun agak ramai juga. Bila giliran penulis, ahkak kaunter bilang, "kalo wak hantar duit lebih RM3000, kadar tukaran akan berubah menjadi lebih murah." Terkezotlah juga penulis mendengarnya, tetapi urusan pengiriman harus juga dijalankan.

Nota lain lalat. Tahniah untuk Datuk Awie. Harap2 xdela org tuntut nafkah anak juta2 lemon lagi dan lagi pasni. Link: Awie nikah Sharifah Ladyana di Siam.

Blog bukanlah hakmilik kekal.

Western Union outlet, Today's Market.

Western Union outlet, Today's Market. At home, I calculated the loss is RM220 (for total RM6610) due to the regulation imposed on the Rupiah money exchange. I shall transfer it twice. Damn.

Add caption

16 comments:

  1. Replies
    1. duit bukanlah segala2nye, tapi segala2nye nak pakai duit cik siti kann., kannns ;p

      Delete
  2. Abahnya nak dapat gelaran datuk jugak ke hahhaahha :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalo dpt cucu, jd la kita datuk., hahar2

      Delete
  3. begitu plk jadi nya ye wak....
    abis tak blh hantar lebih 3k lah lainklai ye wak?

    skrg ni datuk tu nk dpt mcm mudah sgt, tak mcm dulu2...

    ReplyDelete
    Replies
    1. bole je hntr mkcik lebih rm3k., tp kurangla sikit jumlah rupiahnye.,

      ataupun hntr 2 3 kali x lebih rm3k., bole jugakk., tp lecehla asek ke kaunter je kannn

      Delete
  4. Bila 'datuk' senang dapat value terasa murah kalah RM yg kian merudum - nak jadi rupiah - pengsan!

    #lamadahjadinenek

    ReplyDelete
  5. klu hantar lbh 3k kat sana nanti duit rupiahnya dpt sikit ??? hmmm tak paham hehe

    pemberi anugerah minat awie kot mcm dia minat kat rossa

    ReplyDelete
  6. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
  7. Wak nape tajuk lain cerita lain.

    Tak SEO lah Wak ni ngeh! ngeh! ngeh!

    jap..jap..jap #blogbukanlahhakmilikkekal

    ReplyDelete
  8. rezeki masing-masing kan..huhu..jom usaha lagi...hehe

    ReplyDelete
  9. WP puh dah dapat gelaran datuk jugak sebab dah ramai cucu.

    ReplyDelete
  10. Tahniah datuk Awie besar jasanya hiburkan ramai...wak pun dh dpt gelar datuk juga kan..

    ReplyDelete
  11. Hahaha.. Wak.. Sempat aje menyelit berita sensasi artis ni.

    ReplyDelete

wak kaca wak cermin,
Lepas baca harap komen. OTLalat

House Fly