Tuesday, 31 January 2017

CROCODYLIPHOBIA

Ayuni Hotel on top of PappaRich, Bandar Baru Bangi.

Dari Alor Setar, tiba di Bandar Baru Bangi pukul 1.33pagi. Tidur di hotel Ayuni yang bajet sudah.

Usai bersarapan di Old Town White Coffee, penulis terus berlarian ke Taman Buaya Ayer Keroh. Pengunjung tidaklah ramai seperti di Zoo Melaka.

Oops hampir terlupa. Penulis sempat lagi keluar dari lebuhraya PLUS di Labu untuk mengisi petrol yang agak jauh ke pendalaman. Tidak mengapa, asalkan tidak terkandas dilebuhraya. Kemudian masuk semula ke lebuhraya dan keluar menjenguk kedai cenderamata di Muzium Negeri Seremban. Tetapi seperti yang penulis jangka, buah cempedak memang dah jadi nangka, kedai belum dibuka walaupun jam sudah menunjukkan pukul 10.33 pagi. Untunglah.

Nota lalat. Crocodyliphobia adalah takut pada buaya.

Blog bukanlah hakmilik kekal.

Breakfast at Old Town White Coffee, Bandar Baru Bangi.



Muzium Negeri, Seremban.

Open Tapi Tak Bukak. Galleria which I used to buy Negeri Sembilan postcards, Muzium Negeri Seremban.

Crocodile show, Taman Buaya Ayer Keroh, Melaka.

Taman Buaya Ayer Keroh, Melaka.

Taman Buaya Ayer Keroh, Melaka.

Mini structures, Taman Buaya Ayer Keroh, Melaka.

On the green screen. Taman Buaya Ayer Keroh, Melaka.

Somewhere near Kulai.

12 comments:

  1. bukan sahaja buaya sungai, buaya darat pun menakutkan jugak Wak..haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalo takut buaya darat, janganlah bina rumah ditepi pantai ya cikSal., eyh? hahar2

      Delete
  2. Bukan setakat fobia mmg takutpun...sang bedal sekali dibedal xterelakan

    ReplyDelete
  3. jalan sakan dengan keta baru.. yippiiii

    ReplyDelete
    Replies
    1. tengah test drive kete baru je., hehe2

      Delete
  4. amboi wak, gambar half boils eggs tu tak menahan..sedap sungguh aiihh

    ReplyDelete
  5. PC tengok buaya kat tv pun kecut perut wak..

    ReplyDelete
  6. lama x pi taman buaya... jauh tuh tido ek..

    ReplyDelete
  7. Wak taman rama-rama melake pun ada boye wak.

    macam kacak juga boye2 di situ di samping dapat terbang berirama bersama rama-rama...

    hihihi

    ReplyDelete

wak kaca wak cermin,
Lepas baca harap komen. OTLalat