Monday, 20 February 2017

PADAH BIARKAN ANAK BERBASIKAL TENGAH MALAM, 8 KANAK-KANAK MAUT DILANGGAR KERETA

Petronas Tower, and the skybridge, KLCC, Kuala Lumpur.

Hujung minggu di ibukota.

10.33am, penulis sudah tiba di perkarangan KLCC yang cantik dan ohsem seperti biasa yang dipenuhi pelancong luar dan dalam negeri.

11.33am, penulis makan daging panggang (baca, ribeye steak) di Chilis KLCC. Kaum kerabat yang jauh dimata telah memesan BBQ beef ribs, honey BBQ beef ribs, Fajitas mushroom and beef, Crispy Honey Chipotle Chicken.

2.33pm, bergerak pulang ke gagang.

4.13pm, kemalangan sebuah motor bersama pembonceng selepas persimpangan Ayer Keroh hala selatan di KM171.9. Sila lihat gambar dibawah (dengan amaran - jangan cakap Wak tak payung).

7.44pm, tiba di Lapanganterbang Senai untuk menyerahkan resit pindah milik PTG (Pejabat Tanah Galian) kepada bakal pembeli flat rumah murah. Sipembeli agak sibuk dengan ketibaan pesawat, jadi penulis tinggalkan resit tersebut dimeja kaunter Air Asia sahaja.

9.33pm, rumah manis rumah (baca, home sweet home).

Blog bukanlah hakmilik kekal.

Petronas Twin Tower, KLCC, Kuala Lumpur, Malaysia.



A Coca Cola softdrink and the crayons coloring book for kid. Chilis Restaurant, KLCC.

Ribeye steak, Chilis KCC, Kuala Lumpur.

Chilis KLCC, Kuala Lumpur.

The motorcycle tragic accident on the Plus highway.

Click at your own risk:






Blue hour at Senai Airport, Johor, Malaysia.

6 comments:

  1. ok ..menariknye cara wak buat caption kat gambar xcden tu... ajarin wak ....

    ReplyDelete
  2. sy malas nk komen psl insident tu... cuma sy tingat, dulu ms kecik2 mama mesti akn warning / rotan kalu blk lbh kol 7 ptg... dan melihat insiden ni, sy simpulkn, ibu bapa skrg krg tegas dgn prinsip sebegini so no wonder diorg mcm x kisah kalu anak2 (bwh umur) keluar lewat mlm...

    ReplyDelete
  3. Owh patutlah semalam saya nampak ada sorang tu macam wak kat KLCC.

    ReplyDelete
  4. Gambiran makanan juga yang menarick perhatian,

    ReplyDelete
  5. Tak nak tengok muka-muka yang accident tu sedih!
    Pasti ada hikmah disebaliknya.
    Mungkin jugak Allah nak bagi peringatan pada ibubapa yang terleka.
    Huhuhuuhu...ingatan untuk diri sendiri.

    Wak makan kat chilli's time tu tak payah beratur ke?
    Selalu Mrs. A tengok beratur jerk! maleh den

    ReplyDelete
    Replies
    1. kebetulan masa wak smpi tuari, chilis baru je bukak so xyah beratur,
      memeyla biasa kene beratur kalo ramai tapi xlah lama banget, dlm 10-15minit jeeer., ;p

      Delete

wak kaca wak cermin,
Lepas baca harap komen. OTLalat