Monday, 15 May 2017

KUCHING THE CAT CITY: DAY 2

The Waterfront sunrise lah sangat | Kuching | Sarawak 2017

Ahad, 14 Mei 2017.

Hari kedua di bumi kenyalang.
Untuk baca entri Kuching The Cat City: Day 1, sila ngirup di SINI.
Untuk baca entri laksa sarawak Miri 2010 di blog lama, sila makai di SINI.

6.06am, sudah keluar menyanrais (baca, sunrise) di Waterfront, Sungai Sarawak. Tetapi cuaca mendung dan berawan tebal.
6.36am, balik semula ke bilik hotel. Layan wayang "Diary of Nymphomaniac", diatas talian percuma menggunakan phone cap aiYam, kerana adanya wifi hotel yang laju, tidak seperti wifi diatas kabin Airasia yang baik tiada daripada ada.
8.33am, sudah periksa keluar dari hotel Grand Margherita.
8.55am, anak lanang bersama isterinya datang menjemput untuk dibawa bersarapan laksa sarawak. Ramailah juga kaum kerabat dari pihak besan berkumpul disana.
9.55am, singgah di pasar Satok.
11.44am, sampai di lapangan terbang Kuching.
12.55pm, ke balai perlepasan.
1.50pm, dalam belon.
3.33pm, tiba di Senai. Rumah semanis rumah.

Blog bukanlah hakmilik kekal.

Cat mural on the wall | Grand Margherita Hotel |  Kuching | Sarawak 2017



aDm driving me for late breakfast | Kuching | Sarawak 2017

Left: Jue, aDm, besan | Laksa Sarawak Gati | Matang | Kuching | Sarawak 2017

Laksa Sarawak Special | Matang | Kuching | Sarawak 2017

Laksa Sarawak Special | Matang | Kuching | Sarawak 2017

Malindo Air poster | Kuching International Airport | Kuching | Sarawak 2017

On Pulau Tekong | Johor Straits | Johor | Malaysia

Senai Airport | Johor | Malaysia 2017

20 comments:

  1. Bapak karo anak lanang ono iras2.
    Guanteng.
    Mantune wong kenyalang wak yo

    ReplyDelete
    Replies
    1. timokasehla kang WP., iyo, mantune wong kenyalang, bojo ku podo wong kenyalang jugak., ;p

      Delete
    2. WAH SPEAKING JOWO WAK BERDUA YA...

      Delete
    3. hahar, speaking jerman lah kakPah., ;p

      Delete
  2. Seronoknya wak..cadang nak ke Kuching tahun depan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. dh selalu balik kuching, dh biasa je., hehe2

      Delete
  3. tp kok kejap betul wak jln2 ke kuching... kalau dana mau 3 ke 4 hari pusing2 kuching sambil supink2 gitu....

    ReplyDelete
    Replies
    1. gi kenduri kawen anak besan je., memeyla x puas 1 mlm je kat kuching.. huhu2

      Delete
  4. Replies
    1. laksa johor pon sedapp gak., hakhak2

      Delete
  5. mcm sedap tengok laksa Sarawak tu... dulu yg paling sedap mkn kat miri, kat padang golf, nurul bawak

    ReplyDelete
    Replies
    1. untunglar dpt gi miri makan laksa sarawak dgn nurul yg jeliterr tuuuh., ;p

      Delete
  6. belum pernah makan laksa sarawak. Nampak special dan sedap.

    ReplyDelete
    Replies
    1. laksa sarawak dgn mee kolok berpisah tiada kalo datang ke sarawak ye cikkak., hehe2

      Delete
  7. header baru.. wow ! clap clap clap

    ReplyDelete
    Replies
    1. aisehh., lmbtnyer., dh lama wak updet header tu yee., ;p

      Delete
  8. part makanan memang tak tahannn

    ReplyDelete
  9. Wak macam buat karangan catatan harian je tuh 😊

    ReplyDelete
    Replies
    1. mcm diary kann., ehh memey ponn,, kan wak updet hari-hari., hihik2 ko je yg dtg setahun sekali kemari., ;p

      Delete

wak kaca wak cermin,
Lepas baca harap komen. OTLalat