Thursday, 4 May 2017

TEPUK TEPUK TEPUK AMAI AMAI

On Upperdeck starboard this morning | FSO Bergading | Straits of Johor 

Untuk baca entri naik kapal bila [The Storm Is Coming], sila dayung di SINI.
Untuk baca entri penulis pernah memotong rumput [Sekangkang Kera], sila tebas di rumah lama konco penulis di SINI.

Rabu, 3 Mei 2017.

Tiada yang menarik untuk bercerita. Cuma penulis sempatlah juga naik kapal masuk ke bilik-bilik penginapan di kuarter kehidupan (baca, living quarters). Turun tangga naik tangga tujuh lapan kali, lapan lagi pun sudah mengah.

Blog bukanlah hakmilik kekal.

14 comments:

  1. alaaaa.. wak, i ni jenis direct person..
    cakap berkias mcm i i jd konfius lah wak. heeee

    ReplyDelete
    Replies
    1. manede kias kias gituuu., ingtkn ayat wak dh terang lagi brsuluh., huhu2

      Delete
  2. Signage gloves tu macam tepuk amai2 kan wakk

    ReplyDelete
    Replies
    1. wahh pandainyer mkcik Anis nih., tepuk tepuk tepuk ;p

      Delete
    2. Sama jawapan macam Anis.. ;)

      Delete
    3. mkcik pon sama pandai jugakk., amboi amboi amboi ;p

      Delete
  3. Baca tajuk macam lagu "pok amai2" yang bunda selalu main ..agah dak Aadam Nuh cucu bunda jer..

    ReplyDelete
    Replies
    1. sekarang tgh fofuler lagu "tepuk tepuk tepuk" waris la mkcikBunda., hehe2

      Delete
  4. Replies
    1. tepukla akeh2 kang., sampek dadhi mengkurep., hahar2

      Delete
  5. Tepuk amai2 nanti dpt upahnya ya wak

    ReplyDelete
  6. sya tak sanggup lah kalu msk kapal tu, mcm sempit je, trs rsa tak ckp napas nnti wak

    ReplyDelete
    Replies
    1. bukan setakat xleh bernapas ye mkcik Dana., kene pakai mask pulak., huhu2 silap2 kena pakai tong gas., hahar2

      Delete

wak kaca wak cermin,
Lepas baca harap komen. OTLalat