Thursday, 1 June 2017

INGATKAN PANAS HINGGA KE PETANG

4.22pm, before solat asar. The storm is coming again.

Sekarang ini kalau petang mesti sahaja hujan. Kalau hujan mesti sahaja waktu petang. Ingatkan petang tadi balik dari memotong rumput dan setelah mengambil anak wedok dari tempat kerja beliau, penulis hendak singgah ke param (baca, pasar ramadhan) Taman Rinting. Tetapi olehkerana hujan pun mula turun anjing dan kucing, maka penulis singgah dan beli juadah berbuka puasa di pasaraya Mydin saja sudah.

Nota bojo lalat. Hari ini, 31 Mei 2017, setelah 27 tahun bertugas ditempat yang sama, maka isteri penulis (yang itu) pun memberhentikan dirinya dari bekerja di pejabat lagi. Walaupun ada beberapa tahun lagi untuk bersara. "Dah penatlah kanda," katanya.

Blog bukanlah hakmilik kekal.

11 comments:

  1. Tak juga hujan petang aje wak....semalam tempat mak ni masa lepas sahur dah hujan lebat....tapi best kan puasa hujan2 ni selesa je.

    ReplyDelete
  2. Rezeki ya Wak..hujan,,sejuk je..alhamdulillah isteri Wak sentiasa di rumah lepas ni...

    ReplyDelete
  3. i wish i pun dah tak kerja lagi dah.. duduk goyang kaki kat rumah je. best kan.

    ReplyDelete
  4. 27 tahun lama tu wak..saya 11 tahun je..

    ReplyDelete
  5. skrg kt kl pun mcmtu jgk wak, tp bkn la tiap2 petang hujan.... tgk jgk lah seminggu mungkin sekali dua... minggu lps hujan lbt yg amat sekali ngn angin sampaikan banyak pokok yg tumbang.... akibatnya selalu sampai umah kul5 lbh ni kul 6 lbh baru sampai umah, nsb masa tu blm puasa lg

    lps ni wak tak pyhla singgah param yek, sbb bojo ne seng masak neng omah

    ReplyDelete
  6. syabas wak...lama tu 27 thn da sebaya sy tu ahahaha

    ReplyDelete
  7. Lama dah berkhidmat ye wak..
    27tahun...
    Tahniah

    ReplyDelete
  8. yahuuu lepas ni balik bersambut laaah hehehhe

    ReplyDelete
  9. BERSARA AWAL LBH BNYK MASA UNTUK MMBHGIAKAN DIRI DGN AKTVTI YG DILUPAKN SELAMA NI KAN WAK

    ReplyDelete
  10. Cantik gambar entry Wak. Setompok awan mendung.. Seronok dapat bersara awal ni Wak boleh focus kpd family..

    ReplyDelete
  11. uiii takutnya tgok storm tu

    ReplyDelete

wak kaca wak cermin,
Lepas baca harap komen. OTLalat

House Fly