Wednesday, 12 July 2017

ROTI BAKAR TELUR BAWAH



Kelmarin petang semasa penulis menghantar cikputih membersihkan diri, penulis lepak-lepak di warung My Kluang yang berdekatan itu. Pelayan perempuan ala-ala Sirabanu memungut pesanan. Penulis pun cepat saja pesan roti bakar garing-garing, telur setengah masak dua bijik bawah. Pelayan pun berlalu pergi. Lepas beberapa ketika pesanan roti bakar dan telur pun tiba, penulis baharu perasan belum memesan minuman lagi. Aiyah. Pelayan Sirabanu itu pun tadi tidak bertanya dahulu.

Blog bukanlah hakmilik kekal.

17 comments:

  1. Patutlah dua bijik telur tu wak lalat.

    ReplyDelete
    Replies
    1. kang WP, tenan kan, wong lanang eneng loro endoge., hahar2

      Delete
    2. skipping London pulak berdua ni.. nanti sat nak tanya GT

      Delete
  2. WAH KENYANG TU KUAT WAK BERLARI LARI NANTI...

    ReplyDelete
    Replies
    1. setakat ni bole la berlarian 33 minit je kakPah., hahar2

      Delete
  3. lenkali belanja yek wak.... nk jgk

    ReplyDelete
  4. Replies
    1. gelak sikit2 je mkcik mala yee., hehe2

      Delete
  5. Kalau tak selit humor bukan Wak le tu kan...kihkihkih...

    ReplyDelete
  6. Wak ...

    Pertama kali dengar "telur setengah masak dua bijik bawah"

    Apa maksud nya tuh?

    Waktu kita org project kat Gurun dulu, ada kedai nasi ayam famous di sana, dan owner dia nama Sarabanu !!!! Ramai orang suka ke sana !!! Hahahhahaha

    ReplyDelete
  7. Dah lama tak makan roti bakar walau yang buat sendiri.

    ReplyDelete
  8. telur kat atas tak de ke wak ? yang ittew, lagi beshhhhh

    ReplyDelete
  9. wak nampak sairabanu klon terus lupa semua.hurmm

    ReplyDelete
  10. Lama tak breakfast kat kopitiam..
    Nampak menyelerakan roti garing Wak pesan..

    ReplyDelete

wak kaca wak cermin,
Lepas baca harap komen. OTLalat

House Fly