Wednesday, 27 November 2019

ANTI PATRIOTISM



Anti-patriotism is the ideology that opposes patriotism; it usually refers to those with communism views and is usually of an internationalist and anti-nationalist nature as well. Normally, anti-patriotism stems from the belief that patriotism is wrong since people born in a country, whether they like it or not and regardless of their individuality, are encouraged to love the country or sacrifice themselves for it; consequently, people who oppose patriotism may oppose its perceived authoritarianism, while others may believe that patriotism may lead to war because of geopolitical disputes.

博客不属于我们.

Ulangkaji bendera jalur gemilang

7 comments:

  1. sangat memalukan, even budak tadika pun tahu pasal bintang jalur gemilang...

    ReplyDelete
  2. Isu semasa yang tengah hangat diperkatakan sekarang ni. Memang tak boleh dimaafkan.

    ReplyDelete
  3. kadang hairan sungguh la, takkan la tak buleh nak google kot pasal gambar bendera malaysia

    ReplyDelete
  4. Sungguh memalukan dah 62 tahun Malaysia merdeka masih ada yang jahil mengenai identiti bendera Malaysia.

    Sungguh ignorance #jahil

    Kena ambil tindakan penjarakan mereka barulah bagi pengajaran untuk yang lain-lain.

    ReplyDelete
  5. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  6. patut scroll facebook semalam ada keluar gambar permohonan maaf tu , tapi tak tau fully beritanya . Nie baru tau . Budak-budak pun tau bendera malaysia ada berapa warna dan apa makna setiap warna dan bintang bulan tu .

    ReplyDelete
  7. hmm..mmg tak boleh diterima maaf mereka, mesti kena ada tindakan undang2.

    ReplyDelete

wak kaca wak cermin,
Lepas baca harap komen. OTLalat

House Fly