Tuesday, 28 January 2020

MASAK AIR SEBELUM MINUM



Semalam penulis sudah berlarian ke Kuala Pilah.
Hantar anak wedok ke kolejnya.

Terus penulis berlarian ke lebuhraya Lekas.
Singgah sebentar di simpang Bukit Putus.
Ambil air matair dari gunung.
Sebelum itu terpaksa ikut laluan elak macet.
Waze dan Google Maps arah masuk kampung jalan potong yg sempit.

Tiba2 juga henpon penulis jadi kaput.
Tidak boleh disentuh skrinnya.
Terpaksa singgah di Tesco Kajang untuk diperbaiki.
Mamat cina kata tunggu 30 minit.
Ludah sana ludah sini 13 minit siap.
Upah tiga poh hinggit. Jilake.

Blog bukanlah hakmilik kekal.

Luckily I arrived just one minute earlier than this makcik and her husband who came with hundreds of empty big size bottles. 

8 comments:

  1. 'dem' yang last tu deep betul Wak hehe..

    ReplyDelete
  2. bukit putus dulu dana pernah lalu time malam, aduhai seramnya lahai wak oi...
    jalan nya dahla berliku-liku

    ReplyDelete
  3. Alo lalat mana boleh seram..hehehe lalat kena terbang sana sini ..baru banyak pengalaman manis kehidupan..cantik simple ja blog ni

    ReplyDelete
  4. wah cantik header baru blog 3 lalat

    ReplyDelete
  5. Hari tu pun..balik dari Johor kena ikut Lebuhraya Lekas...

    ReplyDelete
  6. huhuhu... ada jugak sign borad macam nie erk...

    ReplyDelete
  7. Selalu lalu sini xpernah nampak pulak signboard ni. Baru lagi ke wak? Rajin betul wak amek air kat sini. Tak pernah tak ada orang kat sini.

    ReplyDelete

wak kaca wak cermin,
Lepas baca harap komen. OTLalat

House Fly