Saturday, 29 February 2020

GOOD MORNING MASAI

Railroad to Masai sunrise this morning @2020


Selamat pagi kawan2 penulis semua2 lah.

Tengahari anak lanang penulis yg baharu sampai dari seberang laut lah sangat.
Ajak ke restoran siakap goreng di Whitesands.

Unrelated movie lalat. The Matrix Revolutions 2003.
2. The Artist 2011.
3. 21 Grams 2003.

Blog bukanlah hakmilik kekal.

Looking upon Pulau Ubin @2020

Ikan siakap goreng bodoh (yg sedap) @2020

Kedai makan Rahmat Kampung Pasir Putih @2020

With my first and only grandaughter yet, Copia @2020

Friday, 28 February 2020

PINTASAN SALOMA LINK



Malam selepas maghrib penulis berlarian ke pintasan Saloma Link.
Jejantas yg berharga rm31 juta projek kerajaan yg terdahulu.
Bolehlah sedekahkan alfatihah pada arwahs Saloma dan Pramlee yg sedang "beradu" di bawahnya.

Kelmarin tiga pekan yg lepas penulis cuma berhenti di atas lebuhraya bertingkat AKLEH yg merbahaya. LINK.

Orangramai memeylah ramai.
Matcham ulat taik.
Tampal satu gambiran sudah.

Sebelum itu, penulis parkir cikputih di bawah bangunan Selangor Dredging.
Kadar parkir sepanjang peristiwa penulis disitu selama 1jam 13min ialah rm8 sahaja.

Movie lalat. The Son of No One 2011.

Blog bukanlah hakmilik kekal.

Thursday, 27 February 2020

SEPETANG DI KUALA SELANGOR



Petang penulis telah berlarian ke Kuala Selangor.
Konon hendak menangkap gambiran matahari terbenam lah sangat.
Alone matcham biasa.

Movie lalat. War 2007.

Blog bukanlah hakmilik kekal.



Wednesday, 26 February 2020

THE EARLY BIRD GETS THE WORM



Pagi tadi penulis tiba awal di padang tempat memotong rumput ini.
Sebab penulis keluar dari rumah sebelum jam 7.00am.
Sempat lagi beli nasi lemak kerang ahkak tepian longkang.

Kalau keluar lambat sedikit selepas 7.13am, maka akan tersangkut 2 jam dalam macet di lebuhraya.
Dan akan limpas ahkak nasi lemak tepi longkang itu sedang kemas2 nak balik katanya.

Blog bukanlah hakmilik kekal.

Tuesday, 25 February 2020

SIAPA PM KE LAPAN

Sunway Penang bridge this morning @2020

Assalamualaikum kawan2 semua2 lah.

2002 - Tun Mahathir letak jawatan.
2020 - Tun Mahathir letak jawatan.

Anwar Ibrahim masih tidak boleh menjadi PM. Sian khanns.
Mugo negara akan tatap aman damai sejahtera sentosa senantiasa.
Amin ya robbal alaminn.

Movie lalat. Rocky Balboa 2006.
2. Creed II 2018.

Blog bukanlah hakmilik kekal.

Mata Kucing or Cats Eye (Euphoria malaiense (Sapindaceae)) or Longan @2020

Monday, 24 February 2020

TUN MAHATHIR LETAK JAWATAN PM TAPI



Alhamdulillah.
Bercukur sahaja walaupun penulis bekerja kontrak memotong rumput dan tidak tatap.
Kais pagi makan petang. Ghitewww.
Namun ada seciput duit simpanan bila pencen nanti.
InsyaAllah kalau panjang umur.

Dengan keadaan politik semasa kerajaan baharu yg tidak menentu.
Semoga negara akan tatap aman damai sejahtera sentosa senantiasa. Aminn.

Pasal tajuk boleh ditenung di SINI.

Blog bukanlah hakmilik kekal.

Sunday, 23 February 2020

SIGNAGE UNDER PROGRESS



Ahad.
Tiada aktiviti yg menarik.
Cuma berlarian ke Tesco membeli barangan dapur (baca, grocery) sahaja.

Movie lalat. The Matrix Reloaded 2003.
2. Creed 2015.

Blog bukanlah hakmilik kekal.

Saturday, 22 February 2020

BERGADANG KE MASAI

On Lebuhraya Pasir Gudang highway at 2am @2020

Sabtu. Tiada yg menarik.
Cuma berlarian ke Midvalley Southkey JB.
Makan nasi ayam sahaja.

Blog bukanlah hakmilik kekal.












Friday, 21 February 2020

KFC RM20 PROMO TODAY ONLY!



Salam kawan2 semua2 lah.
Hari ini Khamis malam Jumaat.
Ghau ghau.

Ada promosi KFC ayam goreng Snack plate.
Hanya rm20 untuk hari ini sahaja. 20.02.20.
Baca dahulu terma dan syarat.
Dengar cerita, ramai datang ke restoran KFC kena beratur panjang diseluruh negara termasuk Sabah dan Sarawak!

Jangan cakap penulis tak bilang.
Sharing is caring ya.

Movie lalat. The Matrix 1999.
2. Rocky 1976.
3. Synecdoche, New York 2008.


Blog bukanlah hakmilik kekal.

Thursday, 20 February 2020

CHANGKAT TUNKU SUNRISE



Pagi2 gelap guliter pas Suboh sepi-e penulis sudah berlarian ke Bukit Tunku.
Konon mahu menangkap matahari terbit.
Tapi salahkan pada awan yg teballah sangat.

Penulis guna henfon cap ayam sahaja sudah.

Blog bukanlah hakmilik kekal.














Wednesday, 19 February 2020

SELAMAT MALAM AMPANG



Movie lalat. Resurrection 1999.

Blog bukanlah hakmilik kekal.

Tuesday, 18 February 2020

WAKTU LAWATAN HOSPITAL AMPANG YANG PATUT KAU TAHU



Waktu lawatan di Hospital Ampang ialah seperti berikut:
Isnin hingga Jumaat : 12.30pm - 2.00pm, 4.30pm - 7.00pm
Sabtu, Ahad & Cuti Umum: 12.30pm - 7.00pm
Perhatian & mohon maklum: Kanak2 di bawah umur 12 tahun tidak dibenarkan masuk.

Untuk waktu lawatan di hospital Sultanah Aminah JB sila berubat di SINI.

Cerita lain lalat.
Pertama kali naik LRT di tahun 2020.
Dari hospital Ampang ke LRT Pandan Indah, tambang Grab rm8.
Tapi drebar matcha hantar ke LRT Cempaka, "lagi dekat wak," katanya.
Sebelum itu, drebar matcha merungut dengan tambang Grab yg murah dan pengambilan penumpang yg jauh.
"Ni pestaim saya drive pagi2 bawak Grab wak!" sambil membebel dengan keadaan trafik yg macet, "sama mcm petang waktu balik keje!"
Penulis dapat rasakan kekecewaan dan kesengsaraan itu.
"Dulu saya keje bonzer," beritahu matcha lagi.

Dari LRT Star Cempaka ke LRT Masjid Jamek.
Guna kad Touchngo, sampai ke LRT Glenmarie, tiket rm5.50 sahaja.

Jalan kaki dari stesen LRT Glenmarie ke padang memotong rumput selama 15 minit.
Peluh jantan pun tidak sempat mahu keluar.

Nota dalam LRT. Tidak dibenarkan merokok, makan dan minum. Demm.

Blog bukanlah hakmilik kekal.

Movie lalat. The French Connection 1971.
2. The Graduate 1967.

Blog bukanlah hakmilik kekal.

Monday, 17 February 2020

SPIRAL STAIRS BNM



Tengahari panas berdeting penulis sudah berlarian ke muzium galeri seni Bank Negara Malaysia BNM itu.
Gara2 mahu menangkap gambiran tangga2 berpusar (baca, spiral stairs) yg cantik dan jeliter seperti dalam blog ciksal yg punya itu.

Penulis tidaklah lama di muzium itu kerana ada panggilan pulau yg lain. OTL
Bukanlah disebabkan henfon cap ayam penulis sudah kehausan bateri ya.
Tangkap dua tiga keping gambiran sudah.

Movie lalat. We Own the Night 2007.

Blog bukanlah hakmilik kekal.



























Saturday, 15 February 2020

BERUANG HILL



Pagi2 penulis sudah berlarian ke Bukit Beruang.













Kemudian petang penulis berlarian mencari topeng muka.
Ada farmasi yg hadkan sorang boleh beli 2 lai.
Ada farmasi yg benarkan 5 lai sorang sahaja.
Tapi selai tetap lapan poh sen.



Kemudian penulis berlarian mencari cendol.



Movie lalat. The Fall 2006.

Blog bukanlah hakmilik kekal.



House Fly