Thursday, 19 March 2020

THE THIRD WIFE



Dalam keadaan berkabung dan perintah kawalan pergerakan (PKP).
Dari 18hb Mac sehingga 31hb Mac1 14hb2 28hb April3 12 Mei4 9 Jun5 2020.
Haruslah tonton movie banyak2 sampai lebam.
Sambil bunuh masa di rumah nombor 1, nombor 3 dan nombor 2.
Guna unifi unlimited data sudah.

Movie lalat (yg dh ditonton ya).

The Salesman (Persian: فروشنده‎,) 2016.
2. Contagion 2011.
3. The Third Wife (Vietnamese: Vợ ba) 2018. Youtube.
4. County Line 2017.
5. Dead Man's Shoes 2004.
6. 1917 2019.
7. Toy Story 4 2019.
8. Kill Bill Vol I 2003.
9. Dari Qatar: A Film By All of Us 2017.
10. Cairo 678 2010.
11. Parasite (Korean: 기생충) 2019.
12. The Hateful Eight 2015.
13. Bad Lieutenant 1992.
14. Jackie Brown 1997.
15. The Amazing Race 31 2019 Ep 1 USA - Tokyo| Ep 2 Luang Prabhang Laos| Ep 3 Saigon Vietnam| Ep 4 Ho Chi Min City Vietnam| Ep 5 Dubai UAE | Ep 6 Kampala Uganda | Ep 7 Switzerland | Ep 8 Switzerland | Ep 9 Croatia | Ep 10 Amsterdam Netherlands | Ep 11 London UK | Last Episode Chicago USA |.
16. Nurse Betty 2000.
17. Fifty Shades of Grey 2015.
18. The Duke of Burgundy 2014.
19. The Lover 1992.
20. Dua Garis Biru 2019.
21. The Host (Korean: 괴물) 2006.
22. Hard Boiled (Chinese:辣手神探) 1992.
23. Devdas (Hindi) 2002.
24. Ten Canoes (Men with Three Wives) Australian Aboriginals 2006.
25. Iron Monkey (Hong Kong: 少年黄飞鸿之铁马骝 ) 1993.
26. Like Stars on Earth 2007.
27. Reservoir Dogs 1992.
28. What We Did On Our Holiday 2014.
29. From Vegas to Macau 2014.
30. Pulp Fiction 1994.
31. The Gentlemen 2019.
32. Point of No Return 1993.
33. Bohemian Rhapsody 2018.
34. Shoplifters (Japanese: 万引き家族) 2018.
35. Bad Boys For Life 2020.
36. Uncut Gems 2019.
37. Swallow 2019.
38. The Bourne Supremacy 2004.
39. The Departed 2006.
40. Set It Off 1996.
41. The Motorcycle Diaries 2004.
42. Lost In The Sun 2015.
43. Thelma & Louise 1991.
44. Fifteen and Pregnant 1998.
45. Y Tu Mamá También (Mexico: Mak Kau Hijau!) 2001.
46. 310 to Yuma 2007.
47. Dead Man Walking 1995.
48. Goodfellas 1990.
49. Superman Returns 2006.
50. Come To Daddy 2019.
51. Room in Rome (Spanish: Habitación en Roma, Russian: Комната в Риме Komnata v Rime) 2010.
52. Rambo: Last Blood 2019.
53. Shame 2011.
54. Grease 1978.
55. American Pie 1999.
56. The Raid Redemption (Indon: Serbuan Maut) 2011.
57. Kaki Bakar 1995.
58. Hang Jebat 1961.
59. The Farewell 2019.
60. Locke 2013.
61. Quiz Show 1994.
62. Heaven 2002.
63. Lucía (Spanish: Lucía y el sexo) 2001.
64. Disconnect 2012.
65. Before Sunset 2004.
66. The Twilight Zone: Special Service 1989.
67. Rocky IV 1985.
68. Another 48 Hrs 1990.
69. The Blind Side 2009.
70. 12 Angry Men 1957.
71. Tape 2001.
72. Merantau 2009.
73. Training Day 2001.
74. Cold Mountain 2003.
75. The Hornet's Nest 2014.
76. Cocktail 1988.
77. Mr & Mrs Smith 2005.
78. Stuber 2019.
79. L Fotografia 1986.
80. The Dark Knight Rises 2012.
81. Dunkirk 2017.
82. Traffic 2000.
83. Wall Street 1987.
84. The Game 1997.
85. My Own Private Idaho 1991.
86. Aliens 1986.
87. Transformers: Dark of the Moon 2011.
88. The Prestige 2006.
89. Final Destination 2000.
90. Romeo Must Die 2000.
91. Anomalisa 2015.
92. Premature 2019.
93. The Darkness 2016.
94. The Informant! 2009.
95. The Man Who Wasn't There 2001.
96. Stan & Ollie 2018.
97. The Expendables 2010.
98. The Predator 1987.
99. Australia 2008.
100. The Wrestler 2008.
101. Alien vs Predator 2004.
102. The Predators 2010.
103. Drive 2011.
104. Predator 2 1990.
105. 28 Days Later 2002.
106. Wall Street 2: Money Never Sleep 2010.
107. Bumblebee 2018.
108. Baby Driver 2017.
109. Intimacy 2001.
110. The Bourne Identity 2002.
111. Limitless 2011.
112. The Place Beyond the Pines 2012.
113. Uri: The Surgical Strike 2019.
114. Sleepers 1996.
115. The Expendables 2 2012.
116. High Rise 2015.
117. Bound 1996.
118. Money Monster 2016.
119. Sex, Lies and Videotape 1989.
120. Blood In Blood Out 1993.
121. Blood Simple 1984.
122. Blood On Her Name 2020.
123. Chaplin 1992.
124. Modern Times 1932.
125. Burn After Reading 2008.
126. Cool Hand Luke 1967.
127. A Serious Man 2009.
128. There Will Be Blood 2007.
129. Transformers: Age of Extinction 2014.
130. Damage 1992.
131. Last Tango in Paris 1972.
132. Pleasantville 1998.
133. The Score 2001.
134. Coffy 1973.
135. The Expendables 3 2014.
136. Romeo Is Bleeding 1993.
137. Dressed To Kill 1980.
138. Apocalypto 2006.
139. Apocalypse Now 1979.
140. Hacksaw Ridge 2016.
141. Blue Velvet 1986.
142. Den of Thiefs 2018.
143. Taegukgi: The Brotherhood of War (Korean: 태극기 휘날리며; Taegukgi Hwinallimyeo) 2004.
144. Temple Grandin 2010.
145. Taken 2008.
146. Mystery Road 2013.
147. Taken 2 2012.
148. O Brother, Where Art Thou? 2000.
149. Inside Llewn Davis 2013.
150. My Beautiful Laundrette 1985.

151. Out of Sight 1998.
152. The Italian Job 2003.
153. Logan Lucky 2017.
154. Lawman 1971.
155. Marriage Story 2019.
156. Ocean's Eleven 2001.
157. Jason Bourne 2016.
158. The Hot Spot 1990.
159. The Hit 1984.
160. The Girl with the Dragon Tattoo 2011.
161. Miller's Crossing 1990.
162. The Driver 1978.
163. The Invisible Guest (Spanish: Contratiempo) 2016.
164. Winter Sleep (Turkish: Kış Uykusu) 2014.
165. The Straight Story 1999.
166. The Sessions 2012.
167. The Wolf of Wall Street 2013.
168. Okja 2017.
169. 4 Days in France (Jours de France) 2017.
170. Headshot (Indon) 2016.
171. Heist 2001.
172. Breath 2017.
173. The Wind Will Carry Us (Persian: باد ما را خواهد برد‎, Bād mā rā khāhad bord) 1999.
174. The Padre 2018.
175. French Connection II 1975.
176. Painless 2017.
177. Galveston 2018.
178. The Ghost and The Darkness 1996.
179. Swades 2004.
180. The Bourne Legacy 2012.
181. Little Children 2006.
182. Three Billboards Outside Ebbing, Missouri 2017.
183. Sleeping Beauty 2011.
184. Knight and Day 2010.
185. Euthanizer (Finnish: Armomurhaaja) 2017.
186. Land of Mine (Danish: Under sandet) 2015.
187. Moonlighting 1982.
188. The Big Lebowski 1998.
189. Lincoln 2012.
190. Barton Fink 1991.
191. Tropic Thunder 2008.
192. The Big Short 2015.
193. PASKAL: The Movie 2018.
194. Lawrence of Arabia 1962.
195. Crimson Tide 1995.
196. The Darjeeling Limited 2007.
197. Unforgiven 1992.
198. Knives Out 2019.
199. Shanghai Noon 2000.
200. Extraction 2020.
201. Tenggelamnya Kapal Van Der Wijk 2013.
202. Arranged 2007.
203. The Grand Budapest Hotel 2014.
204. The Islands 2019
205. Drishyam 2015.
206. Cliffhanger 1993.
207. Starsky and Hutch 2004.
208. The Little Death 2014.
209. Eastern Promises 2007.
210. Shinjiku Incident 2009.
211. Free Fire 2016.
212. Wheelman 2017.
213. Snowpiercer 2013.
214. Borat 2006.
215. Roma 2018.
216. DISTRICT 9 2009.
217. The Avengers 2012.
218. Looper 2012.
.
.
255.

Updated. 1/6/2020

Nota lalat. Senarai movie diatas yg penulis sudah tonton sejak PKP dikuatkuasakan ya. Ada lagi juta2 lemon nk tenok. Sitik sitik nonton, mengko dadi akeh. ;p

Amaran disclaimer lalat. Senarai movie diatas juga tidak ditapis oleh mana2 badan penafisan filem ya. Jadi, pembaca dinasihatkan melihat ulasan movie2 tersebut terlebih dahulu sebelum menontonnya. Penulis tidak bertanggung jawab atas segala kemurungan yang timbul akibat penontonan movie yang ada pada entri ini.

Blog bukanlah hakmilik kekal.






Pasca lalat. Sambil itu penulis senaraikan movie yg penulis sudah muaturun tapi tidak habis menonton, ulasan kurang menarik dan tidak menimbulkan minat untuk terus menontonnya.

1. Life In A day 2011
2. Running Scared 2006
3. Serenity 2005
4. State of Play 2009
5. The Entitled 2011
6. Walk of Shame 2014
7. Witness 1985
8. 6 Underground 2019
9. 24 Hours To Live 2017
10. One Upon a Time in Hollywood 2019
11. Anon 2018
12. Attraction 2017
13. Dutch Wife In the Desert 1967
14. Final Score 2018
15. Focus 2015
16. Furie 2019
17. Girlhood 2014
18. Gushing Prayer a 15 Year old Prostitute 1971
19. Hours 2013
20. Kalyug 2005
21. Legends of the Fall 1994
22. Maleficent Mistress of Evil 2019
23. Midnight in Paris 2011
24. My Bodyguard 1980
25. Nobel Son 2007
26. Page Eight 2011
27. Ruby & Quentin 2003
28. Run Lola Run 1998
29. Segault 2018
30. The Assassin's Code 2018
31. The Babysitters 2007
32. The Final Cut 2004
33. The Nun 1966
34. Time Lapse 2014
35. We 2018
36. Winter's Child 1989
37. Youth 2015
38.

70 comments:

  1. salam
    hi wak.

    hahahah termasuk sini sebab tajuk wak yang ter kontroversi ittew

    ReplyDelete
  2. Selamat menonton
    Filem contagion tu mesti interesting.

    ReplyDelete
  3. dahsyattt marathon movie..haha

    ReplyDelete
  4. Memang lebam kalau layan movie je..parasite je dah tengok dalam banyak banyak ni.

    ReplyDelete
  5. tudiaa siap list dah Wak buat nak tengok..

    ReplyDelete
  6. Indoxxi dah xde tak senang sgt nk cr list movie2 hahaha tgk la bergelen2 movie aslkan kita x keluar rumah haha kesian polis2 smpai nk bertukar ke diva AA da dorg.. Hehe

    ReplyDelete
  7. wow banyaknya movie nak tgok

    ReplyDelete
  8. Wak! tu huhuuu... kat mana tengok Contangion tu?

    Netflix tak jumpa pun

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wow! dah bertambah senarai ni Wak hehehe

      Delete
  9. byk senarai movie tu...br tgk contagion sbb lebihkurang sama situasi dgn covid19 skarang

    ReplyDelete
  10. banyaknya movie....okay juga mengisi masa kan.

    ReplyDelete
  11. Wow banyaknye movie wak dah tengok. Betul-betul marathon ni

    ReplyDelete
  12. Terimakasih daftar film2nya 🙏

    Ada beberapa judul film diatas yang sudah kutonton.
    Selanjutnya akan kutonton film rekomendasi dari anda

    ReplyDelete
  13. Banyaknya..hindustan pun layan..hihi..

    ReplyDelete
  14. Bnyaknya movie wak dah layan... saya tak dan sangat bizi kat dapur huhuhu

    ReplyDelete
  15. Maraton movie jelah wak. Janji stay at home. Sama la saya ni.

    ReplyDelete
  16. Baru je tengok Story 4. Saya nak tengok file 'Contagion' tu tapi takde dalam Netflix.

    ReplyDelete
  17. Dah tengok Contagion semalam di HBO. Rupanya dah pernah tengok.
    Tq.

    ReplyDelete
  18. Rajin tengok movie2 ni ya...saya...? tak tersempat sangat...layan cerita tamil pula semenjak dua menjak ni

    ReplyDelete
  19. menarik juga movie movie tu...boleh try tgk juga ni...terima kasih wak...

    ReplyDelete
  20. Semua Mama kena buat apa Wak?

    ReplyDelete
  21. saya tak sempat menonton movie..

    kerja macam biasa tetapi cara bekerja lebih dari biasa sejak MCO ini

    ReplyDelete
  22. Thanks for this list. I'm looking forward to watching some of them.

    ReplyDelete
  23. Wuyoo byk tuh.. mama pun s
    Pi cite p ramlee pun mam.layan dah skrg hhaa

    ReplyDelete
  24. Assalamu’alaikum, Wak. Amboi, bukan main lagi senarai movie yang dah Wak tonton!

    ReplyDelete
  25. Assalamualaikum.. hye lalat, semut disini. Adakah kita patot buat group para blogger serangga? ahhaha.... Mak aiii, banyakknya tengok movie. ni sehari berapa movie WAk Lalat tengok ni...

    ReplyDelete
  26. terbaik ... saya tgk kat astro je..balik2 cerita sama yg diulang ulang..huhu

    ReplyDelete
  27. Uiit! Banyaknya movie wak tengok.Abis data 1G free camni :)

    ReplyDelete
  28. selamat ber movie...

    ReplyDelete
  29. tudia, sakannya tgk movie..berlambak dah tuuu..
    salam PKP!

    ReplyDelete
  30. Amboi wak👆👆banyak list nie😀😀

    ReplyDelete
  31. Cukup 100 sementara nak tunggu 28hb nanti

    ReplyDelete
  32. wow banyak.... boleh tahan nak pilih

    ReplyDelete
  33. Wak marathon movie byk sgt ni... Wak bg la brp * nti blh follow * movie list wak tu.

    ReplyDelete
  34. mak aihh..ni mcm makan tido tonton..tonton makan tonton..hehee

    ReplyDelete
  35. Nak tengok balik Final Destination. Awal pagi ni nak tengok cite Toyol. Insya Allah.

    ReplyDelete
  36. perghhh, bnyk. sy layan tamil ja time pkp ni

    ReplyDelete
  37. haluuu Wak !! kite datang singgah ni.. nak wish selamat berpuasa =)
    salam Ramadhan..

    ReplyDelete
  38. byk betul Wak tonton..PKP sambung lagi sampai 12mei..boleh cecah 300 movie ni heheheh

    ReplyDelete
  39. salam ramadhan wak lat ! wahhhh beratus dah wak nonton.

    ReplyDelete
  40. fuhhhh berpeluh scroll cerita. ampunnn banyaknya. hahaha. lagi juta2 lemon nak tengok tu sila la tengok movie tajuk 'escape from pretoria', 'survival family'

    ReplyDelete
  41. Omaigod... apehe banyak benor tengok movie ni? Hehe...

    ReplyDelete
  42. Wow, dahsyatnya lalat! Lalat bukan sebarang lalat ni, lalat rajin menonton tv. Saya dalam pkp ni rajin ke dapur je la pasal bazar tak buka :(

    ReplyDelete
  43. Wah! Banyak cerita boleh pilih.

    ReplyDelete
  44. Adoiii...kalu tak lebam jugak saje lah..
    Salam Ramadhan Wak Lat..

    ReplyDelete
  45. wah
    banyaknya layan movie
    hehehe

    ReplyDelete
  46. Banyak gila! Sekarang takde mood lagi nak tengok movie :')))

    ReplyDelete
  47. Ini baru betul2 menggunakan sepenuhnya waktu PKP hehehe

    ReplyDelete
  48. stay safe, stay @home, practise social distancing, wash hands regularly

    ReplyDelete
  49. Fuh banyak beno. Rajin pulak tu listkan haha

    ReplyDelete
  50. wow banyaknyaaa. saya punya list pun tak sebanyak ni!

    ReplyDelete
  51. Wow banyaknya movie dah tengok! Saya pun banyak juga tengok movie sepanjang PKP tapi tak sampai 20 movie pun

    ReplyDelete
  52. Masih menonton ke wak lat? Salam ramadhan separuh masa kedua. Hehe

    ReplyDelete
  53. banyaknya!! izzati should find the best one to watch hehe. <3

    ReplyDelete
  54. movie tu semua da khatam ka? terbaaikla. sy punya connection dekat kg ni balik2 bawak gaduh haha bikin gerigitan ba

    ReplyDelete
  55. Wow banyaknya! Memang dah tahap lebam tengok ni haha 😂

    ReplyDelete
  56. Banyakkkkk nya.. Mmg banyak jgk layan movie & drama time PKP ni

    ReplyDelete
  57. Banyaknya wak. mak layan korean drama je. tu pun berapa series je. banyak kerja lebih dari duk ofiz rasanya. Anyway, selamat hari raya wak !

    ReplyDelete
  58. Wahh daebak-lah! haha. Btw, Selamat hari raya!! :)

    ReplyDelete
  59. wow banyak tu lat!!!! aku tgk tak sampai 10 pun, terkonfius snopsis mana tuk cerita mana. hahaaa

    ReplyDelete

wak kaca wak cermin,
Lepas baca harap komen. OTLalat

House Fly