SEDEKAH SUBUH YANG PERTAMA - Antara Doha dan Jakarta

Waktu Solat (Qatar)

SEDEKAH SUBUH YANG PERTAMA

By Wak Lat - Thursday, November 04, 2021

Metro Station at DECC @2021

Khamis.
Doha, Qatar.

Semalam sudah genap kiraan sedekah subuh 40 hari.
Projek sedekah subuh bermula sejak Doha Quarantine Day 4.

Harus diinfaqkan duit yg terkumpul kepada golongan yg memerlukan.

Mula2 wak nak pergi ke tefian fantai dahulu.
Sambil tunggu sunrise.
Lagipun tren metro akan bermula jam 6.24am.

Sebab niat asal wak nak cari pekerja yg bekerja di tepi taman al Qassar Park.
Ingat tak dulu wak pernah berjalan kaki sejauh 9 kilometer?
Link: Katara Twin Tower sunrise and 9km walking.

Tapi masa perjalanan ke tefian fantai tadi.
Wak ternampak ada sorang pekerja pungut sampah ditepian jalan.
Pakai overall kuning.
Sorang diri sahaja.

Jadi setelah berfikir beberapa detik.
Wak pun bagilah wang sedekah yg tak seberapa itu.

Pakcik tu cakap, "Jazakallah khair" beberapa kali.
Wak jawab "alhamdulillah" je.

Jadi lepas dari fantai.
Wak tak jadi naik tren 
Dan terus balik ke gagang.

Ooh.
Hari ini (Khamis) adalah hari Deepavali.
Wak tengok dalam sosmed meriah sungguh bungapi merecik2 ditengah malam tadi.
Eh, itu kat Kl daa.

Blog bukanlah hakmilik kekal.

  • Share:

You Might Also Like

7 comments

  1. Alhamdulillah tercapai hajat Wak.

    ReplyDelete
  2. Terbaik Wak :)
    Lawanya gambaq!

    ReplyDelete
  3. cantiknyaa...sunset tu. Tetiba rindu nak ke Timur Tengah lagi..

    ReplyDelete
    Replies
    1. ehh bukan sunset kak, ni sunrise waktu pagi tadi 😅😅

      Delete
  4. Alang2 jangan lupa bercanda di tefian fantai... huhuhu

    ReplyDelete
  5. Alhamdulillah tak kiralah sesikit atau byk tapi yg memberi Itu lebih baik Dari yg menerima

    ReplyDelete

Salam. Segala komen2 yang telah disiarkan adalah tanggungjawab penulis itu sendiri. Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab jika berlaku sebarang permasalahan berkaitan dengan komen yg disiarkan. Mana2 komen yang berbentuk iklan, mengandungi link/url, mengandungi kata2 maki hamun, soalan yg jawapannya terang lagi bersuluh ada dalam entri, atau tidak menyenangkan tidak akan disiarkan. Komen yg berbentuk "speku" akan dipantau dan disantau. Begitu juga dengan unknown profile dan profile tanpa blog. Harak Maklong.

Majulah Sukan Untuk Negara

Random Old Lalat

Lalat Around The World (Reboot 1.5.21)

Flag Counter

Lalat Knows Who You Are

House Fly