Sunday, 23 April 2017

SUNDAY MORNING IN JB

Hasil | Tampoi | Johor.

Selepas berpeleseran di pantai Perigi Acheh, penulis pun berlarian bersama isteri penulis (yang itu) dan anak lanang remaja pula ke menara Hasil Tampoi. Bila tiba, ramailah orangramai beratur hingga ke luar bangunan disitu. Rupa-rupanya ada pemberian BR1M hari ini. Bila isteri penulis yang itu mengambil nombor giliran untuk berurusan dengan kaunter Hasil, dan lihat ada 200 orang sedang menunggu, maka isteri penulis pun batalkan niat beliau pada pagi itu.

Sebelum pulang, penulis singgah di Aeon Tebrau pula. Isteri penulis hendak membeli belah tingkap (baca, window shopping) di kedai perabut Index Living Mall ala Ikeaitu. Penulis layankan sahaja.



Setelah penat menunggu ibunya bershopping tingkap, anak lanang remaja itu hendak makan sushi lah pula. Maka penulis pun singgah di restoran Sushi King sudah.

Blog bukanlah hakmilik kekal.

Index Living Mall | Aeon Tebrau City | Johor Bahru

Index Living Mall | Aeon Tebrau City | Johor Bahru

Index Living Mall | Aeon Tebrau City | Johor Bahru

Index Living Mall | Aeon Tebrau City | Johor Bahru

Convenience? But later you still need to shout to get the bill!

My favorite, salmon steak. Nyum nyum.

As long as he is happy with the lunch. Next week he will be studying far far away lah sangat.

5 comments:

  1. Alhamdulillah ber sushi king lah ye wak hari ni.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. sekali sekala je mkcikPC yee., jempot mamam sushi 🍣

      Delete
  2. Ada ek menu masak? Saya tak pernah makan sushi king. Sbb ingt menu mentah2 je

    ReplyDelete
    Replies
    1. harhar., wak dh tauu., nak soh wak belanje 🍣 sushi king lettewww ., ;)

      Delete

wak kaca wak cermin,
Lepas baca harap komen. OTLalat

House Fly