Tuesday, 16 May 2017

A MEANINGFUL THING TO DO WITH YOUR FIRST SALARY

My favorite meal everytime I come here | Salmon Steak set | Sushi King restaurant | Aeon Permas Jaya 2017

Hari ini, 16 Mei 2017 adalah hari guru atau hari cikgu. Dan juga harijadi anak lanang penulis yang sulong.

Alhamdulillah. Adindanya, anak wedok yang baharu bekerja lebih sebulan pun telah menerima gajinya yang kedua. Gaji pertama tidak cukup sebulan dan sudah habis membeli barang-barang mekapnya sendiri.

Jadi, makan malam di restoran Sushi King Permas Jaya sudah.

Nota silam lalat. Untuk baca entri lama harijadi aDm di blog-blog penulis yang lama (kalau masih ada lagi), sila klik tahun-tahun berikut: | 20152013 |  2011 2009 | 2008 |

Blog bukanlah hakmilik kekal.

aDm the birthday boy | Salmon Steak set | Sushi King restaurant | Aeon Permas Jaya 2017



aTi, the paymaster | Salmon Steak set Agedashi Beef Curry set  | Sushi King restaurant | Aeon Permas Jaya 2017

A family on the sushi table | Sushi King restaurant | Aeon Permas Jaya 2017

15 comments:

  1. Wah. Anak wak cikgu ye. Selamat hari guru. Semoga dipermudahkan urusman cikgu mendidik anak bangsa.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahar ., bukan cikgu lah mkcik Siti., x baca btol2 letteww., ;p

      Delete
    2. HAPPY BIRTHDAY AAK LANANG WAK...SLMT HARI GURU

      Delete
  2. hehe.
    oh yg prtama hbis ke makup ea.

    xpe yg kedua dh full dpt tu..hihi

    rezeki.

    ReplyDelete
    Replies
    1. bersyukur je kann cik kak., alhamdulillah., ;p

      Delete
  3. wah wak.... teror rupanya mkn makanan jepun...
    blh geng ni wak ye

    alhamdulillah, seronoknya bila gaji pertama tu dpt belanja family kita...
    yelah, bangga dpt kongsi n belanja family kita ngn duit hasil ttk peluh sndiri

    ReplyDelete
    Replies
    1. xlah terrorist mane., hahar2 setakat salmon steak xde hal punyerr., ;p

      Delete
  4. Anak wedok wak tu makan salmon steak ke? cam lain je (caption lain, gmbo lain)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahar2, sungguh tajam pemerhatian mata ko kay., wak pon dh luper set kari vegi yang anak wedok order.., nntila wak check lg ., thanks kay

      Delete
  5. sVs tak pandai makan makanan jepun. Kalau pecal, tempe, nasi ambeng mmg laju je...

    ReplyDelete
    Replies
    1. makan yang goreng2 je mak., ditanggung halal yee., nyum nyum

      Delete
  6. Wahhh seronoknya anak wedok belanja mangan 😊

    ReplyDelete
    Replies
    1. dh berpuluh2 tahun wak je yg belanje, maka time dah masa kann anak belanja mkn la pule., ;p

      Delete
  7. Salmon steak set tu,...yummehhhhh!

    ReplyDelete

wak kaca wak cermin,
Lepas baca harap komen. OTLalat

House Fly