Thursday, 11 May 2017

PENGALAMAN MELAWAT ANAK DI ASRAMA UNIKL MICET ALOR GAJAH

A Windmill | Freeport A'Famosa Outlet | Alor Gajah | Melaka 2017

Rabu, 10 Mei 2017. Hari Wesak.

Untuk baca entri Pengalaman Hantar Anak Latihan Praktikal di Unikl Micet Alor Gajah 2017, sila godak di SINI.
Untuk baca entri keponakan penulis, JAMPONG 2012 yang pernah datang ziarah ke rumah penulis masa mula-mula masuk UniKL ini, sila kepau di SINI. Sila lihatlah saiz sado badannya dulu dan sekarang.

Sebenarnya tiadalah perancangan awal hendak menziarah anak lanang remaja di universiti hari ini.

Tengahari tadi sudah berlarian ke Alor Gajah. Ambil anak lanang di asrama Blok D. Kemudian ambil sepupunya di Taman Jati Indah. Ada dua adik beradik sepupunya yang masih belajar di universiti yang sama, tetapi mereka tinggal menyewa rumah di luar kampus. Tapi sepupu yang muda seorang lagi, adik Jampong, Nimong, tiada dirumah ketika itu. Kemudian berlarian ke Melaka Premium Outlet (baca, Johor Premium Outlet) atau dikenali juga Freeport A'Famosa Outlet. Selepas itu berlarian pula ke Mydin Tampin sebelum menghantar mereka kembali.

Blog bukanlah hakmilik kekal.

From left: Jampong, aQi, yaasir, aBo, mQ | Freeport A'Famosa Outlet | Alor Gajah | Melaka 2017



Cousins: Jampong & aQi | Freeport A'Famosa Outlet | Alor Gajah | Melaka 2017

a Windmill | Freeport A'Famosa Outlet | Alor Gajah | Melaka 2017

wih aBo | Freeport A'Famosa Outlet | Alor Gajah | Melaka 2017

I was here | Freeport A'Famosa Outlet | Alor Gajah | Melaka 2017

he was not well | Freeport A'Famosa Outlet | Alor Gajah | Melaka 2017

before leaving | Freeport A'Famosa Outlet | Alor Gajah | Melaka 2017

16 comments:

  1. Amboi senang banyak ye wak..
    Main lari lari dah sampai ye :)

    Dah lama tak masuk MPO ni..
    Nanti singgah lah bila balik kg en suami..

    ReplyDelete
    Replies
    1. kat mpo nih mcm kecik sgt parking space nye., huhu2

      Delete
  2. Barissssss sedia! Sepesen je semua bergambo

    ReplyDelete
    Replies
    1. iyela, wak kan x pandai selpie welpie gituuu., harhar2

      Delete
  3. sibuk2 ke sana sini, yg penting sempat singgah tempat utk supink2 n cuci mata...

    ReplyDelete
    Replies
    1. btolla kak, quality time bersama keluarga jeeer., ;p

      Delete
  4. Sempat lagi berlarian beberapa arah ya wak ?

    ReplyDelete
    Replies
    1. sempat jeeer lari larian setempat jeeer., 😂

      Delete
  5. AKTIF WAK BERLARIAN SIHATKAN BADAN

    ReplyDelete
    Replies
    1. makanan pon kene jaga gak mkcikPah yee., ;p

      Delete
  6. Tak dan lagi ke situ walau jarak dengan rumah family mak ai tak jauh dari situ..

    ReplyDelete
    Replies
    1. laa orang melaka kan ramai yang sopan santun., hehe2

      Delete
  7. alor gajah dekat melaka kan

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ye cikAsh, Alor Gajah (中: 亚罗亚也) bukan setakat dekat tetapi didalam negeri Melaka. Poskod bagi Bandar Alor Gajah ialah 78000.

      Delete
  8. dah pernah singgah FAO ni masa ada urusan kerja di tampin dulu... cuma kalau dah pergi JPO mesti tak puas shopping kat FAO..hehe

    ReplyDelete
  9. hahha lawa je bergambo yg last tu... baris!!! sedia!!

    ReplyDelete

wak kaca wak cermin,
Lepas baca harap komen. OTLalat