Monday, 29 May 2017

SALAM PERANTAUAN

#sukesukiraya #jgnkecam #kebosananmenciptakelainan

Salam dari perantauan ya makcik pakcik datuk datin puan tuan saudara saudari ustaz ustazah kak long abang long mak ucu mak ngah semua-semua lah. Penulis dan rakan-rakan penulis yang jauh dimata ini mengucapkan salam ramadhan dan aidilfitri kepada pembaca-pembaca blog penulis yang biasa-biasa ini.

Biar iman sekental DODOL, jangan senipis REMPENYEK. Biar jiwa selembut BAULU, asalkan akhlak secantik BISKUT DAHLIA. Senyumlah semanis WAJIK agar Hari Raya disambut lebih bermakna. SALAM AIDILFITRI MAAF ZAHIR DAN BATIN.

Blog bukanlah hakmilik kekal.

21 comments:

  1. Advance betul ucapan raya wak XD

    ReplyDelete
    Replies
    1. baik advance cepat asal selamat., nnti suatkabor kuar pas raya lagi hampeh kan cikSiti., hahar2

      Delete
  2. amboi..masuk suratkabo dema..

    ReplyDelete
    Replies
    1. alaa., suke suki je makNgah., hehe2

      Delete
  3. Haha. Bestnya. Teringat zaman study dulu hantar gambor 'Salam Perantauan' kat surat kabor. Kenangan sungguh! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. wahh., mkcik Lia dulu study obersi mana erk., ;p

      Delete
  4. wah baru puasa dah ucap salam raya dari perantauan... Salam dari kejauhan wak ialah jauh tu dari Putrajaya nak ke JB kalau jalan kaki. hehehehe

    ReplyDelete
  5. Mintak otograph Wak.. 😁

    ReplyDelete
    Replies
    1. otograph atas poskad boleh., hahar2 bak address mkcik leeza ;p

      Delete
  6. Perkara paling saya suka setiap kali bulan Ramadhan masa zaman sekolah dulu. Suka sangat baca Salam Perantauan ni. Hahaha.

    Selamat berpuasa, Wak 3 lalat. =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. faarihin penah hntr keew salam perantauan tuuuh., hehe2

      selamat berpuasa gak ., thanks singgah2 blog wak nih ;p

      Delete
  7. WAH DHKIRIM SALAM RAYA DI PERATAUAN YA WAK BARU 3 ARI POS RINI

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahar2 gurau2 je mkcikPah yee., jgn mare

      Delete
  8. Replies
    1. wak kan fotografer mana leh ade dlm gmbr tuhh., kehkeh2

      Delete
  9. Wah hebat Wak.
    Puasa2 pun merantau.
    Jangan ak balik raya nanti.

    ReplyDelete
    Replies
    1. kang WP ojo coyo la, sing foto ne kuwi aku ngapusi wae., harhar2 mengko aku njalok ngapuro seng akeh akeh

      Delete
  10. Selamat menyambut Ramadhan buat Wak dan family.

    ReplyDelete
  11. Selamat hari raya in advance wak.. Hehe

    ReplyDelete

wak kaca wak cermin,
Lepas baca harap komen. OTLalat

House Fly