Tuesday, 9 May 2017

SINGAPORE DOLLAR HITS WEAKEST AGAINST RINGGIT THIS YEAR

Pengurup Wang | Licensed Money Changer | Jalan Yahya Aldatar | Johor Bahru | Johor | Malaysia
The exchange rate: buying SGD100 = RM309.50

Untuk baca renangan penulis ke seberang tambak setiap bulan yang lepas, sila ketabrak di bawah:
April 2017 - Kanda ni Asek Kuar Berjalan Saje
Mac 2017 - Where can I Topup the Autopass Card for Malaysian Car
Febuari 2017 - Engkau Jangan Samakan Aku Dengan si Jaafar dengan si Hashim dengan si Salleh tu Pah
Januari 2017 - Jem dan Kaya

Ahad pagi-pagi lagi penulis sudah berenang-renang ketepian ke seberang tambak. Untuk membeli suratkhabar dan sebongkah berlian. Alone matcham biasa.

Nota tepian lalat. Semalam, penulis sempat lagi melayan 2 cerita wayang atas talian secara percuma (baca, full movie online free) berkenaan menjadi keldai dadah (baca, the mule) dan melalui kastam imigresen kedua-dua belah negara yang terlibat. "Maria Full of Grace" dari Colombia ke New York, dan "The Mule" dari Thailand ke Australia. Modus operandi yang sama - menelan dadah dalam kondom ke dalam perut, kemudian masuk lagi kedalam mulut. Menjijikkan kan? Ingat lagi Dadah is Death?

Blog bukanlah hakmilik kekal.

Tambak Johor | Johor Causeway | Johor Bahru heading Woodlands | Singapore
The traffic was very smooth this morning.

12 comments:

  1. Dulu2 selalu juga nyeberang tambak Wak.
    Sejak SD mencolat, dh jarang2, tak berbaloi2.

    ReplyDelete
    Replies
    1. aku lungo arep ngecop paspot wae toh kang WP kambek arep tuku suratkabar., ;p

      Delete
  2. tak penah sampai sana wak walaupun dulu keje kt skudai hehehhe...

    skrg ni kalau nk ke sana kene kumpul duit setahun dulu heheheh klu tak dpt jln2 tanpa mkn kt situ kot

    ReplyDelete
    Replies
    1. mahal kan nak kesana, mcm x berbaloi saje., huhu2

      Delete
  3. Berlian apa yg Wak beli di sana?

    ReplyDelete
    Replies
    1. berlian gak yang ko nampak erk., harhar2

      Delete
  4. Replies
    1. ahaa., tgk muvie utk mengisi masa lapang je kakPah., ;p

      Delete
  5. dah lama tak ke seberang tambak hmm

    ReplyDelete
    Replies
    1. iyela, ko asek sibuk ke jogja je osaka je ., kannns cikmasy ;p

      Delete
  6. Tak pernah lagi ke seberang tambak. Dulu tak dapat ikut family pergi sana sebab study

    ReplyDelete
  7. Terkenang dulu2 SG1=RM1.2,sanggup berjalan dari JB ke Woodlands utk beli barang

    ReplyDelete

wak kaca wak cermin,
Lepas baca harap komen. OTLalat