Monday, 22 May 2017

THIS LATEST BORING TOY HAD A POTENTIAL TO END IN TEARS

You are not supposed to fly this boring toy.

Minggu lepas anak wedok remaja sudah membelikan adindanya sebiji mainan "fidget" yang penulis sangkakan boleh terbang. Mainan yang mahal juga harganya, RM20 sejibik. Penulis harap pembaca boleh menunggu beberapa saat untuk melihat animasi gambar diatas.



Nota lain lalat. Malam tadi, penulis telah membawa dua anak lanang ke restoran dalam kontena itu. Orangramai tidaklah ramai seperti selalunya. Pesan chicken chop, chicken fingers dan fish and chip sahaja sudah.

Blog bukanlah hakmilik kekal.

Der Cabin | Bandar Seri Alam | Masai, Johor 2017

aDm | Der Cabin | Bandar Seri Alam | Masai, Johor 2017

Ice lemon tea | Chicken Chop supposed for the little boy | Fish and Chips | Der Cabin | Bandar Seri Alam | Masai, Johor 2017

But the little boy only eats the chicken fingers | Der Cabin | Bandar Seri Alam | Masai, Johor 2017

15 comments:

  1. mcm2 jenis permainan bdk2 skrg... harganya boleh tahan mahal plk tuh

    bgs la bujang kecik wak... kurang mkn, biar bapaknya yg kene abis kan hehehhe

    ReplyDelete
    Replies
    1. layan je selagi mampu ye mkcik dana., huhu2

      Delete
  2. yg tua pn ramai terjebak ;-)

    ReplyDelete
  3. asalam Waaak..jangan duduk dekat dekat dengan yang main mendealah tu Wak..takut terbang nya kena hidung!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahar, jgn takutlah nekcik, benda nih xleh diterbangkan., saja buang masa main2 je kata jari jemari tuuh.,

      Delete
  4. best jugak ada mainan macam tu..buat2 hilang boring

    ReplyDelete
    Replies
    1. sekejap je boringnye mkcik., kejap lagi jadi bosan semula., huhu2

      Delete
  5. Katanya untuk hilangkan stress.

    ReplyDelete
    Replies
    1. tular kang WP, masa buat keje rumah leh gentel2 pusing2 mainan tuuh., haha2

      Delete
  6. Layan jerlah yer... selagi tak abaikan pelajaran... Salam Ramadhan tak lama lagi.

    ReplyDelete
    Replies
    1. selamat menyambut bulan puasa ye mkcik bunda tuuh jugak., ;p

      Delete
  7. Fidget spinner tengah tular sekarang Wak kan.
    Anak Mrs. A pun ada satu siap yang ada lampu tu katanya kawan dia bagi ntah iya ke tidak?
    Mana tau guna duit sendiri takut ibunya bising katalah kawan bagi.

    ReplyDelete
    Replies
    1. sekarang je tgh tular ye mkcik datinA., jap lagi hilang ntah kemana., huhu2

      Delete
  8. saya usik kawan saya yang beli spinner tu, sambil putar boleh zikir..haha

    ReplyDelete

wak kaca wak cermin,
Lepas baca harap komen. OTLalat

House Fly