Friday, 8 January 2016

DRINKING ON HELI LOUNGE BAR

Cranberry chilled juice (RM25).  Heli Lounge Bar, Kuala Lumpur.

PETANG kelmarin selepas bertugas memotong rumput, penulis telah berlarian ke Menara KH (bukan KH Tower) untuk menyaksikan matahari terbenam. Untuk keatas tempat pendaratan helikopter haruslah memesan minuman yang berharga dua poh lima hinggit sahaja. Pemandangan matahari terbenam yang cantik dan menarik, ditambah dengan penglihatan 360 darjah panorama Kuala Lumpur diwaktu senja termasuk menara Kuala Lumpur dan menara berkembar Petronas.

Penulis akui dan merasa kepuasan mengambil gambar disini lebih baik berbanding dengan keadaan di menara Kuala Lumpur (tiket RM35) yang terhalang oleh objek-objek tiang dan cermin sisinya. Mungkin nanti kalau ada rezeki penulis hendak mencuba pergi ke dek terbuka (baca: Open Deck, RM75 aduhai sakitnya tuh disini) di Menara KL pula.

Nota. Helipad Lounge Bar terletak di Menara KH, bukan KH Tower, walaupun kedua-dua bangunan terletak di Jalan Sultan Ismail. Pak guard India pun sudah lama tahu.

Blog bukanlah hakmilik kekal.

Petronas Twin Towers view. Heli Lounge Bar, Kuala Lumpur.

KL Tower sunset view. Heli Lounge Bar, Kuala Lumpur.



Oh hi.

Petronas Twin Towers & KL Tower views. Heli Lounge Bar, Kuala Lumpur.

Menara Maybak sunset view. Heli Lounge Bar, Kuala Lumpur.

KLCC night view. Heli Lounge Bar, Kuala Lumpur.

KL Tower & KLCC twilight. Heli Lounge Bar, Kuala Lumpur.

On top of Heli Lounge Bar, Kuala Lumpur.

KL view from Heli Lounge Bar, Kuala Lumpur.

KL night view from Heli Lounge Bar, Kuala Lumpur.

KL night view from Heli Lounge Bar, Kuala Lumpur.

Until this point on Heli Lounge Bar, Kuala Lumpur.

Menara KH (not KH Tower) at Jalan Sultan Ismail near to Raja Chulan monorail station, Kuala Lumpur.

57 comments:

  1. Replies
    1. chantek kann, sibbaik tak ujan., hehe2

      Delete
  2. Replies
    1. apelagi mak, gi la terjah., sediakan duit jakk., hakhak2

      Delete
  3. Replies
    1. chantek kann cik mizzaiza., pegila panjat misti ohsen amek selfie n sunset situuu., hehe2

      Delete
  4. Mesti puas hati dgn view kt situ kan?

    ReplyDelete
    Replies
    1. ofcoz, so far pemandangan sunset terbaik kat tgh2 kota., cuaca pun baik juga., cuma bila dh sunset ada awan pulakk kat ufuk barat., huhu2

      Delete
  5. cantiknya wak... beruntung wak dpt dinner di sana....

    ReplyDelete
    Replies
    1. bukan dinner makan2 ye mak, minum air jus cheri yang paling mahal kat kl nih., kehkeh2

      Delete
  6. Amboi wak air dua puluh lima hengget..
    Tapi dapat ambil gambar yg menarik tu..
    Berbaloi ye wak :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. risau gak mak kalo smpi atas ujan jemuran pon turunn., huhu2

      Delete
  7. berada di puncak menara kala senja hebat pengalamannya tu...pic2 pun menarik juga...tapi kan kala senja ni banyak jin hantu setan yg merayap sama dibuatnya ikut wak pulang kan naya...heh..heh..makpah gurau jer.

    ReplyDelete
    Replies
    1. biasa je makPah, gurau2 membawa bahagia ghituuu., harhar2

      Delete
  8. berbaloi sangat harga tu wak...selain dapat ambil gambo yg cantik bole gak basahkan tekak dengan air cranberry yg pastinye sedap dan sejuk ^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. air sirap sejuk je mak garam yee., hehe2

      Delete
  9. Ayaq sirap 25 hengget.. huaaaaa.. tp sib baik dekat2 pink oklah kot.. hehehhe

    ReplyDelete
    Replies
    1. air sirap sejuk je mummy yee., huhu2

      Delete
  10. Replies
    1. alaa mak sudip tuu, kalo jatuh kebawah jeer., harhar2

      Delete
  11. Cantiknyer pemandangan...

    kite duduk putrajaya ngadap lampu2 rumah teres jer la..lambat lagi nak ngadap sunset kat key ell tu..ehjehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. dulu2 pon wak sukak tangkep gmbr sunset n sunrise kat putrajaya tuuh jugakk., hehe2

      Delete
  12. Takde masalah kot dengan harga minuman tu asalkan hasil lumayan...

    ReplyDelete
    Replies
    1. kat menara kl pon lg mahal., huhu2

      Delete
  13. Assalam.

    Subhanallah memang cantik. Stormtrooper yang untung ada kat situ.. hehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. wasalam cik kak tuuh, pemandangan yg mmg chantek luas mata memandang sekeliling ., hehe2

      Delete
  14. Replies
    1. apelagi mak, gi la tgk sunset atas tuuh., hehe2 mmg chantek

      Delete
  15. kellasss wak :) cantiknya garapan foto dari lensa wak :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. tembak2 je mak ana tuu., kalo chantek bgtau kawan., hehe2 timekaseh

      Delete
  16. Mula2 tgk 25hengget mulut dh nganga.
    Bila tgk gambar rahang jatuh pulak.
    Cun sgt lah wak.
    Er, maksud sy gambar tu yg cun. Hehe.

    ReplyDelete
    Replies
    1. taula mak siti, gmbr yg cun, wak kan ganteng., harahr2 matiklar

      Delete
  17. Replies
    1. tgk gmbr pon best keww cik anies tuuh., kalo pergi tgk sendiri lg ohsemm :p

      Delete
  18. Replies
    1. xlah secun mentaksikan dgn mata sendiri yee cik kak Sham tuuh ., ;p

      Delete
  19. sekali-sekala nak jugak try ni wak..parking kat menara ni mahal tak wak?

    ReplyDelete
    Replies
    1. parking motor free je tepi longkang., harhar2
      parking kete rm6 per entry after 6pm
      naik monorel turun stesen raja chulan je., harap maklum

      Delete
  20. cantek2 gambar nye.
    ini mesti photographer profesional nih.

    ReplyDelete
    Replies
    1. maneder profesional, hobi suke suki je cik kak nafira yeee., fotografer biasa2 ajeer., kehekh2

      Delete
  21. Mesti ni cranberry juice paling berbaloi yg wak beli kan ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. cranberry juice terbaik., ehh bukan air sirap sejuk keee., kehkeh2

      Delete
  22. Wak, gambar2 ni cantik! Boleh buat poskad utk 'aktibiti' postcrossing wak tuh.

    ReplyDelete
    Replies
    1. harhar2 psl postcard tu ramai x suker customised homemade yee., x real kata dorg., huhu2

      Delete
  23. macam menarik... boleh blanje bini untuk birthday dia nnt..klu ada rezeki lebih la

    ReplyDelete
    Replies
    1. setakat rm25 leh belanja gudiks jugak bro., harhar2 wak gurau2 jeer ;p

      Delete
  24. Wah..sedapnya air. Ingat air sirap..hihi
    Gambar seriuos chantik

    ReplyDelete
  25. Fuhh fuhh tengok harga dia memang tak mampu la saya.. But the experience seems wonderful.. Tapi saya tak pandai photography rugilah naik atas tapi tak boleh ambik gambar cantik2 macam wak.. Haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. alaa abg doc, rm25 mcm caj 2 outpatients jakk., harhar2
      x pandai fotografi xper, naik atas menikmati keindahan sunset dgn mata sendiri memey priceless., ;p

      Delete
  26. cantiknyerrrr pemandangan situ....dgn lampu lip lap....leh berangan kalau duduk situ hihih

    ReplyDelete
  27. Wak knapa lawa sangat gamboooo ?

    ReplyDelete
  28. cantikk... boleh tolong reserved kan tak wak ? nak fefeeling di tiup angin jugakkk

    ReplyDelete

wak kaca wak cermin,
Lepas baca harap komen. OTLalat

House Fly